Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

mpet 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se z tohohle stal film, neboť co si pamatuju, tak to prostě byli jen první dva díly seriálu. Hodnotím všemi pěti hvězdami, neboť toto hodnocení dávám i seriálu a jakožto první díl tohoto velkolepého díla si to zaslouží stejné hodnocení, ačkoliv musím připustit, že první první půlka byla docela nudná, ale od té doby už je to jedna velkolepá jízda, která se jen tak neokouká a která má velmi dlouhé pokračování. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V podstate úvodné dva diely seriálu, ktorý priamo nadviazal na veľký hollywodsky film. Pilot trpí očividne malým, televíznym rozpočtom, no na druhú stranu prekvapuje nahotou v jednej scéne, ako aj dobrým výberom hercov. Neveril som, že Richard Dean Anderson by zvládol nahradiť Kurta Russella (predsalen MacGyver bola úplne iná úloha), ale čudujsasvete, podarilo sa mu to. Slušný vstup do seriálu, ale to najlepšie nás ešte len malo čakať. Nikto ešte vtedy nemohol tušiť, aká veľká sága započala a že sa seriál bude točiť neuveriteľných 10 rokov. 7/10 ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Konečne som si pozrel akože pokračovanie Emerichovho veľkofilmu, ale sklamanie bolo dosť veľké. Zo začiatku sa to ešte dalo, ale ku koncu sa tento dvojdielny film prepadol až k slabým trom hviezdam. Strieľačka medzi ľuďmi a nejakými pribrzdenými egyptomimozemšťanmi fakt nestačí na sci-fi, a to nemohlo stačiť ani v roku 1997. Takže nechápem, čo ešte mohlo byť v nasledovnom seriáli, a ani to vedieť nechcem. ()

blazma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál ve mě položil základy, které v sobě budu mít navždy. Základy jako milovníka Sci-fi žánru. Doslova jsem s tímto seriálem vyrůstal. Nebudu snad ani přehánět, že jako malý jsem nechtěl být popelářem, astronautem nebo nevím čím ještě... Chtěl jsem být super vycvičenej voják jako O'Neill, mega chytrej archeolog jako Daniel Jackson, Extrémně nadaný vědec a výzkumník jako Samantha Carterová... Takže prostě tohle je vynikající seriál, který za mě byl mezi základy dnešního scifi. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No na tohle se ještě dalo koukat. Hlavně začátek ušel, pak už jen nevýrazné tv sci-fi v levných kulisách stejně jako celý po něm jdoucí seriál, jehož fanouškem jsem nikdy nebyl a platí, že ani původní film pro mě není žádný velký kult. No aspoň jsem se dozvěděl kde se vzali ti Gualoudi kteří tam pak strašili v každém dílu.40% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Vaitiare Hirshon (Sha're) souhlasila, že se v jedné ze scén obnaží, ačkoliv se domnívala, že ji kamera bude zabírat pouze od pasu nahoru. Když po ní producenti později požadovali, aby podepsala souhlas s tím, že se objeví v záběru zcela nahá od paty až k hlavě, Hirshon souhlasila pouze pod podmínkou, že záběr potrvá pár vteřin. Celá scéna byla do pilotní epizody přidána pro to, aby ke sledování přilákala více diváků. (HellFire)
  • Na Hvězdné bráně z původního filmu se objevilo celkem 39 symbolů. Na bráně použité v tomto seriálu bylo symbolů o jeden méně. (Terva)
  • Pilotní epizoda měla rating R (mládeži do 17 let bez přítomnosti dospělého nepřístupná). (HellFire)

Reklama

Reklama