Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery. Bernadette Lafont prakticky sama táhne celý film a její rasistická, nesnášenlivá baba mě několikrát rozesmála svými hláškami, kterými častovala všechny kolem sebe vč. svého míšeneckého vnuka "Proč mě nemáš ráda babi?" " Protože jseš černej!". :D Ta rovina babky dealerky jí sedla také, nicméně ten přerod ze zlobaby v babku s prořízlou pusou, ale dobrým srdcem, to už se mi moc nelíbilo. Já sice chápu, že to muselo přijít, ale na druhou stranu proč nemůže nikdy dobře dopadnout se zlou fašistickou osobou, která prodává drogy? No třeba se jednou dočkám. Hašišbába zatím "jen" potěšila. 60% ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

snímek splnil účel za jakým byl natočen.Pobavil. Samozřejmě v reálu by to taková odlehčená taškařice nebyla.Ale babči byly famózní.Záběr kdy v otevřeném kabrioletu mají při dešti otevřený deštník a snaží se zavřít střechu ukradeného auta....a je tam toho podstatně víc.Intelektuálové v tom nenajdou nic aby mohli okomentovat svými moudry :-)))).Za mě opravdu dobré. ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Vkusné intro, výborná scénka s Tarasem v limuzíně a krásná hudba film skoro vytáhly až na čtyři hvězdy. Objektivně ale kvalita filmu tak vysoko není. Jako oddechovka nebo rozptýlení může Paulette alias Hašišbába leckoho potěšit, ale humoru mohlo být víc, přeci jen filmu zařazenému do žánru komedie by více smíchu v sálu slušelo. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě Paulette strašně srala, jednak nemám rád nervní báby a jednak mě poslední dobou irituje celá francouzká tvorba.Díky bohu čím víc se prodává hašiš, tím je to větší prdel a rozkošný, nekorektní rasistický humor mi cukal s koutky potom už permanentě.Žádnej zázrak to není, ale jelikož sem od toho vůbec nic nečekal, byl jsem spíš příjemně překvapenej.Typický film na jedno podívání á šup do koše.60%. ()

(Z)denny odpad!

všechny recenze uživatele

BACHA OBSAHUJE SPOILERY!!! Ve svobodném světě, o kterém sní každý utlačovaný důchodce v naší republice, žila jedna paní zabezpečená propracovaným systémem sociálního zabezpečení, a proto vůbec neměla důvod uchylovat se k zoufalému kroku, jako je prodej drog. Jako myšlenka na film to nebylo špatný, ale takovou srágoru, co se frantíkům podařila natočit, aby člověk pohledal. Na spravení žaludku, který jsem u tohoto snímku znechucením málem vyzvracel, jsem si dvakrát pustil Bílou vdovu a bylo hej. Jo a hlavně nevolte komunisty, at´ nedopadneme jak ti chudáci francouzi ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama