Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo chce zkoušet šikanu, bude mrštěn o stěnu! De Palmovo zpracování příběhu o „něžných“ dotecích jedné středoškolské medúzky sice nebylo žádným zázrakem, ale alespoň mělo tvář. Verze Kimberley Pierce ji má taky, ale zkroucenou bolestí bídně vystavěné atmosféry, hloupých triků, chytrých telefonů a mýdlové vody teenage oper. Už jsem jen čekal šouravý příjezd profesora Xaviera, co by nebohou Carrie přijal do klubu a vysvětlil jí, že strejda Magneto je zlobivý.. Remake zbytečný jak dildo v šuplíku nočního stolku paní Whiteové. Že si raději neudělali jelitový prejt.. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Další z řady new age idiot remake. Původní verze nejsou dost kůlové a noví MBA menažéři nějak musí plnit kvóty, halt jednou musí dojít i na kousky, na které b jim stud a soudnost neměl dovolit sahat. Je nová doba!!! Host vyhazuje číšníka!!! a zmrdi kurví ikony!!! Zaplbuch, Carrie je jen jedna a tahle sračka na tom nic nemění! ()

Reklama

liskam 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Jsem zklamaný. A jsem zklamaný zejména z režie a scénáře. Protože i kdyby se všichni herci stavěli na hlavu, hovna co vypouštějí z pusy budou stále hovna, budou vypadat jako hovna a i smrdět jako hovna. Režisér se navíc ani moc nesnažil je nějak maskovat. Třeba za miniaturní hromádky hlíny po miniaturních krtečcích, nebo zvratky kočičích chlupů..... Myslím, že i kdyby se snažil mnohem více, stejně by mu to nepomohlo. Žijeme totiž v pěkně zasraný době, takže má většina z nás s hovnama a sračkama spoustu zkušeností a pozná je, i když se je někdo snaží maskovat. Za snahu těch několika herců dávám 2 slunce. Jinak by to byl parádní odpad. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného remaku, který vznikl vlastně jen proto, že jsou dnešní puberťáci liní koukat na malinko starší filmy. Snímek totiž nepřichází s ničím nový a Kimberly Peirce rozhodně nevyužívá potenciálu předlohy tolik, jak bych čekal. Psychologie nefunguje, z maturitního masakru se dalo také vytřískat víc a ani ten psychický teror není tak silný, jak by si zasloužil.Chloe Moretz se sice snaží seč může, ale do téhle role se zkrátka moc nehodí a většinu práce tak musí odřít dokonale creepy Julianne Moore. Naštěstí to ale hodně rychle uteče a spád tomu přece jen přes všechny nedostatky nechybí. Na originál se to ale nechytá ani náhodou. 50% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerad bych byl nepříjemnější, než je třeba. Tenhle film si totiž (navzdory nálepce "remake") hate nezaslouží. Herci fajn, Moretz na roli sice příliš hezká, ale v rámci možností se s ní poprala se ctí. Moore to (vzhledem k jednosměrnosti scénáře) uhrála nejlépe, jak to šlo. Ale co ten scénář a režie? Scénář přes kopírák (ne, aktualizace s mobilem to nezachrání) a režie stejně nenápaditá. Od Peirce bych čekal cokoli, jen ne to, že udělá podobně otrocký přepis, jako kdysi Gus Van Sant Psychem. Člověk by byl asi i smířlivější k takovému pohodlnému přístupu, kdyby bylo finále stejně syrové, jako u De Palmy. Jenže místo děsivého skoromonstra se Carrie ukáže být de facto spravedlivým andělem pomsty. No budiž. Aspoň jedna změna. Celek má nicméně docela tempo, nuda se dostavuje minimálně, zmínění herci dělají, co mohou a sem tam se filmu nedá upřít atmosféra. To mi ve výsledku dává neutrálních 50%. Navíc původní film už dnes zdaleka tolik netáhne (jeho jatka působí spíše jako roztomilé retro), takže nová verze jistý smysl má. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Součástí reklamní kampaně se stala webová stránka www.findcarrie.com, kde si lidé mohou prohlédnout dům z filmu. (Cheeker)
  • V úvodu filmu, kdy matka (Julianne Moore) porodí Carrie (Chloë Grace Moretz), Carrie nemá pupeční šňůru. (Twyer)
  • Druhý film Chloë Grace Moretz (Carrie), v ktorom má prvý raz v živote menštruáciu. Prvým bol Movie 43 (2013). (De Large)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama