Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o tom, že když jste sami a jste na něco zvyklý, nevadí Vám se zaplést třeba do obchodu s drogami, jelikož máte pocit, že Vás stejně nic lepšího už nečeká, tak proč by ne :) Bernadette Lafont "bábu" zahrála bravurně a její způsob prodeje je atypický :) Zasmála jsem se, pobavila jsem se, popřemýšlela nad koláčky a z celého filmu jsem spokojena :) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Roztomilá přeháňka, který v závěru drobánek přerostla. Bernadette Lafont mi dost připomínala Ninu Divíškovou (ND je o dva roky starší) a byla tím sympatičtější, čím "věrohodnější" skutky ve jménu barevných eurobankovek páchala. Nečekejte moc, ale i absence smutných motivů může v dnešním předramatizovaném kině dost potěšit. Festival francouzských filmů 2012, Brno, Art s nádechem exkluzivity, film půjde do domácích (francouzských) kin až v lednu 2013. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Britská Bílá vdova nebyla žádný zázrak, ale kdyby dealovala v podchodu vedle Paulette, vezmu zboží od ní a na tu francouzskou rašpli plivnu. Vtipné jen v ojedinělých záchvěvech, jinak pitomé jako ti dva policajti, co by nepoznali prodejce drog, ani kdyby jim nabídl cihlu hašiše přes stažené okýnko jejich auta.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perníková babka. Francúzi na to išli s nemravným šarmom, ale chcelo to viac dravosti a gangsterského čierneho humoru. Nápad nebol zlý, no chýbala tomu hutnejšia realizácia, babka to herecky zvládala a tak bola škoda nevyužitého potenciálu. Inak ale nápadité a hlavne svižné, no a skončí to celé skôr, než si uvedomíte, že to začína byť otravné. 60%. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama