Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Mnoho let poté, co byla palácem prohlášena za mrtvou, se mladá šlechtična vrací k soudu s dovednostmi šamanky, aby si vymohla své právo stát se královnou. (Netflix)

Zajímavosti (7)

  • Drama získalo na 48. udílení prestižních cen Baeksang Arts Awards cenu v kategorii Nejlepší televizní drama a herec Soo-hyeon Kim za svou roli získal cenu v kategorii Nejlepší herec v oblasti televize. (kklepkaa)
  • Série se nakonec musela obejít i bez jihokorejského zpěváka a herce Jeong-hoon Kim. Ten se v Japonsku věnoval povinnostem mediální propagace čtvrtého dlouhohrajícího alba "Voice". Jeho seriálová úloha byla převzata hercem Jae-hee Song. (Conspi)
  • Zprvu bylo s úlohami v seriálu spojováno i jméno jihokorejského herce Won Joo. Ten ale z důvodů prodloužení úspěšné série Ojakgyo Family (2011) televizní stanice KBS2 musel svoji účast v tomto televizním projektu odřeknout. Jeho pozici zaujal herec II-woo Jeong. (Conspi)
  • Většina palácových scén byla seriálovými tvůrci pořízena v oblíbeném jihokorejském historickém filmovém studiu MBC Dramia (Arang And The Magistrate (2012), Queen Seondeok (2009), Yi San (2007)). To se nachází při městě Cheoin-gu v jihokorejské provincii Gyeonggi. Pro natáčení scén zahrnujících záběry vesnice, místních trhů či soukromých obytných rezidencí místního obyvatelstva se filmaři vydali do živého historického muzea a zároveň vyhledávané turistické atrakce, tzv. Korean Folk Village. To se nachází při městě Yongin. (Conspi)
  • Televizní série čerpá z populární fiktivní-historické knižní novely "Moon Embracing The Sun" knižním nakladatelstvím YP Books Paran Media vydané v roce 2005. Ta vypráví příznačný milostný příběh mezi fiktivně vytvořeným panovníkem joseonského království a ženou neurozeného původu, kmenovou věštkyní. Jeho autorem je úspěšný jihokorejský novelista Jung Eun-gwol. Ten je jedním z nejúspěšnějších jihokorejských spisovatelů současnosti. (Conspi)

Reklama

Reklama