Reklama

Reklama

Já, Bruce Lee

(TV film)
Trailer

Příběh legendy bojových umění a akčních filmů... Ačkoli od smrti tohoto mistra bojových umění nás dělí už půl století, jeho pseudonym zná snad každý. Pokud se ovšem řekne "Lee Jun-fan ze San Franciska", vzpomene si možná hrstka Američanů čínského původu. Bruce byl mužem dvou kontinentů. Narodil se v Americe, ale vyrostl v Asii. Bez disciplíny a umění, v němž se zdokonalil v Hongkongu, by později neprorazil v Hollywoodu. Dokument poutavým a vizuálně ohromujícím způsobem zobrazuje jak jeho život, tak dlouhotrvající obrovský vliv na svět bojových umění a filmový průmysl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Bruce je vskutku legenda bojových filmů, o tom žádná. Z dokumentu se dozvíte spoustu nových věcí o jeho životě, ale především myšlení, jeho hodnotách a jeho citátech. Zbylou stopáž se pak k jeho životu vyjadřuje několik osobností a členové jeho rodiny, kteří vesměs jen omílají, že byl Bruce jedinečný, nikdy se už nenarodí nikdo další jako on, že nikdo nebude lepší než on, a tak dále - za tyhle bláboly jdou prostě 2* dolů (ale není to vada jen tohohle dokumentu). Vždycky je to akorát řečeno jinými slovy. Docela mě taky překvapilo, a pořádně nasralo, že je jeho boj přirovnáván k těm ultimátnímu bojovému neumění. Můžete zapomenout na něco jako kungfuciánský duch. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Stále se cítíte být Číňanem nebo se cítíte být víc Severoameričanem? Víte jak bych se chtěl cítit? Jako lidská bytost."....Bruce Lee mě vždycky přitahoval svou inteligencí, vystupováním, charizmem. Nikdy jsem se na něho nedívala jako na akčního herce, ale mnohem víc mě zajímal jako člověk. Stal se právem legendou, VYMAKAL SI POCTIVĚ své místo mezi hvězdami. Zazněla tu spousta zajímavých názorů o tom, jaký byl Bruce člověk, jak obohatil život lidem v jeho blízkosti a vlastně lidem po celém světě. Byl výbušný, náladový, ale zároveň to byl také milující otec,manžel,dobrý přítel a hlavně inspirativní člověk. Obdivuji jeho manželku Lindu. Bruce měl veliké štěstí, že stála po jeho boku v časech dobrých i zlých. "Moje síla putovala skrze něho do mě. Bruce by chtěl abychom rozpoznali, že on opravdu vyjádřil sebe samotného. Že se nikdy nesklonil před skrytým zastrašováním." - Linda Lee Cadwell ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o Bruce Lee vznikla hromada. Některé jen parazitují na člověku, o kterém tvůrci vědí houby a spatlají informace a záběry z několika předchozích dokumentů , jiné jsou nekriticky obdivné, takže se dozvíte že Lee byl sužovaný Bůh, kterého Hollywood utrápil, další se snaší rozluštit proč Lee umřel tak brzy... . I Am Bruce Lee, naštěstí takovým dokumentem není. Film je poskládaný z vyprávění Leeho manželky, jeho přátel, známých obdivovatelů z doby kdy žil, i těch, kteří nebyli v době jeho smrti ještě na světě. Snaží se zaměřit především na myšlenky Bruce Lee, na to jak vnímal martial, na to, co se snažil naučit lidi okolo sebe. Základní idea je prostá a jak sám BL říká: buď pochopíš, nebo ne :o) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý dokument, který nám představí Bruce Lee takový jaký byl, jeho filosofii a další podrobnosti z jeho života i smrti. Dokument je tvořen záběry z jeho filmů, dokumentů, informací o něm, názorů rodiny, přátel, celebrit a bojovníků. Ke konci krásně emocionální zakončení, které zahřálo na srdci. R.I.P. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

9.3.2012 jsem náhodou přepínal kanály na TV a docela náhodou jsem na Spiku narazil na tento dokument a bylo to jako magnet. Skvělej dokument se spoustou informací, které jsem doposud vůbec nevěděl. Spousta doposud zapomenutejch záběrů a obrázků... Doufám, že komukoli, kdo se na dokument podívá poslední 4 minuty dokumentu naběhne husina tak jako mě, krásnej konec. A doufám, že mezi fanoušky se dostane do povědomí jeho ztracené, černobílé interview, natočené v Hong Kongu, jeho učinkování v seriálu Longstreet a Green hornet. Ať si to užijete tak naplno, jako já... ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama