Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (197)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Celkem klasický evropský snímek o člověku v nesnázích, který dělá zoufalé věci, okořeněný životným humorem, správnou špetkou smutku a akurátní mírou nadsázky. 70%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $13,388,000▐ celkom zaujímavý nápad, je to svižné, občas to aj pobaví ale chýba tomu lepšia príbehová kompaktnosť, lebo miestami sa to tvári ako uletená snímka, a niekedy zas troška vážnejšie to vyznie než by malo, hlavne keď tú babu napadnú chuligáni, či dílery /40%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No je to fakt zlá bába a je to sranda. Francouzská komedie je v dnešní době spíš sprostý sousloví, ale tohle je fajn. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁM PENÍZE ANI NA JÍDLO. PŘISAHÁM ŽE BUDU MLČET, KDYŽ PRO TEBE BUDU MOCT PRACOVAT....“ /// BABA. Na jednu stranu ,,střelená“, ale celkem vtipná. Úsměvnej příběh, kterej má tempo a netají se tím, že jediným cílem je zábava. Tomu je podřízený všechno, takže nečekejte žádnou krimi zápletku, ale spíš takovou blbinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem chudej důchodce a panelák je plnej vietnamců... 2.) Cukrárna je plná hašišáků (taky motorkáře jsem tam viděl…). 3.) Thx za titule ,,thecentre“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zatrpklí důchodci, dealeři drog a rasisti jsou tři skupiny lidí, kterým se snažím vychytrale vyhýbat v civilním i filmovém životě. Tentokrát jsem to dostal namixováno všechno dohromady a ani žánr komedie to nedokázal statečně zachránit, neboť v průměru jedno pousmání za půl hodiny mi žádnou velkou zábavu nepřineslo. Já se nudil a pokud nějaká seriózní vědecká studie tvrdí, že zhulený bych si to parádně užil, tak vznáším námitku proti jejím unáhleným závěrům. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Britská Bílá vdova nebyla žádný zázrak, ale kdyby dealovala v podchodu vedle Paulette, vezmu zboží od ní a na tu francouzskou rašpli plivnu. Vtipné jen v ojedinělých záchvěvech, jinak pitomé jako ti dva policajti, co by nepoznali prodejce drog, ani kdyby jim nabídl cihlu hašiše přes stažené okýnko jejich auta.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Odvážných 5*? No a? Ten film se mně trefil do nálady...... Jo.... Jo.... Jo..... Není dokonalý, no a? Chci ochutnat nějaký cukrářský výrobek od Paulette.... Ne ze závislosti, ale z lidskosti.... 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perníková babka. Francúzi na to išli s nemravným šarmom, ale chcelo to viac dravosti a gangsterského čierneho humoru. Nápad nebol zlý, no chýbala tomu hutnejšia realizácia, babka to herecky zvládala a tak bola škoda nevyužitého potenciálu. Inak ale nápadité a hlavne svižné, no a skončí to celé skôr, než si uvedomíte, že to začína byť otravné. 60%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulette je dáma v starších rokoch, ktorá si svoj dôchodkový vek veľmi neužíva. Život v Paríži za 600 € je utópiou. Postupne prichádza o majetok, odpoja ju od elektriny . Všetko v jej živote ide od desiatim k piatim. Paulette však nachádza riešenie v neriešiteľnej situácii. Na staré kolená začne dílovať. Do kedy jej tento kšeft vydrží? Zábavný snímok potláčajúci veškerú logiku samotného príbehu. Žáner komédia si to, ale môže dovoliť. Príjemná priemerná jednohubka. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. S bábou od začátku moc sranda nebyla, ale když rozjela svůj byznys, rozjela se mi i pusa od ucha k uchu. Je až k nevíře, jak dokáže stará babča rozvířit drogový svět. :-) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne ne. Viděl jsem spoustu francouzských komedií, které měly daleko větší jiskru. Alfou a Omegou téhle sázky na jistotu (stará bába - drogy - rasismus) je právě francouzská lehkost vyprávění, díky které se párkrát pobavíte, ale upřímně - že bych se smíchy zrovna předřel, to říct nemůžu... Ono je to tak, že kdo viděl trailer víckrát než jednou (což v posledním měsíci nebyl zas takový problém), může si do kina klidně vzít omalovánky. P.S: Jestli si babky ve Francii stěžují na důchod 600 éček, chtěl bych je vidět u nás... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi milá a zábavná jednohubka o citlivej téme. Hlavná hrdinka to odohrala skvele. Cieľom bolo pobaviť diváka a to sa určite podarilo. A možno aj odľahčeným spôsobom vykresliť problematiku drog. U mňa 75%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Geniální myšlenka není ani náhodou degradována zpracováním. Jérôme Enrico je stejně zručný režisér jako byl tatínek Robert. A stejně jako tatínek má štěstí při výběru hudebního skladatele. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Roztomilá přeháňka, který v závěru drobánek přerostla. Bernadette Lafont mi dost připomínala Ninu Divíškovou (ND je o dva roky starší) a byla tím sympatičtější, čím "věrohodnější" skutky ve jménu barevných eurobankovek páchala. Nečekejte moc, ale i absence smutných motivů může v dnešním předramatizovaném kině dost potěšit. Festival francouzských filmů 2012, Brno, Art s nádechem exkluzivity, film půjde do domácích (francouzských) kin až v lednu 2013. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě Paulette strašně srala, jednak nemám rád nervní báby a jednak mě poslední dobou irituje celá francouzká tvorba.Díky bohu čím víc se prodává hašiš, tím je to větší prdel a rozkošný, nekorektní rasistický humor mi cukal s koutky potom už permanentě.Žádnej zázrak to není, ale jelikož sem od toho vůbec nic nečekal, byl jsem spíš příjemně překvapenej.Typický film na jedno podívání á šup do koše.60%. ()

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama