Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paulette je zapšklá stará babka žijící sama v paneláku na předměstí Paříže. Důchod má malý, exekuce jí zabavila skoro všechen nábytek, odstřihli jí telefon a ona neví, jak dál. Jednoho večera se stane náhodným svědkem pochybného obchodu. Vidí v tom znamení osudu a rozhodne se, že začne prodávat hašiš. A proč by ne? Paulette byla kdysi cukrářkou. Její smysl pro obchod i kuchařský talent jsou pro ni dostatečnými trumfy, aby našla originální řešení k provozování svého nového „povolání“. Přesto ale není jednoduché stát se ze dne na den dealerem! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (197)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Otče Battiste, zhřešila jsem !!" - "Zase jste hodila sousedům šváby do jídla ??" - "Něco horšího !!" ;) Když pominu fakt, že jsem se musel dlouhou dobu přemlouvat, abych strčil placku s obrázkem dost nesympatické babky v šátku, kterou podle všech mně známých informací přivedl nedostatek peněz k myšlence dealovat trávu, no, doba si žádá svoje, kdysi chudoba naučila Dalibora housti, což by ovšem nebyla taková legrace, do dvd přehrávače, musím uznat, že mě Hašišbába kupodivu dost bavila !! Když se totiž povznesete nad samotnou absurditu příběhu vyhnanou na nejvyšší míru, přičemž tvůrci očividně spoléhali na to, že ona předeslaná primární idea bude již sama o sobě natolik vtipná, že utáhne film, v němž jinak vyloženě vtipné situace chybí, což mě osobně dost překvapuje, jde přeci o francouzskou komedii, která vždy spoléhala na sílu dialogů, které když nefungují, jsou nahrazeny gagy či zvolna přecházejí v crazy komedii založenou na několika nedorozuměních, dostanete velmi příjemný snímek, který si neklade jiné cíle než pouze pobavit.. Všechny ostatní prvky coby ryze současné francouzské bolístky, na něž tvůrci upozorňují, ať už jde o rasové problémy, drogovou problematiku či všudypřítomnou zadluženost, která se u těch nejstarších stává opravdu fatálním průserem, totiž scénárista a režisér v jedné osobě Jérôme Enrico pouze naťukne, a využívá jako prostředky obnažení charakteru Paulette, a následně je nechává ležet bez využití !! Škoda, že se divák nemá šanci více ztotožnit s hlavní hrdinkou, která se musí každému nexenofobnímu divákovi vyloženě příčit, nicméně díky stopáži i tomu, že Enrico nezachází do hloubky, Hašišbába nesklouzává k moralizování, nenudí, naopak i díky solidnímu soundtracku Michela Ochowiaka působí opravdu velmi svižně, a tak se vlastně to zkratkovité finální rozuzlení dalo celkem logicky i očekávat.. Že Vám jméno Michel Ochowiak nic neříká ?? Když prozradím, že se jedná o pseudonym, za nímž se skrývá oscarový režisér Michel Gondry, není třeba dodávat víc.. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Vkusné intro, výborná scénka s Tarasem v limuzíně a krásná hudba film skoro vytáhly až na čtyři hvězdy. Objektivně ale kvalita filmu tak vysoko není. Jako oddechovka nebo rozptýlení může Paulette alias Hašišbába leckoho potěšit, ale humoru mohlo být víc, přeci jen filmu zařazenému do žánru komedie by více smíchu v sálu slušelo. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ne ne. Viděl jsem spoustu francouzských komedií, které měly daleko větší jiskru. Alfou a Omegou téhle sázky na jistotu (stará bába - drogy - rasismus) je právě francouzská lehkost vyprávění, díky které se párkrát pobavíte, ale upřímně - že bych se smíchy zrovna předřel, to říct nemůžu... Ono je to tak, že kdo viděl trailer víckrát než jednou (což v posledním měsíci nebyl zas takový problém), může si do kina klidně vzít omalovánky. P.S: Jestli si babky ve Francii stěžují na důchod 600 éček, chtěl bych je vidět u nás... ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Od Hašišbáby jsem čekal mnohem více. Jérôme Enrico nedokázal z nadějného námětu vytřískat ani polovinu komediálního potenciálu. Jeho scénář je vyveden do absurdnosti, je extrémně zkratkovitý, nekonzistentní a mnohokrát si musí vypomáhat primitivními berličkami, aby se mu děj nerozpadl pod rukama. Co je však hlavní - vtipnost filmu je velmi sporná. Ještě rozpačitější jsou snahy o citovou hloubkovost, které jsou načaty a nedotaženy, a tudíž zbytečné a rušivé. Nejvíce pobavil kněz. Ostatní herci na mě působili velmi průměrným dojmem. 50% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Paulette je dáma v starších rokoch, ktorá si svoj dôchodkový vek veľmi neužíva. Život v Paríži za 600 € je utópiou. Postupne prichádza o majetok, odpoja ju od elektriny . Všetko v jej živote ide od desiatim k piatim. Paulette však nachádza riešenie v neriešiteľnej situácii. Na staré kolená začne dílovať. Do kedy jej tento kšeft vydrží? Zábavný snímok potláčajúci veškerú logiku samotného príbehu. Žáner komédia si to, ale môže dovoliť. Príjemná priemerná jednohubka. ()

Galerie (28)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Reklama

Reklama