Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (670)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No co k tomu napsat... Je to každopádně hodně specifický film který asi sedne jen okrajové skupině diváků. Má to nepopíratelně svoje kvality, ale musíte se do toho dostat a je fakt, že to je docela problém. Prostě vás hodí do vody a plavejte film se rozjede není vysvětleno kdo je kdo kdo dělá co a proč. Některý ty dialogy a repliky co postavy pronášejí (takhle snad fakt nikdo nemluví) prostě nepochopíte a budete si stejně jako já říkat kurva o čem to melou... Nicméně film má svoje chvilky a pár věcí co mě dostali. Především pár pěkně brutálních smrtí a celkem drsný vyústění. Na happyend rovnou zapomeňte je fakt, že film je docela dost ze života to zase jako jo o tom žádná. No a kdyby už kvůli ničemu jinému nestál za shlédnutí, tak se na něj určitě stojí za to podívat, jenom kvůli monologu Bardema vyprávějícího o tom jak mu jeho manželka opíchala jeho auto. Konzultant je prostě po všech stránkách rozporuplnej film v ději se moc chytat nebudete. Já například některý věci vůbec nepobral, ale zase je to zpracované takovou netradiční formou, že to prostě svým způsobem musí zaujmout. No jak už jsem napsal film pro dost okrajové publikum. U mě to bude za 55% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Advokát se nějakým neznámým způsobem zapojí do obchodu s drogami a vy netušíte proč. Všechny vedlejší postavy jsou do onoho obchodu nějak namočené a vy nemáte ponětí jak. Ne, teď nepopisuju prvních patnáct minut filmu, ale moje schopnosti analyzovat příběh po návratu z kina. Cormac McCarthy napsal scénář, ve kterém každá z postav mluví v metaforách, a ať už je to vlivem toho, že můj mozek vzdal po dvaceti minutách snahu dešifrovat je, nebo ať už je to tím, že jsou prostě bez vysvětlujícího komentáře autora rozluštit nejdou, pravda je taková, že ze synopse jsem se toho o o Konzultantovi dozvěděla víc než za dvě hodiny strávené jeho sledováním. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Od každého filmu R. Scotta očakávam dokonalosť, ale posledné roky akoby nebol vo svojej koži. Výborne sa pozerá na hereckú zostavu, každý odviedol slušnú robotu, ale film sa hlavne v prvej polovici strašne vykecáva a všetko tu žiari sexuálnym zdravím...C. Diaz som nikdy nemusel a možno práve preto som jej tú mrchu veril. Navyše bonus s roztiahnutými nohami a prilepenou "mačkou" na čelnom skle ma rozosmial. Na chvíľu som si predstavil moju manželku na našom, popri BMW, skromnom aute. Druhá polovica začína byť hustá, poteší i B. Pitt v menšej a asi najlepšej roli. Super scéna s obojkom v závere... Chcelo to viac pritvrdiť, menej kecať, pridať pár zmysluplnejších scén a lepšie zdôvodniť konanie niektorých postáv. Jednoducho na tak zvučné mená je tam až priveľa chýb, ale s tak dobrou hereckou zostavou si to i tak užijete. 60%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ted jsem si přečet komentář soudruha KarlaR a fakt se nedivím, že tzv. českou kritickou obec tady nebere nikdo vážně. Opravdu miluju ty prohlášení jménem lidu aneb nostradamus v akci "Kdyby u toho bylo Tarantinovo jméno, lidi by podle mě remcali o dost míň." No, ale jsem plnej obdivu ke KarloviR jak to vše chápe a díky své obdivuhodné bystrosti nepotřebuje nic polopaticky vysvětlit, na rozdíl ode mně, filmového supertupce, kdy mně v tomhle filmu spousta věci přišlo v duchu 1 + 1 = 3 a herecký výkony tak drtivě převýšily cokoli ostatního. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vědět, zdalipak si unylý žvanil MekKárty ověřil své autoerotické fantazie v praxi. Vsadil bych se totiž, že pokud by se obstarožní bloncka snažila náruživě ošukat čelní sklo Ferrari, jednak by za sebou nechávala hlemýždí stopu a druhak se v nejlepším přicucla tak, že by na to stěrače nestačily, museli by do ní vrchem vhánět vzduch, aby vyrovnali ten podtlak a auto se dalo nadále řídit, protože s takovou ozdobou na skle by bylo z kabiny piču vidět, což vyhláška nepřipouští. Já rozhodně lenit nebudu a hned vyzkouším, jestli by se třeba nedala tímto progresivním, technologickým postupem vyměnit prasklá šíba na mé Felicii. Buď, až chytím rozjetou figurantku za ruce a zatáhnu, hladce sklo vyndám, nebo budu mít vedle dálniční známky poštěvák na rok 2014. Pokud klapne to vysklení, nechám si to patentovat. Až na pár vskutku vychytaných nápadů jde vesměs o obvyklou Kormakovu utahanou, egoistickou masturbaci alá šeršelafám, která je schopna rozkrokem nejen ukojit vaše vozidlo, ale také například zlikvidovat i nějaký ten drogový kartel. A moc to nevytrhl ani Ridly s ansámblem profláklých xichtů. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • Balení Blu-ray obsahuje první disk s kinoverzí s natištěným názvem The Councelor. Druhý disk s rozšiřenou verzí má potisk The Councellor. Název s dvěma "L" je také použitý přímo ve filmu s rozšířenou verzí. (FilmFan24)
  • Natáčení bylo přibližně na dva týdny přerušeno. Důvodem bylo úmrtí Tonyho Scotta, britského režiséra, producenta a zároveň bratra Ridleyho Scotta. Ridley Scott pauzu strávil s rodinou zesnulého bratra. (Dave_ff)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama