Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv Lam je povolán k vyšetřování brutální vraždy hongkongské celebrity, jejíž plovoucí tělo bylo nalezeno uprostřed oceánu. Lam podezřívá známého zabijáka, vražda je totiž jasným projevem pomsty. Ale čím déle Lam sleduje podezřelého, tím více proniká do sítě lží. Aby odhalil skutečnou pravdu, musí se detektiv probrat dvacet let starým případem, který propojí současnou oběť s podezřelým. Odhalení děsivého tajemství však obrátí vyšetřování vzhůru nohama. Kdo je v tomto případě vrahem a kdo obětí? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Raziel811 

všechny recenze uživatele

V úvodu klasický HK thriller, co se týče vizuálu i příběhu. Ale právě příběh je tím nejlepším na celém filmu. Zhruba od poloviny začně docházet k celkem zásadnímu zvratu a film se obrací v regulerní drama s velmi zajímavým výsledkem. Simon Yam již po několikáté hraje stáhnoucího policistu a je vidět, že je to pro něj již rutina. Pokud ale mohu soudit, Nick Cheung zde hraje výborně a to za celý film nepromluví ani slovo. Jeho postavu lze ze začátku velmi snadno odsoudit, ale na konci filmu s ním již zcela sdílíte jeho osud. Rovněž Michael Wong si zaslouží pochvalu, jelikož osobně jsem si myslel, že se herectví nevěnuje a mile překvapil. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Křehké a téměř komorní. Hlavně díky mrazivým tónům piana. Akční to téměř nebylo, v rámci krimithrilleru to ale docela válí. A ačkoli jsem měl celou zápletku rozuzlenou již ve tří čtvrtinách filmu, dojezd jsem i tak dobře užil. Film má sice slabší místa, ale režisér je doplňuje kamerovými a hudebními kouzly. Co snímek drží nejvíc jsou herci, které jsem už viděl v jiných filmech a vím, že jejich výkony jsou již prověřené časem. Třešničkou na dortu je potom až étericky krásná Janice Man, která mě téměř doslova uhranula. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hezky namazaná a spletitá zápletka tenhle Krimi/Thriller dělá nadprůměrným. Za pouhých 108 minut film moderuje změny lidské povahy, morálních hodnot,obětování,soucitu a emocí. A nemohu nezmínit a vychválit úvodní pětiminutovou scénu,která je snad nejlepší akční sekvencí za posledních 10 let. Chlap ve vězení vymlátí a ošklivě zraní 4 chlapy takovým Kulervoucím stylem za pomocí Slow Motion efektů a slušné dávky brutality,že i vy se budete cítit pohmožděni ! 75% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zajímavá podívaná, kde se to sice chvilku tváří dost zamotaně, aby vám to mohli na konci vysvětlit, ale nějaký ohromení nečekejte. Dokonce mně to přišlo i dost zdlouhavý, resp. jsem začal mít pocit, že se furt jen chodí kolem horké kaše, aniž by se to posunulo někam dál. Přitom, pokud vnímáte, co se vám v průběhu předkládá, dokážete rozuzlení odhadnout před samotným závěrem. Zajímavým prvkem pak je jedna z hlavních postav, která po celou dobu v podstatě neřekne ani slovo, přesto nenudí. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Skvěle vypadající krimi thriller. Z ústředního dua srší charisma (technicky vzato i z Michaela Wonga) a všemu sekundují krásné ženy. Film utekl jako voda a musím přiznat, že se mi s ansámblem těchto postav nechtělo loučit. Původně jsem si tu chtěl stěžovat, že by si prakticky každá postava zasloužila víc prostoru, ale možná je to takhle lepší. Chtěl bych sice vidět víc interakce mezi Simonem Yamem a Nickem Cheungem a upřímně i vztahy s kolegyní policistkou, dcerou (ale i manželkou, holy shit no jo, o co tam vlastně šlo?) by šly trochu podojit ... ale možná je to takhle skutečně lepší. Pěkně stručně a funkčně. Podtrženo sečteno sám jsem se tu přesvědčil, že Nightfall si místo 4 zaslouží hvězdiček 5. ()

Galerie (71)

Reklama

Reklama