Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1986 trápí malého Joshe Lamberta vidiny podivné staré ženy. Jeho matka Lorraine přivolá na pomoc experta na paranormální jevy Carla, který požádá o pomoc svou spolupracovnici Elise. Ta Joshe zhypnotizuje a i přes jeho varování se pokouší najít zdroj podivných jevů. V komoře v ložnici je ale čímsi nebo kýmsi napadena. Elise Joshově matce oznámí, že její syn má pozoruhodnou vlastnost astrální projekce, kterou se ale kdosi pokouší zneužít. Všichni tři dospělí se shodnou na tom, že bude nejlepší, když nechají Joshe na jeho schopnosti zapomenout. O 25 let později je Elise v Joshově domě za tajuplných okolností zavražděna a nyní dospělý Josh je hlavním podezřelým. Ten se se svými dětmi a manželkou Renai stěhuje dočasně k Lorraine. I v jejím domě se ale začínají dít podivné věci, tajemná stařena se znovu vrací a obyvatelé domu se ocitají ve smrtelném nebezpečí. (Falcon)

(více)

Recenze (721)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dobrý sćenár, chytro a bohato upgradujúci príbeh jednotky. Štvrtina filmu je ale nasnímaná lacnou domácou kamerou, ktorá sa k Wanovmu obvykle atraktívnemu a originálnemu vizuálu (ktorý robil tak zaujímavou jednotku či nedávnu žánrovku lahôdku V zajatí démonov) extrémne nehodí. Film miestami sofistikovane sleduje aj tri rôzne, súčasne prebiehajúce dejové linky. Keby bol "handicam" použitý koncepčne, pre odlíšenie jednej z liniek kvôli zjednodušeniu orientácie v deji, tak OK. Ale nie je. A načisto mi zničil dojem z filmu. Som v kine, nie na YouTube! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Opravdu to nechápu. V zajetí démonů ukázal nejprofláklejší současný Bubuťaman, že dobrý horor natočit opravdu umí, a tak jsem naivně uvěřil, že si v další kapitole Inshitdious konečně začne pořádně vyskakovat. Nestalo se. Je to opět jen narychlo splácané, tupé, omleté a nudné Mistrovství světa ve skřípání dveřmi a sáhodlouhých procházkách v potemnělých chodbách cigánských baráků, plné pseudoastrálních sraček. Vyděsil jsem se akorát jednou, a to hned při úvodních titulcích, když jsem uviděl, že v tom má prsty i obřezaný autor Abnormálních Pasivit Orál Feli. Nedbal jsem, doufal jsem a akorát jsem se nasral, neboli jak pravíme my, klasiky vzdělaní latiníci a erudovaní filmoví kritikové "Veni, vidi, vpiči!". Tři krátké bafy moukou popatlaných, sešklebených xichtů na stoosm minut reklamy na špatně namazané panty a opravdu důkladných temných studií oprýskaných, plesnivých stěn nuzně svítící baterkou, to je na vystrašení a zabavení verbala opravdu málo. Možná, kdyby si na tom někdo pořádně zařádil nůžkami, mohla z toho být alespoň príma dvacetiminutová epizoda Příběhů ze záhrobí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejprve osobní vzkaz komukoli, kdo náhodou navštíví tuto stránku a měl nějaký podíl na rozhodnutí, že Insidious 2 nebude (jak se alespoň zatím zdá) uveden v českých kinech: Shoř v pekle, čuráku. Jel jsem kvůli tobě až do Bratislavy a stálo mě to tak zhruba o pět stovek víc, než bylo nutné... A teď k filmu: Cesty nelituju. Insidious 2 je perfektní pokračování, které zajímavým způsobem rozvíjí příběh prvního dílu (obavy, že Wan přijde s pouhou variací na jedničku, byly liché). Strachu a děsu je tu sice o něco méně, lekačky nejsou tak infarktové a nápadité jako v prvním díle, ale tempo je zase naopak vyšší (v podstatě si není kdy vydechnout) a rozehraná mytologie o "dámě v černém" a o Zásvětí to prostě táhne nahoru. Podobný přístup využil Balaguero s Plazou při prvním sequelu Recu. Prostě komplexní pokračování, které je sice o něco slabší co se děsu týče, ale zajímavým a nečekaným (a nenuceným!) způsobem rozvíjí příběh. Veliká spokojenost a po příliš bezpečném The Conjuring opět návrat na vrchol. Insidious: Chapter 2 sice nebude mít tak jednoznačně pozitivní široké přijetí jako předchozí letní hit, ale o to ho mám radši. (Cinema City Aupark, Bratislava) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hodinu solídny horor v tradične kvalitnom (hoci už trošičku opozeranom) Wanovom podaní. Niekoľko tučných infarktov. Potom sa to zmení na akúsi temnú fantasy a priznám sa, že ma to bavilo ešte viac ako ľakačky, začalo to mať aj celkom zaujímavý príbeh, minulosť sa spojila s prítomnosťou, krásne sa nadviazalo na jednotku. O čosi slabšie ako Conjuring, na ktoré sa Wan zjavne sústredil viac, ale stále silný žánrový kúsok. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že druhý díl jsem si od prvního pustil pár dnů po sobě. Nedalo mi to, byl jsem zvědavý, jak se příběh, který vlastně v prvním díle nic moc neřekl, dál rozvine. Příběh jako takový totiž pořád bilancoval na hraně debility a vcelku originálního námětu. U toho jsem si po prvním díle nebyl jistej, ale druhej mi to parádně potvrdil. Lekačky naprosto luxusní, kamera vytváří pohyby přesně takové, co můj mozek nechce, ale na druhou stranu po nich lpí, abych se bál. Snad jako kdyby James Wan věděl, kam šáhnout, aby se mi v mozku aktivoval strach. Starostlivá mamka od rodiny, Rose Byrne, tomu taky docela dost pomáhá stejně tak jako slušně šílenej Patrick Wilson. Musím uznat, že se moc těším na poslední díl téhle trilogie a pokud to bude možné, nevynechám ji v kině. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $83,586,447Tržby Celosvetovo $161,919,318 Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,304,428Tržby za predaj DVD v USA $6,954,658 ║ veru asi som sa až moc tešil po veľmi vydarenom Wanovom V zajatí démonov, lebo tu to ide tak na pól plynu, v prvom rade strašne mimo tu udierajú vtipné vložky a tých tu je fakt dosť, celý dej na tom tak neslušne dokmášu až hrôza, lebo pokiaľ je na pľace Rose Byrne tak to má celkom dobrú atmosféru, nechýba pri jej vypätých chvíľkach slušná dávka napätia, tiež Patrick Wilson nie je najhorší ale z jeho postavou sa aj trošku zbytočne scenáristi vybláznili, nemá úplne správny ráz, troška tu vadia aj niektoré zaužívané prvky ako vŕzgajúca a otvárajúca sa skriňa, veci čo sa naokolo stále zapínajú ako klavír, rádio, detský pavúk, prebiehajúce mátohy, nuž tento ponúknutý mix nebolo proste úplne to pravé orechové takže tak troška sklamanie /videl v kine: 55%/ __moja recenzia ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,AŤ TO BYLO COKOLI, STRAŠILO TO MOJÍ RODINU A JEŠTĚ TO S NÁMI NESKONČILO…“ /// Hledání odpovědi na otázku, jestli můžou bejt Lambertovi normální rodina pokračuje… James Wan celkem dlouho drží otěže příběhu pevně v pazourách, aby ho pak přepad žlutej amok a donutil ho v půlce (?) přehodit výhybku. V řiti je veškerý napětí a hezky servírovaná, leč překombinovaná pohádka mě moc nebere. Možná proto, že je to místy i dost blbý. Líbivě natočená kokotina. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Odpovídám zásadně pomocí kostek. 2.) Fotr mi furt říká, že umřu. 3.) Thx za titule ,,-OverLord-“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička a ještě že mne napadlo si nejdřív zopakovat INCIDIOUS 1 a až pak pustit dvojku, jinak bych nevěděl, oč jde. Herecké výkony dobré, zvuk také, ale už bylo méně napětí.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: FilmDistrict // Počet premietajúcich kín v USA: 3,155 // Otvárací Víkend v USA: $40,272,103 // ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pri jednej scénke som sa tak zľakol, že ma mrazilo ešte dobrých 10 minút. Pokračovanie prvej časti jasne naväzuje na jednotku, no v tomto prípade sa dostávame omnoho viac do hĺbky, napríklad čo sa týka problémov hlavy rodiny v detstve, jeho prvých kontaktov s "dámou v čiernom" a dozvieme sa všetko o jej minulosti. Najmä tam príde zopár zaujímavých zvratov, takže spočiatku som vôbec nechápal, ako to celé vlastne je. Ten samotný príbeh už totiž nie je čisto naviazaný na astrálne cestovanie, ale celú pravdu nám odhaľuje postupne. Inými slovami mi to pripadalo totálne domotané a prekombinované (pretože tentokrát astrálne necestujeme len v priestore, ale aj v čase), až kým to režisér v druhej polovici pekne narovinu vysvetlil. Duchov sa opäť dočkáme a je ich dosť, temného sveta samozrejme taktiež, oproti jednotke je to akčnejšie, svižnejšie, ale aj omnoho humornejšie, čomu vďačíme dvojici vtipných, nepodarených parapsychológov, ktorí občas uroba nejakú tú prkotinku. Vidno, že James Wan má nadhľad, často sa totiž nestáva, že by som sa poriadne zľakol a o pár sekúnd neskôr schuti zasmial. Po miernom sklamaní v podobe Conjuringu opäť tlieskam, pre mňa kvalitatívne približne na úrovni prvej časti. Záver otvoril dvierka pre ďalšie pokračovanie, ktoré dúfam že bude a neviem sa ho dočkať, na túto tému sa toho dá naozaj vymyslieť veľa, v čom som sa len utvrdil. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Co platí o předchozím Insidious, platí i zde. Wan si je zjevně vědom trapnosti lekačkového hororu, zároveň si ale není schopen jiný typ představit, a tak i když lekačku aby tu člověk pohledal, je Insidious 2 vystavěn jako typický současný zástupce žánru. Oproti minulu ale musím aspoň tu jednu hvězdu lípnout, protože ať už odsud půjdu, jak chci, už teď vím, že na náhrobku budu mít "opustila nás předčasně ve věku 31 let, umlácena houpacím koněm." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Conjuring zůstává nepřekonán,ale Insidious 2 mu slušně šlape na paty. První hodina velmi intenzivní a strašidelná, druhá naopak spletitá a chaotická,ale Wan své řemeslo zvládá naštěstí s přehledem. Bavil jsem se skvěle, párkrát jsem s sebou slušně trhnul,ale dusivá atmosféra mě tentokrát nechala chladným. Hodně silné čtyři. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Sranda, jednotka ma príliš nebavila, ale dvojka áno. Trvá síce takmer dve hodiny, čo je dosť veľa, ale tvorcovia sa nám to snažia spríjemniť, ako sa len dá. Neustále sa niečo deje. Hrdinom najnápomocnejšia postava z jednotky je mŕtva (čo však nebráni jej hereckému predstaviteľovi v návrate), do popredia vstupuje nové médium, vracia sa podarená dvojka mladých pomocníkov Elise, jedna časť postáv je v dome, druhá blúdi ponurou, dávno opustenou nemocnicou. Sú tu nové monštrá, zaujímavé flashbacky, oproti jednotke je viac do popredia pretlačený svet „inej dimenzie“, pán manžel možno je a možno nie je druhý Jack Torrance, cestujeme časom (!) a „záhrobie“ je síce extrémne nízkorozpočtové, ale o to pôsobivejšie. Scenár je plný osviežujúcich drobností (dvojka sa odohráva len pár hodín po jednotke), strašidelné scény sú síce klišé (keď budete očakávať útok zla, vtedy aj naozaj zaútočí), ale intenzívne. Pod čiernu zem by som zvozil čudné akčné scény s prízrakmi a priemerné masky duchov, ale zachraňujú to skvelí herci s dobre načrtnutými a sympatickými postavami, ktorým držíte palce + dialógy, ktoré majú zmysel. Občas to jemne nudí, ale proste videl som to už dva razy a „musím“ dať až 70%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jednička se mi doteď plete, žadný zázrak to nebyl, co chtít od dvojky víc než slátanější, samoúčelnější, odfláklejší a zbytečnější duchařskou pakárnu... Dle očekávání. Zlatý slasherový remakey kde člověk dostal aspoň kozy a pár krvavých smrtí, tohle je trapárna na úrovní strašidelnýho domu na matějský (toho nudnějšího). Jako kdyby se Wan dokonale vyčerpal a točil čistě z rozumu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl vyjádřit nejintenzivnější emoci, kterou jsem prožíval téměř celou stopáž filmu, byl by to pocit TRAPNOSTI. Ano ... bohužel trapnost je pro mne výsledkem toho, co Wan sám svojí tvorbě tímto paskvilem napáchal. Jak když "pejsek s kočičkou vařili dort" prostě ... ale i takový dort někdy chutná, tenhle tedy ale ne ... Nemastný, neslaný, ale co tam všechno dokázal narvat, to jsem teda čuměl a několikrát se hlasitě smál ... Tak chvíli to připomíná krásné záběry starého domu ve stylu Argenta, kterému Wan vykradl hru s rudou barvou a geometrickými tvary a kamerovými záběry. Do toho jsme najednou v ušmudlané, opuštěné nemocnici ve stylu Sillent Hill videoher a filmů, herci si svítěj baterkou a Argentovský styl se přepíná do "WHAT THE FUCK?! - FUCK ME BOUTH SIDE!!" ....ehm ... do "found footage" stylu, kamera je digitální, poletuje, poskakuje ... Scénář, ano scénář, ten je tak zajímavý, že čtyřikrát překroucená realita na mne působila doslova prázdným bludištěm světů nezaléčeného schizofrenika, který potřebuje koňskou dávku chlorpromazinu. Prostě na hlavu praštěná fantasmagorie a vůbec k čemu tolik obratů, "světů ve světech", "duší v duších nebo tělech" ... Lekačky tady snad ani nejsou, nebo jsem si nevšiml (což byla hlavní devíza prvního dílu, kterému jsem dal 5*). Tady nic už strašidelný ani být nemůže, ani to nefunguje ... Už u Conjuring jsem psal, ať si ten Insidious 2 Wan odpustí, protože už tam evidentně ztrácel dech ... tady už dech ztratil zcela a dýchal za něj nějaký přístroj na JIPce ... Připadlo mi to jako jakási pohádka o tom, jak je důležité, aby rodina držela pohromadě a jak jí všichni rádi pomůžou ... proti zlu, který bylo opět vykradený a opět Wan vykrádal jiný svoje filmy ... No a co přibylo, tak byly vtipné vložky, které filmu dodávaly na trapnosti už tak velké ještě větší intenzitu, kdy toto zajišťuje dvojka rádoby odborníků na paranormální jevy z prvního dílu a u těchto "vtipných" vložek mi bylo paradoxně asi nejsmutněji ... Propadák roku, vyhajpovaná sračka, vykrádačka skutečnýho umění ... NUDA!!!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Wan, bohužel. Lekačky už nejsou infarktové, napětí tolik nedráždí, navíc je to strašně natahované a humoru už přespříliš. Na druhou stranu je na téhle kapitole sympatické to objasnění několika nešvarů z jedničky, návrat všech postav a absence "Darth Maula", který byl těžce nepochopen a vyvolal spíš výsměch než hrůzu. Jinak bych chtěl poprosit, že pokud patříte k těm, co v kině rádi mlaskaj, kecaj, vyřvávaj, smějou se jak hovada a dělaj "bubu" na svoje partnerky, rozmyslete si svou návštěvu kina a běžte příště radši někam jinam. Třeba do prdele, hmm? ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Nevstoupíš třikrát do stejné hororové řeky, slyšel Wan od Hérakleita. Jenže Wan vítězoslavně vytáhl z rukávu svou univerzální hororovou šablonu, kterou vymyslel pro Insidious a aplikoval ji rovněž na Conjuring a nyní i na Insidious 2 a postavil tak Hérakleitovo tvrzení na hlavu. Hérakleitos se však podrbal na čele a prohlásil: "Každá změna je bolestivá, ale je to jediná cesta, jak růst." Wan pokrčil rameny a vstoupil čtyřikrát do stejné hororové řeky. To be continued................ Conjuring 2 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Druhé, kupodivu ještě větší letošní zklamání od Jamese Wana. Soustředěnou jedničku nahrazuje roztěkaná dvojka, která mě ani v jedné dějové linii nedokázala vtáhnout. Já vím, že hororový žánr mnoha scénáristickými perlami neoplývá, ale někdo s takovou reputací, jako má právě Wan, by se mohl aspoň trochu snažit i v téhle oblasti. Trojku už opravdu nechci. 50% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vždycky, když režisér uvěří iluzi vlastní geniality, nastává problém. Stalo se to Woody Allenovi a stalo se to i Jamesi Wanovi. Jen Wanovi se to z pochopitelných důvodů stalo mnohem dříve. Jeho pokračování "hororu, který každý viděl, ale po týdnu si z něj nic nepamatuje" je velmi nepřekvapivě opět přesně takové, jen už to nemá ani punc té jednorázové zábavy. Je to jen nudné (málem jsem v kině usnul) a občasné lekačky už působí vyloženě směšně. Dějově to je jako u Wana vždy nedotažené, stereotypní. Bublina splaskla. Rutina. Průměr. ()

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

Kurt Russell hlavním padouchem v Rychle a zběsile 8

15.09.2013

Ano, čtete správně, osmý díl. Ještě nedávno se mluvilo o tom, že sedmička, jejíž první klapka padla tento týden, bude posledním dílem série. Jenže těch bezmála 800 milionů dolarů, které utržila… (více)

James Wan – hororový král léta 2013?

James Wan – hororový král léta 2013?

21.11.2012

Pokud o tom nevíte, nejvýdělečnějším filmem roku 2011 byl horor Insidious. Utržil sice v kinech „jen“ 97 milionů dolarů, ale byl pořízen za pouhého 1,5 milionu. Tomu se říká dobře rozjet investice. A… (více)

Reklama

Reklama