Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Dala bych lepší hodnocení, ale instantní proměnu zatrpklé důchodkyně v kůl babičku jsem nežrala. Vždyť ona jenom dealovala, nekonzumovala. Každopádně příběh je spíš pohádkový a občas tvůrci nevědí, jestli víc řešit realitu (třeba střet s žárlivou konkurencí) nebo vše podřídit srandě (zločinci nepoznají hračky). ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Roztomilá přeháňka, který v závěru drobánek přerostla. Bernadette Lafont mi dost připomínala Ninu Divíškovou (ND je o dva roky starší) a byla tím sympatičtější, čím "věrohodnější" skutky ve jménu barevných eurobankovek páchala. Nečekejte moc, ale i absence smutných motivů může v dnešním předramatizovaném kině dost potěšit. Festival francouzských filmů 2012, Brno, Art s nádechem exkluzivity, film půjde do domácích (francouzských) kin až v lednu 2013. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Stojí to na tom, že babka je menej podozrivý páchateľ, no dalo sa čakať, že to skončí nejak šťastne, navyše s tými majetkami, ktoré nadobudla, či s tou akciou okolo malého chlapca to zas vtipné nebolo, navyše si myslím, že aj okolo toho kňaza to bol nezmysel. Je to taký jednoduchší film, komédia na mierne pozdvihnutie nálady, ale celkovo veľmi slabá. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Tahle francouzská černá komedie si vzala něco z britské Bílé vdovy a trochu z Trávy kabelovky Showtime. Hlavní hrdinka je zahořklá, nesnášenlivá, francouzská důchodkyně Paulette, která se topí v dluzích a chudobě. Začátek je hodně drsný. Strašidelný panelák na předměstí francouzského velkoměsta, kde hrdinka přežívá je vystřižený jak z reportáže o sídlišti Chánov. Je to v podstatě taková rozverná pohádka o tom, jak stará babička z oprýskané perníkové chaloupky ke štěstí z drogových peněz přišla. Příběh plyne svižným tempem kupředu a je obohacen o několik drobných zvratů a moralit. Kadence vtípků a humorných scének je velmi vysoká a nenechá diváka vydechnout. Díky rozumné stopáži lehce pod hodinu a půl film nenudí. Zvlášť konec se mění v pořádně rozevlátou taškařici s happy endem ala Amsterdam. ()

Sykon 

všechny recenze uživatele

Zejména díky občasné politické nekorektnosti je Hašišbába na první shlédnutí poměrně vtipná záležitost, zvlášť když mi opravdu sedla do nálady. Ovšem s blížícím se koncem vtipu ubývá a ten závěr je snad z úplně jiného filmu... A bohužel ani potenciál na opakované shlédnutí zde tentokrát nevidím, obávám se, že pokud na to někdy v budoucnu dojde, budu muset jít s hodnocením níž. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama