Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (670)

kingik 

všechny recenze uživatele

S hovnocucem za pohádkovými zisky, nulovým DPH k lepším Alibabišovým zítřkům a s Ridley Scottem za zábavně provokativním a netradičním zpracováním seriozního tématu. Oceníte praktičnost a úspornost hovnocucu, jste-li ovšem členem drogového kartelu a zajímá vás pašování. Důmyslné a praktické využití septických vozů neocenil pouze advokát Michaela Fassbendera, což vedlo k tomu, že po přijetí pochybného kšeftu, už se dál nebude válet v posteli se svojí sličnou manželkou, neb k postelovým hrátkám by mu musela stačit jen její uříznutá hlava. Ale takový Honza Hrušínský má dost zkušeností s oddělením hlavy od těla ze Saxány a jistě by mu poradil, co v takové situaci dělat. Ale když se ocitnete ve smrtelné hře, je každá rada k tomu, abyste si zachovali hlavu na krku, drahá a náročná. A takhle se mně líbíš Ridley Scotte! Bez obsáhlých vyšetřovacích metod protidrogových jednotek film vůbec neosiřel, naopak mu to prospělo být jiný. K realizaci filmu se sešli dva veteráni. Jeden napsal scénář, Cormac McCarthy, druhý tomu dal režijní fazonu, Ridley Scott. Konečně se Ridley vysral na krajinářské kamerové výlevy a výlety, i když s filmem budeme poměrně dost cestovat po Jižní Americe a Evropě, a nechal se kochat ženskými vnadami, jmenovitě Cameron Diaz. V kterém jiném filmu ve vás vzbudí zájem termín "ošukat auto". To ani v pornáči nevymyslí, Cameron Diaz ale měla spásný nápad, jak přivést v úžas excentricky vyhlížejícího Javiera Bardema. A když erotika plápolá filmem, ani brutálních scén nezůstane divák ušetřen. Bude svědkem hodně realistického zhebnutí obchodního "příručího" Brada Pitta. Ano, do filmů Ridláka Scotta není nejmenší problém získat elitní herecké obsazení. A tak se i stalo. Všichni jsou ve svých rolí příjemně negativní. Po příkrých recenzích jsem film odkládal, po zhlédnutí nemám co kritizovat. I dialogy mě bavily, struktura filmu neodhadnutelná a originálně vystavěná. Menší projekty slavného režiséra na mě působí sympatičtěji, než jeho jakékoliv putování velkolepě nasnímanou krajinou. V tomhle filmu není nic ošizeno, má zajímavý scénář, je okořeněn erotikou, disponuje nápaditým a pestrým hudebním doprovodem, je technicky a vizuálně vybroušený, má velké herecké hvězdy a dvě hodiny stály za to. 90% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hezky zabalená prdlačka, která mi voněla hlavně díky atmosféře kina na Waiheke (bod pro nás, =woody=) a díky hereckým výkonům. Chápu, že když kvůli ničemu jinému, tak kvůli nim stálo za to Konzultanta natočit. Akorát Andílek Cameron by si měla krapet upustit rtíky, neboť to vypadá, že je ve volném čase půjčuje dětem do bazénu jako rukávky. Co touhle odrážkou ve filmografii chtěl říct pan velkotovárník Ridley nevím, každopádně se docela těším, až Exodem zamíří zpátky do svého rajonu. Jo a ještě abych nezapomněl - miluju tyhle překlady... (Waiheke Island, NZ) ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vědět, zdalipak si unylý žvanil MekKárty ověřil své autoerotické fantazie v praxi. Vsadil bych se totiž, že pokud by se obstarožní bloncka snažila náruživě ošukat čelní sklo Ferrari, jednak by za sebou nechávala hlemýždí stopu a druhak se v nejlepším přicucla tak, že by na to stěrače nestačily, museli by do ní vrchem vhánět vzduch, aby vyrovnali ten podtlak a auto se dalo nadále řídit, protože s takovou ozdobou na skle by bylo z kabiny piču vidět, což vyhláška nepřipouští. Já rozhodně lenit nebudu a hned vyzkouším, jestli by se třeba nedala tímto progresivním, technologickým postupem vyměnit prasklá šíba na mé Felicii. Buď, až chytím rozjetou figurantku za ruce a zatáhnu, hladce sklo vyndám, nebo budu mít vedle dálniční známky poštěvák na rok 2014. Pokud klapne to vysklení, nechám si to patentovat. Až na pár vskutku vychytaných nápadů jde vesměs o obvyklou Kormakovu utahanou, egoistickou masturbaci alá šeršelafám, která je schopna rozkrokem nejen ukojit vaše vozidlo, ale také například zlikvidovat i nějaký ten drogový kartel. A moc to nevytrhl ani Ridly s ansámblem profláklých xichtů. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $16,973,715Tržby Celosvetovo $71,009,334Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,411,447 //počet predaných kusov 62,162Tržby za predaj DVD v USA $4,110,973 //počet predaných kusov 182,901║ nevyspitateľný Scott, ktorý stále vie ukrutne prekvapiť, dejovo rozcuchané, otvorené a silné v detailoch v samostatných scénkach /75%/ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi tvrdý a nekompromisní film plný odkazů, filozofie, životních mouder a pravd, jdoucí proti jakýmkoliv diváckým trendům, očekávající vysokou míru vašeho intelektu a umění číst mezi řádky. Nejednoznačné, nezařaditelné, přesto místy hypnotické a strhující. Pro člověka bez "životního nadhledu" film o ničem. Pro zbytek silný zážitek. Viděna extended verze. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama