Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nečítal som Kinga, nevidel DePalmu a po fajnej kampani (reštika) a s Chloe na čele, som sa na Carrie vyslovene tešil. Výsledok bola hodina únavnej stredoškolskej šikany a večne zhrbenej Carrie, zaklincovanej čajovým besnením bez štipky nápadu. Uspokojenie nula. Tá druhá hviezda je fakt za luxusnú Juliane, ktorá na rozdiel och Chloe aj dačo zahrá. 45% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto hlavně kvůli Chloë Grace Moretz, já jinak horrory opravdu nemusím, ať už jsou od Kinga nebo od někoho jiného. Je ale fakt, že jsem se opravdu nebála, ani trošku, možná o to víc se mi to líbilo, oproti ostatním lidem tady. Žádnou jinou Carrie jsem neviděla, takže můžu těžko srovnávat, Chloë to zahrála dobře, příběh byl zajímavý, bylo napínavé, jak to dopadne (a kdo to schytá jako první), za mě jsou to 4* ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Carrie si každý musí představit jako né moc obdařenou dívku, tak jakto že hlavní roli dostala Chloë? :-) Remake se drží zuby nehty originálu z roku '76, neuškodilo by příběh trochu inovovat, ale co... efekty jsou super a příběh byl zasazen do současnosti, takže se měsíčkobraní objeví i na youtube. Dal bych i plný počet, Chloë promine, ale ten její výraz při běsnění na maturiťáku nebyl to pravé a maskérku bych nakopal do půlek, jak byly herečky vyphotoshopované, ale jinak dobrá atmosféra a zážitek. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Chloë podľa mňa podala trošku plytký výkon. Čakal by som trošku viac. Vysoké hodnotenie len vďaka Julianne Moore, ktorá čoby fanatická matka, si viedla na výbornú. Inak by som dal tak o jednu hviezdičku menej. Holt skúsenosti sú skúsenosti. Ale zase sa musí nechať, že niektoré scény sú prepracovanejšie. Finále nie je krátke ani nič podobné, ako tu niektorí píšu. Nešťastný je však ten výber hlavnej predstaviteľky. Chloë Grace Moretz nieje ani pekná, ani dobrá herečka. Nejdem ju však predčasne odsudzovať. Proste stačí aby trocha dozrela ako víno. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Carrie pôsobí na svoje okolie ako plaché dievča. Jedine jej matka tuší, že s jej dcérou predsa len nie je niečo v poriadku. Prvý krát si začína uvedomovať svoje schopnosti po chúlostivom incidente so spolužiakmi. Postupom času začína chápať svoj "dar". Dokáže, ale ovládať svoje emócie? V troch štvrtinách snímok neponúka nič, čo by sme už niekde milión krát nevideli. Nejaké to lietanie knižiek, zdvíhanie postele, či praskanie zrkadla už nijak nevystraší. Snímok nedisponuje takmer žiadnou mimoriadnou atmosférou či gore zábermi. Nechal ma úplne chladným. O záverečnej polhodinke neviem čo si myslieť. Boli síce fázy, scény, ktoré zaujali, potešili, no zároveň mi prišli ( ozaj neviem prečo ) smiešne a zbytočné. Najmä tá úplne posledná. Carrie je tuctový snímok, ktorý neponúka nič nové, nič výnimočné. Za vzhliadnutie zo zvedavosti, ale stojí - 50%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Film sa natáčal od 28.6.2012 do 7.9.2012 v Kanade. Mesto, kde sa nachádza dom Carrie (Chloë Grace Moretz) je v mestečku Mississauga v Južnom Ontáriu - v tomto mestečku sa natáčali aj scény z filmu Kick-Ass 2 (2013), tiež s Chloë v hlavnej úlohe. Škola, v ktorej sa film odohráva, je Northern Secondary School priamo v Toronte. A v tomto meste sa natočili aj všetky štúdiové zábery - v Pinewood Toronto Studios. (De Large)
  • Carrie White (Chloë Grace Moretz) se narodila 21. září, stejně jako autor předlohy Stephen King. (Gerron)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama