Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

argenson 

všechny recenze uživatele

"Tyhle šikmovoký, tyhle černý, tyhle negři, ty nám zaplavili Francii a vzali práci." - "Ale no tak, dcero, nesmíte se nechat unášet nenávistí." - "Já nemluvím o vás, otče, vy byste zasloužil bejt bílej." Kromě tohohle se tu najde i pár dalších povedených vtípků, námět výbornej, ale celkově slabší. Jako jedna z posledních rolí kdysi krásné a slavné Bernadette Lafont spíš rozpačité, než dobré. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Jak ja stále hovorím, dnešný dochodca je predátor. Tento film mi dáva za pravdu :) Presvedčte sa sami! Navzdory originálnemu námetu však nedám viac ako 3*, pretože čo sa komédií týka, som náročná diváčka, ktorá netoleruje nedostatok humorných momentov vo filme, ktorý by ich mal byť plný. Nehľadiac na to, že mi bola hlavná hrdinka extrémne nesympatická. Napriek tomu sa na film dá dívať, ak neočakávate nič zvláštneho, budete spokojní. ()

Reklama

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Tahle francouzská černá komedie si vzala něco z britské Bílé vdovy a trochu z Trávy kabelovky Showtime. Hlavní hrdinka je zahořklá, nesnášenlivá, francouzská důchodkyně Paulette, která se topí v dluzích a chudobě. Začátek je hodně drsný. Strašidelný panelák na předměstí francouzského velkoměsta, kde hrdinka přežívá je vystřižený jak z reportáže o sídlišti Chánov. Je to v podstatě taková rozverná pohádka o tom, jak stará babička z oprýskané perníkové chaloupky ke štěstí z drogových peněz přišla. Příběh plyne svižným tempem kupředu a je obohacen o několik drobných zvratů a moralit. Kadence vtípků a humorných scének je velmi vysoká a nenechá diváka vydechnout. Díky rozumné stopáži lehce pod hodinu a půl film nenudí. Zvlášť konec se mění v pořádně rozevlátou taškařici s happy endem ala Amsterdam. ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Co si současní francouzští důchodci v posledních desetiletí uvařili, to si teď taky snědí. Nicméně kulinářský um, navzdory výraznému obohacení chutí z celého světa, jde trochu z kopce a tak se nedivím, že sáhli po lehce nelegálních, nicméně chuť podporujících, ingrediencích. I tak je výsledek poněkud nemastný-neslaný a Jérome měl svého otce v kuchyni sledovat ještě trochu pečlivěji. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Takový nevyužitý potenciál až běda ... Ahh... Co by se stakovým materiálem dalo dělat ... Ze začátku se to odvíjelo dobře . Ne sice tak jak jsem si představoval , ale něco to mělo jenže po doslová pár minutách filmu všechen potenciál opadl a stalo se to jen obyčejnou fraškou ... No ve zkratce není to vtipný jak by mělo být . ( 18.9.13/MAC ) ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama