Reklama

Reklama

Takoví jsme

  • USA We Are What We Are (více)
Trailer 2

Zdánlivě spokojená a laskavá rodina Parkerových byla vždy uzavřenější, než je zdrávo. A má k tomu dobrý důvod. Za zavřenými dveřmi totiž vládne svým potomkům patriarcha Frank pevnou rukou a je odhodlán udržovat starobylé rodinné tradice stůj co stůj. Když jejich oblast zasáhnou přívalové deště, tragédie na sebe nenechá dlouho čekat a Frankovy dcery Iris a Rose jsou nuceny převzít povinnosti, které nejsou pro jejich rodinu úplně běžné. Nejdůležitější úkol, s nímž se dívky musejí vypořádat, spočívá v servírování masa – ovšem nikoli takového, které je v místním obchodě běžně k dostání. A protože neúprosný liják nepřestává zaplavovat jejich městečko, místní úřady začínají odkrývat stopy, které vedou k tajemství, jež se Parkerovi snaží dlouhá léta držet v tajnosti. (Cinemax)

(více)

Recenze (104)

verbal 

všechny recenze uživatele

V Desateru evidentně zapomněli na "Nežer bližního svého" a chtělo by to reformu! Klidně bych tím nahradil to o těch manželkách, aby se na mě kudlanky nedívaly skrz prsty. No nic, v neděli při mši brnknu Řediteli, jestli nechce znovu nakopat Mojžíše na Sinai a trochu to přehodnotit. Jo, a ještě bych zakázal Assbooky. Třeba místo toho omezujícího "Nesesmilníš", protože už mě nebaví šukat v alobalu, aby to Generální manager neviděl. Ač film hezky ukazuje, že i v Bibli lze najít pár príma receptů, říkejme jim třeba "Ježíšovy dobroty", co upravují stravovací návyky křesťanů a zpestřují jim jídelníček například o guláš z ječící dvacítky, jedná se o nudnou, plíživou blbost, která osloví snad jen pár židovských šéfkuchařů několika odbornými nápady, jak připravit košer večeři. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Jima Mickleho po Stake Land považuju za jednu z nejvýraznějších nadějí amerického nezávislého hororu, ale tímto mdlým kanibalským dramatem teda poměrně silně zklamal. Jasně, je to lepší než mexický originál, ale v tomto případě stačilo nebýt naprostou sračkou, takže laťka byla proklatě nízko. Řemeslo Mickle ovládá, to už je odzkoušeno. We Are What We Are zklamává jinde - jeho svět a především postavy nepůsobí vůbec živě, nevyvolaly ve mně ani náznaky zájmu o ně. A to je překvapivé, protože zrovna zájmem o postavy si mě získala (taktéž pomaloučká) Stake Land. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Mexický originál som nevidel, ale podľa slov režiséra vzali si z neho ústredný motív, zamenili bratov za sestry a príbehu dodali širšie pozadie hlavne v motiváciach konania postáv. Viac ako samotný príbeh či vyobrazená brutalita ma zaujala pomalá, ťaživá atmosféra a zaujímave výtvarne spracovanie. Stakeland sa mi ale páčil viac. 7/10. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ riadne nadhodnotené, netuším prečo a čím si to tento film zaslúžil. Nepodarená variácia na nepodarený originál, ktorý je u mňa na približne rovnakej úrovni. Čakal som, že sa vychytajú muchy originálu, ale ani nie. Čo z toho, že je to pekne nakrútené a so slušnými hereckými výkonmi, keď je to celé tak neskutočne zdĺhavé a nudné. Pre mňa skôr rodinná dráma, v ktorej sa niečo zaujímavé začne diať až tesne pred koncom. Nad 30% by som tomu nedal, ani keby mi zaplatili. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Obrovská ztráta času ! Celá premise je sice zajímavá,ale největším problémem filmu je Tempo! Pomalý, nudný až uspávající film, kde se 80 minut neděje nic, fakt nic! Působí to jako Rodinné drama bez špetky hororu,thrilleru chybí zde veškeré ingredience a bohužel to nefunguje. Závěrečných 15 minut je však řemeslně solidně zvládnuto,ale pro mě poněkud nedostačující. Slabota 45% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na podobné úrovni jako Stake Land, což byla pro mne jen průměrná upířina. Mickleho novinka je zase průměrnou "kanibalštinou", která nespoléhá na gore výjevy, nýbrž brnká spíš na psychologickou strunu. Snímek má opět pomalejší tempo, i ta Graceho hudba je tentokrát méně výrazná. Na druhou stranu je to hezky natočené, herecky správně trefené (Michael Parks asi vede) a posledních dvacet minut nabídne jak napětí, kosti v řece (jediná trošku zábavná scéna), tak i nějaké to kanibalské požírání v detailních záběrech. Jo a Wyatt Russell je vážně celej fotřík. (50%) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Skvělá ponurá atmosféra, drsné i nechutné scény, svíralo se mi srdce nad těmi dětmi a zároveň jsem trnula hrůzou nad tím, co musí dělat. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Tematicky nie príliš výživný materiál bez vitamínov, predhodený dnešnému, ťažko odskúšaného a v prebytku podobných pokusov sa bahniacemu divákovi. Prvopot ma nezaujímal a tu som narazila na zrkadlovku, ktorou sa živí režisér s inovačnou neschopnosťou. Pár atmosferických " fototapiet" celkový účinok neposilní. Psycho-dráma a táto teda na povzbudenie žánru nechýbala. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Temný príbeh nenápadnej newyorskej rodinky, ktorá za dvermi svojho príbytku ukrýva krvavé tajomstvo svojho životného štýlu. Keď sa však do oblasti priženú ťažké dažde a vyplavia pozostatky obetí z okolia, na rodinu začne postupne padať tieň podozrenia. Síce som nevidel mexický originál z r. 2010, keďže ma zatiaľ neláka, tak ako ma príliš nelákala ani táto novinka. Takže aspoň nie som sklamaný. Pretože aj keď je to vcelku slušne natočené, neponúka to vlastne nič, čo by ma výraznejšie zaujalo. Príliš rozvláčne tempo, ešte rozvláčnejší dej, nezaujímavé postavy, atmosféru aby človek hľadal lupou (pokiaľ si ju silou-mocou nevsugeruje) a napätie + hororové prvky boli na môj vkus až príliš hlboko zakryté tým množstvom pseudo-štýlového balastu. Ale budem dobrý a dám aspoň tie 2*. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá čiastočne hororovo ladená dráma. Má veľmi dobrý príbeh o jednej zdanlivo obyčajnej rodine žijúcej v malom odľahlom mestečku, ktorá príde o matku a tak zostane len manžel s dvomi dospievajúcimi dcérami a najmladším synom, no v skutočnosti sú úplne iní, ako všetci ostatní, keďže ich trápi staré rodinné tajomstvo a to ich núti zabíjať. V poslednej dobe okolie trápia povodne, ktoré dokážu v prvom rade zakryť, ale na ich nešťastie aj odkryť dôkazy ich činov a tak rodina musí čeliť problémom. Spracovanie sa mi páči, film väčšinu času pôsobí dojmom, že sa tu toho vlastne ani až tak moc neudeje a o nejakom rýchlom tempe tu nemôže byť ani reči, prakticky až v závere sa to možno trochu rozbehne, no s tým nemám ani najmenší problém. V tomto prípade sa túto tématiku tvorcovia rozhodli miesto dynamického thrilleru pojať skôr formou atmosférickej drámy a vyšlo to viac než dobre. Občas sa stane, že už od prvého momentu viem, že ma to bude baviť a to platí aj v tomto prípade. Dlhší čas sa to tvári tak pomerne nevinne, ale neustále cítiť, že niečo nie je v poriadku, čo mám rád, hlavný priestor má samotná rodina, kde ma zaujala hlavne výborne podaná dvojica sestier, pomalými krokmi sa odhaľuje celé rodinné tajomstvo a to vrátane jeho koreňov v minulosti, čo je tiež dobre zvládnuté. Bavila ma aj celá kriminálna línia, čo podporuje aj veľmi dobrý výber prostredia a času, odľahlé mestečko počas záplav a s tým súvisiaci výpadok energií a pochváliť musím aj úplný záver, ktorý rozhodne nepatrí medzi tie šokujúce, ale páči sa mi. O hororovú stránku tu vôbec nejde, s hororom má niečo spoločné vlastne len ten základ, inak je to podané realisticky, takže bez nejakých naháňačiek a podobných scén, ale len pár gore, no film si úplne bez problémov vystačí aj bez nej. Herecké obsadenie je na tom dobre, sadla mi samotná rodina, obzvlášť spomínané sestry, len postava chlapca mi prišla trochu nadbytočná, chválim aj postavu patológa, ktorý prišiel o dcéru, mladého policajta, no s nikým nemám problém. S réžiou a technickou stránkou som dosť spokojný, už režisérov predchádzajúci projekt bol v rámci svojej kategórie veľmi výrazným nadpriemerom a to sa mu podarilo aj tentoraz, tu nemám čo vytknúť. Takže som veľmi spokojný, dostal som presne to, čo som aj chcel. 78% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rose a Iris prežívajú spolu s bratom a otcom ťažké obdobie. Ich matka po nešťastnej nehode umiera. S rodinou Parkerových súcití celá komunita malého mestečka. Zdanlivo slušne pôsobiaca rodina však skrýva hrôzostrašné tajomstvo. V prvej zdanlivo zdĺhavej tretine filmu sa režisér snaží vyvolať súcit, čo sa mu miestami aj darí. V druhej následne vykresľuje dôvody konania chorej mysle s tak otrepanou, prostou obhajobou, nevyspytateľnej cesty pána. Film je možno trošku zvrátený (no skôr myšlienkou ako prevedením), nie však natoľko aby divák híkal a pohoršoval sa k nebesiam. Záver potláčajúci veškerý vzdor bol pre mňa milým prekvapením. Takto nejako by mal horor skončiť. Porovnávať tento snímok s filmom CHAINED mi príde trúfalé. Témou síce trošku podobný, no kvalitou na míle vzdialený - 60%. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nuda, děs a bída, tohle je přesně ten typ hororu, kde čeká divák až něco přijde, ale bohužel musí čekat až na závěr .. 3/10 = 39% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oh, tak toto jsem teda nečekal! Tenhle film mi vyloženě sedl, hlavně pak formou, na kterou bude spousta lidí nadávat. Jedná se pomaloučku plynoucí film, který se ze začátku tváří jako regulérní rodinné drama, aby se ve svém průběhu překlopil prostřednictvím postupného odhalování informací do thrilleru, zakončeného hororovou tečkou. O ději nebudu nic prozrazovat, ale můžu říct, že byť to trvalo, film si mě dokázal svou stále sílící nepříjemnou atmosférou omotat kolem prstu. V oblasti tempa a strávitelnosti bych si film dovolil přirovnat k loňskému Chained, kterému se od většiny nedostalo takového ocenění jako od mně, takže mě klidně mějte za trefenýho. K hercům, formě, ani hudbě nemám žádné výhrady, navíc se mně u toho ta sekaná večeřela hodně špatně, takže pro mě je tahle hutná záležitost překvapením jako blázen. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle komentář může obsahovat spoiler. Tenhle film mi doporučil můj soused. Moc jsem si od něho nesliboval, protože náš filmovej vkus se někdy diametrálně liší. Musím ale uznat, že lehký napětí šlo cítit hned od úvodních titulků a to i přesto, že jsem zhruba věděl o co ve filmu půjde. Dokud snímek mlžil, bylo všechno OK. Jakmile ale vyložil karty na stůl, všechno opadlo. Psychologický drama končí a nastává poslední žranice kde se pojídá přímo papínek. Vzhledem k předchozímu dění se mi sem to chování dcerušek vůbec nehodilo. To co mělo nejspíš šokovat a pobuřovat působí směšně nebo jako by tahle scéna byla vystřižená z jinýho filmu. Příběh filmu je prostej, hudební stránka zdařilá, kamera a herci dostačující. Za mě je to slabší průměr. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Téma, niečo medzi Kynodontas a Woman, ale nuda. Teda pre mňa. Objektívne by si to možno zaslúžilo viac, keby som sa aspoň chvíľami nenudil, dal by som aj štvrtú hviezdu. Lenže to tempo je miestami vážne na úrovni slimáka s obrnou, navyše som čakal niečo trochu iné a to čo mala byť pointa, bolo vyzradené snáď v každom jednom komentári, odkedy film vyšiel. Škoda. Ale finále to má chutné ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak od tohto filmu som čakala naozaj naozaj veľa. Bohužiaľ to hodne dlhú dobu bola mysteriózna nuda. Čakala som viacej krvavých scén. Miesto toho však tam bolo zase len samé bla bla bla. Prekvapila ma Julia Garner, ktorá hrala Rose, naozaj som si ju obľúbila. Chvíľu mi pripadala strašne škaredá, potom zas strašne zaujímavá ale tak či tak, svoju postavu hrala naozaj dobre a vo filme som jej fandila. Myslím, že keby je tam menej toho nazaujímavého bla bla a čo ja viem viacej by sa film zameral na vraždy alebo riešenie prípadov a zistili by, že to celé dáko súvisí asi by to malo viac šťavy. Ale tak to si myslím ja, neviem ako ostatný. No a záverečná papacia scéna mi pripomínala zombie film. Bola divná ale tak či tak hustá. Dúfam, že si mi o tej ich polievke snívať nebude, pretože naposledy keď som pozerala jeden dokument sa mi snívalo o paštéke z ľudského mäsa a najhoršie bolo, že sme jej mali ešte strašne veľa a musela som sa s ňou ešte dva dni napchávať. Nič príjemné. Zrazu chutila naozaj nechutne. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Totální kanibalistický brutál! Musím uznat, že mě to vážně dostalo do pozice, kdy mi bylo až špatně, což mě nebylo ještě z žádného filmu. Tady je to ztvárněno opravdu bez cenzury a s detaily všeho. Dvě nevinné blondýnky mě naprosto překvapily a uchvátily. Navíc, tak klidná a příjemná hudba je opravdu povrchní vůči celému děj. Nevím, co víc dodat. Asi téměř nejlepší kanibalistický snímek ever. ()

Reklama

Reklama