Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (670)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No co k tomu napsat... Je to každopádně hodně specifický film který asi sedne jen okrajové skupině diváků. Má to nepopíratelně svoje kvality, ale musíte se do toho dostat a je fakt, že to je docela problém. Prostě vás hodí do vody a plavejte film se rozjede není vysvětleno kdo je kdo kdo dělá co a proč. Některý ty dialogy a repliky co postavy pronášejí (takhle snad fakt nikdo nemluví) prostě nepochopíte a budete si stejně jako já říkat kurva o čem to melou... Nicméně film má svoje chvilky a pár věcí co mě dostali. Především pár pěkně brutálních smrtí a celkem drsný vyústění. Na happyend rovnou zapomeňte je fakt, že film je docela dost ze života to zase jako jo o tom žádná. No a kdyby už kvůli ničemu jinému nestál za shlédnutí, tak se na něj určitě stojí za to podívat, jenom kvůli monologu Bardema vyprávějícího o tom jak mu jeho manželka opíchala jeho auto. Konzultant je prostě po všech stránkách rozporuplnej film v ději se moc chytat nebudete. Já například některý věci vůbec nepobral, ale zase je to zpracované takovou netradiční formou, že to prostě svým způsobem musí zaujmout. No jak už jsem napsal film pro dost okrajové publikum. U mě to bude za 55% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že být výborný spisovatel nerovná se být výborný scénárista. Takový nabubřelý scénáristický patvar, v němž se na jednoduchou otázku odpovídá pětiminutovými rádoby filozofickými žvásty, se opravdu jen tak nevidí. Sakra, dyť scénáři se nedaří pořádně vybudovat ani hlavní zápletku, natož aby fungovaly tyhle nechtěně směšné průpovídky! Ridley Scott navíc zřejmě nudou usnul již při natáčení první scény a celé to na za něj dodělal asi cvičitel gepardů, protože i on si do své obsáhlé filmografie připsal zdaleka nejhorší film. Dokonce i ti jinak hvězdní herci jsou zde nevýrazní a za vrchol herectví se tu dá považovat Fassbenderova nudle z nosu. Hodně smutná spolupráce dvou legend, která nikdy neměla vzniknout. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

K hlášení o senilním Scottovi se neuchýlím, protože uživatelů kopírujících podobně velkoústá prohlášení z cizích recenzí na loňského Promethea tu je dost a dost. Pravdou ale zůstává, že moje zklamání je pořádné. Ne snad že by Ridley zapomněl točit - on jen není z Konzultanta vůbec znát. Celé je to jen McCarthyho do sebe zahleděný scénář, zhmotněný do líně se převalujících dialogů, ohraničený dost dobrou podružnou pointou a velmi proměnlivě obsazený. Zatímco Fassbender s Pittem táhnou úplně všechno, Cameron Diaz se stává castingovým přešlapem, jaký snad nepamatuji. Každé gesto či slovo působí tak nuceně a prkenně, že veškerá menší pozitiva (soundtrack, akční pablesky) jsou téměř zapomenuta. Vzhledem k tvůrčímu týmu se mi nechce věřit, že jdu takhle nízko, ale když i já, který se příběhem velmi rád nechám zmámit, na první dobrou prohlédnu skrz nahodilé střípky až na konec, je něco špatně. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Možná jste při filmu slyšeli slabý šustění. To šustil papír. Nepravděpodobností mouder na minutu nebo spíš na sekundu a ke konci i moralit. Mě to baví. Btw. teď jsem si přečetl komentář Davida 82. to je ten úplně nahoře. A nepřijde mi to tak. Ale kdyby měl pravdu: není důsledkem nepodarku to, že film zkultovní, protože nevydařený film je u skupiny těch, co maj nakoukáno, jediný originální, zatímco ten zbytek je dokonalé, ale stále jen řemeslo (tedy okoukané a nezajímavé)...? ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(22%) KONZULTANT je opravdu brak jak vyšitý. Jako uznávám, asi se to snaží vypadat inteligentně a Scottova režie vizuálně nevypadá nejhůř, v akci se tu najde pár zajímavých úmrtí, ale to je tak vše. První hodinu se tu nic neděje, jen se tu mísí jedna konverzace za druhou, v ději se divák ztratí hned. Nepřetáčel jsem to, vydržel jsem to až do konce, tak jako tak je to ale velká ztráta času. Herecké obsazení je opravdu pestré, ale nikdo mě zvlášť nezaujal. Možná v jedné scéně Javier Bardem. Pak možná brad Pitt nebyl špatný, ostatní jsou tu jen doplněním jmen na plakátku včetně hlavního herce M.Fassbendera, kterého mám rád, ale zde měl úplně zbytečnou a nezajímavou roli. Hudba? Té jsem si ani nevšiml. Takže, jak už jsem říkal, pár drsných a zajímavých úmrtí mě tu zaujme, jinak je to opravdu ztráta času. Dost diváků film nepochopí. To i já jsem měl co dělat abych to alespoň z 80% pobral. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama