Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Hezký, milý, vtipný film podobného rázu jako Bílá vdova. Na to, že jsou babči dávno v důchodu, tak dokáží pobavit a rozesmát úplně stejně (možná i více, protože jim to prostě věříte) než nějací trapní mlaďáci v rádoby vtipných teen komediích. Za mě 3* + jedna osobní bonusová. Konečně jsem se zase pořádně zasmál. ()

Siri69 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, čím to je, že se u francouzských komedií skoro nikdy nesměju... Tenhle film nebyl výjmkou. Nápad to byl sice zajímavý a děj a průběh filmu by ještě tak zlé nebyly. Ovšem pokusy o vtipné scénky, popřípadě drsné a rádoby-vtipné hlášky té báby v hlavní roli mě strašně, ale opravdu strašně nudily! 2,5* ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní snímek! Bernadette Lafont je vážně frajerka! Hodně dlouho jsem neviděla takhle nabitou a energickou starou herečku. Příběh je výborně vymyšlený a divák se nenudí ani chvilku, jelikož to jede jak na horské dráze. Paříž, hašiš, muffiny = Paulette. Nejde jinak než doporučit, skvělá podívaná. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMÁM PENÍZE ANI NA JÍDLO. PŘISAHÁM ŽE BUDU MLČET, KDYŽ PRO TEBE BUDU MOCT PRACOVAT....“ /// BABA. Na jednu stranu ,,střelená“, ale celkem vtipná. Úsměvnej příběh, kterej má tempo a netají se tím, že jediným cílem je zábava. Tomu je podřízený všechno, takže nečekejte žádnou krimi zápletku, ale spíš takovou blbinu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem chudej důchodce a panelák je plnej vietnamců... 2.) Cukrárna je plná hašišáků (taky motorkáře jsem tam viděl…). 3.) Thx za titule ,,thecentre“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Matthew01 

všechny recenze uživatele

Skvělá oddechovka. Je to takové reálné nakouknutí do dnešní Francie. (veselé, ale i jistém slova smyslu smutné) Film po chvilce v táhne do děje a všechno v tu ránu začnete prožívat s hlavní hrdinkou. Její nezdary a její úspěchy a doslova jsem se přistihl, jak jí fandim a držim palce, aby její podnikání vyšlo. Viděno v rámci Festivalu francouzských filmů v Lucerně a musim podotkout, že byl úplně plný sál. 80%. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama