Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vysoce postavený advokát, ve filmu přezdívaný Konzultant (Michael Fassbender), se prostřednictvím majitele nočního klubu Reinera (Javier Bardem) přimotá k pochybnému obchodu s drogovým kartelem. On i Reiner ale brzy zjistí, že dohoda, kterou uzavřeli, jim nepřináší jen vidinu pohádkových zisků, ale zároveň je přivádí do víru událostí, jež pro ně mohou mít fatální následky. I když má Konzultant několik šancí hrozící katastrofě čelit, jeho arogance a touha po rychle vydělaných penězích mu nedovolují tyto možnosti využít. Když si posléze uvědomí, že přestal mít situaci pod kontrolou a z hráče se proměnil ve figurku ve hře, je už pozdě. Smrtící lavina nabírá na rychlosti a stahuje s sebou nejen jeho, ale i Reinera, dalšího zprostředkovatele obchodu Westraye (Brad Pitt) nebo Konzultantovu krásnou snoubenku (Penelope Cruz). Zdá se, že jediným člověkem, který v téhle absolutní krizi dokázal zachovat chladnou hlavu je Reinerova přítelkyně Malkina (Cameron Diaz). Kdo z nich se dožije šťastného konce? (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (670)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

30%. The Counselor si určite nájde priaznivcov, ktorí v ňom budú vidieť niečo viac. Za mňa však takmer celé zle. Pseudofilozofická fraška, kde dialógové výmeny nedávajú zmysel a nemajú ani opodstatnenie vo vývoji postáv či samotnej zápletky - ktorá mimochodom vôbec nedáva zmysel. Výsledok koncu ho zachraňujú výhradne herci a občasný náznak atmosféry. Nie je to ani tak vina Ridleyho Scotta, ktorý odvádza obstojný štandard, skôr Cormaca McCarthyho, s ktorým nie som úplne za jedno, ale predsa ma prekvapil, že to vie aj oveľa horšie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Are you awake?“ Mexicko-texaské pomezí, jednání nesoucí následky, nesamoúčelné násilí, vztah mezi dravcem a kořistí, láska, smrt a osud, co má každý ve vlastních rukou, ale přitom ty ruce nekontroluje. Scott chytře, podobně jako Coeni, do osobitého díla moc nezasahoval a nechal McCarthyho přednosti samovolně vyplout na povrch země, která znovu není pro starý. Stylový The Counselor je postaven na stejných pilířích nevyřčenosti jako sám život, kdy něco je zjevné, něco lze předpokládat a k některým informacím se vůbec nedostanete, nicméně vězte, že pokud do této stavby zakomponujete kus sebe, máte vyhráno. Neaktivnímu divákovi, co odmítá dohlédnout dál, než po sumečka (mimochodem, Bardem by z fleku mohl hrát výra), nepomohou ani dialogy, které nejsou dialogy v pravém slova smyslu, ale spíše literární hrátky s jazykem na téma chamtivost, zaslepení bohatstvím či láskou a vykoupení v podobě smrti a nutno je brát tak, že když vám je dohromady 156 let, máte zkušenosti i nepopíratelné právo tesat moudra o životě a potměšilosti jeho konce. Plně chápu, že když člověk přistoupí k „jižanské gotice“ se standardním žánrovým očekáváním (slovy Krytona): "Android potká androida. Z androida se stane chameleon. Android ztratí chameleona, chameleon se přemění na slizku, android získá slizku, slizka potká slizku a odejdou spolu, android ztratí slizku, chameleona i androida.“, bolí to. Ne jako kravata bolito, ne jako vnímavý přístup, ale bolí.. Konzultant už je vzhůru. A vy..? ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že být výborný spisovatel nerovná se být výborný scénárista. Takový nabubřelý scénáristický patvar, v němž se na jednoduchou otázku odpovídá pětiminutovými rádoby filozofickými žvásty, se opravdu jen tak nevidí. Sakra, dyť scénáři se nedaří pořádně vybudovat ani hlavní zápletku, natož aby fungovaly tyhle nechtěně směšné průpovídky! Ridley Scott navíc zřejmě nudou usnul již při natáčení první scény a celé to na za něj dodělal asi cvičitel gepardů, protože i on si do své obsáhlé filmografie připsal zdaleka nejhorší film. Dokonce i ti jinak hvězdní herci jsou zde nevýrazní a za vrchol herectví se tu dá považovat Fassbenderova nudle z nosu. Hodně smutná spolupráce dvou legend, která nikdy neměla vzniknout. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cormac McCarthy | Hudba: Daniel Pemberton | Produkcia: Ridley Scott, Nick Wechsler, Steve Schwartz, Paila Mae Schwartz | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: Scott Free Productions, Nick Wechsler Productions, Chockstone Pictures | Rozpočet: 25 miliónov $ | Tržby: 46,795,200 $ || Odsúdiť film len pre to, že ho človek napoprvý krát úplne nepochopí, je nerozumné, ale na druhú stranu pochopitelné. --- Pre mňa osobne skvost po hereckej i režijnej stránke. Sila scenára je v globálnej odlišnosti od žánroviek a v opusteniu tradičnej šablóny - čo ho ale nepopierateľne robí deravejším a miestami nepochopiteľným. Režijný zostrih ma bude zaujímať o to viac - odhalí, či tá občasná nevysvetlenosť mala komerčný dôvod kôli nutnosti zostríhať metráž, alebo je to jednoducho neprecíznosť scenáristu. Z mojej stránky: Čo som nepobral, to som si domyslel, a asi správne: (nielen) Na konci sa dostavila filmová katarzia skrze husiu kožu. Možno to bolo perfektne hrajúcimi, trafne vybraným hercami, alebo jednoducho faktom, že som tento deň bol aktívnym, premýšlajúcim divákom, s chuťou pre dokonalosť v nedokonalosti. Keci! Možno to bolo tým studeným vánkom v kinosálu, ktorý bol efektívnejší, než ventilátorový systém v kine s 4DX!!! :) 78% | Videno v Atlas Praha, 27.11.2013 | ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dnešní lidi ten film nepochopí. Má působit hluboce, ale natočený je strašně povrchně. Což má za následek napjaté tření mezi oběma plochami. Konzultant ukazuje jak moc hollywoodský Scotův styl je. McCarthy napsal scénař, který se vymyká všem standardům, bohužel se už nepostaral, aby režisér do snímku vnesl ono potřebné podobenství. Pro něco takového je vhodný někdo jiný, Nicolas Winding Refn mi vychází jako jeden z nejvhodnějších kandidátů. Scottův styl sám o sobě mi ale sedí, tak jsem to dokázal jakž tak překousnout. Herecké obsazení, které dal dohromady je obdivuhodné, ale jde možná proti typovým proporcím samotných herců. Fassbender je až netradičně hodný, to zlo o kterém se mluví spočívá jen a pouze v chamtivosti a domýšlivosti. Pitt je fajn, místy trochu křečovitý. Reinier Bardemovi vůbec nesedí, nehraje ho špatně, ale typově je úplně mimo. Penny Cruz by potřebovala být mladší a bláznivěji zamilovaná, ale příliš se tu nevyskytuje. No a pak je tu Malkina Cameron Diaz. Obludná vypočítavá mrcha a asi druhá nejdůležitější postava. McCarthy snad ještě nenapsal silnější ženskou postavu. Diaz se jí chopila se ctí. Svině umí, ale Angelina by sem seděla víc. A dostáváme se k největšímu problému a tím je přístupnost. Konzultant sice chytře bruslí po hraně přístupné pro děti od 15ti let, ale tak je všechno to vraždění a sexuální pnutí příliš sterilní. Scéna s Ferrari je zvláštní a dobře podaná, ale nemá ten potřebný šokový efekt, o kterém postavy mluví. Jakékoliv mučení je tu jen odvyprávěné. Může jít o umělecký záměr, ale snímku to krade uvěřitelnost, mrazivost. K čemu jsou vypiplané dialogy, které reflektují zkázu a smrt, když je téměř neviditelná. Konzultant není špatný film, jen je příliš divný než aby se líbil. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (22)

  • Filmové spoločnosti sa snímke venovali od 16.4.2012 do 31.3.2013. Samotné natáčanie prebiehalo od 30.6.2012 do 5.10.2012. (De Large)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

Ridley Scott chce točit Marťana a Blade Runnera 2

26.08.2014

Většina režisérů si mezi svými projekty nechává rozpětí alespoň dva roky. Ridleymu Scottovi ale dovolená očividně nic neříká, jelikož od přelomu tisíciletí natočil jedenáct filmů. Hodlá… (více)

Reklama

Reklama