Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerad bych byl nepříjemnější, než je třeba. Tenhle film si totiž (navzdory nálepce "remake") hate nezaslouží. Herci fajn, Moretz na roli sice příliš hezká, ale v rámci možností se s ní poprala se ctí. Moore to (vzhledem k jednosměrnosti scénáře) uhrála nejlépe, jak to šlo. Ale co ten scénář a režie? Scénář přes kopírák (ne, aktualizace s mobilem to nezachrání) a režie stejně nenápaditá. Od Peirce bych čekal cokoli, jen ne to, že udělá podobně otrocký přepis, jako kdysi Gus Van Sant Psychem. Člověk by byl asi i smířlivější k takovému pohodlnému přístupu, kdyby bylo finále stejně syrové, jako u De Palmy. Jenže místo děsivého skoromonstra se Carrie ukáže být de facto spravedlivým andělem pomsty. No budiž. Aspoň jedna změna. Celek má nicméně docela tempo, nuda se dostavuje minimálně, zmínění herci dělají, co mohou a sem tam se filmu nedá upřít atmosféra. To mi ve výsledku dává neutrálních 50%. Navíc původní film už dnes zdaleka tolik netáhne (jeho jatka působí spíše jako roztomilé retro), takže nová verze jistý smysl má. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Menštruačný horor ako sa (ne)patrí aneb ako pokaziť Kingovu klasiku. Teda, nie že by filmové adaptácie jeho kníh väčšinou za niečo stáli, ale tak toto, vážení, to bola príšerná nuda. Do konca snímku ma pri vedomí udržiavala myšlienka, že sa to z tej teenagersko-školskej úrovňe posunie do čohosi serióznejšieho, mysterióznejšieho, do čohosi, z čoho si napustím do gatí. Ale zmena holt nenastala. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ten samý problém jako u originálu, čekání až na samý závěr, který byl dobrý, ale neoslnil. Hlavní postava vybrána jednoduše špatně, Carrie byla přesvědčivější v originálu. Matka byla jiné kafe a výběr byl fantastický, ale to je tak jediné. Stejně jako originál žádná sláva a zažil jsem dalších několik minut nudy, takže silné zklamání .. 2/10 = 25% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený Remake! Nová Carrie se nese ve stejném duchu jako originál,ale příjde mi svižnější,zábavnější a Finále je mnohem razantnější a drsnější. Výtka snad jen k Moretzové,která se na roli plaché a ošklivé holčičky nehodila,ale na druhou stranu žádnou ošklivou,známou a dospívající herečku neznám,takže mu to nemůžu brát za zlé. Za mě je to spíše rodinná hororová pohádka pro teenejdžry,při které jsem se slušně bavil.70% ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější film na světě (tak jako všechny remaky) - nechápu jeho smysl. K původní Carrie nepřidává - snad kromě lepších triků - nic nového, naopak postrádá její retro šmrnc a delikátní kvality. S původní Carrie to má bohužel společné i to, že to není ani v nejmenším strašidelné, takže řadit ten film žánrově k hororu mi osobně přijde nepatřičné. Chloë Grace Moretz v titulní roli je trapná (obzvláště po jejím polití krví) a Julianne Moore ve mně probouzí jen nekončící lítost nad tím, jak strašně už zestárla (kdo ji pamatuje z filmů jako MAGNOLIA nebo BIG LEBOWSKI, nemůže nezaplakat). Z herců mě zaujala jen sladká Gabriella Wilde, na kterou se kouká více než dobře, jinak je to vážně bída. Jak mě trailer nadchnul a probudil ve mně chuť to vidět, samotný film mě strašně zklamal a považuji ho za ztrátu času - bohužel. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Tvůrci filmu natočili před premiérou snímku video, do kterého zapojili i nic netušící zákazníky jedné malé kavárny. Ve videu mladá žena po incidentu odmrští muže na stěnu kavárny jen silou vůle a následně "silou mysli" zdemoluje okolní zařízení. Krom herců, kteří dotváří atmosféru, jsou součástí i reakce nic netušících zákazníků. Video končí odkazem na film. (ČSFD)
  • Film sa natáčal od 28.6.2012 do 7.9.2012 v Kanade. Mesto, kde sa nachádza dom Carrie (Chloë Grace Moretz) je v mestečku Mississauga v Južnom Ontáriu - v tomto mestečku sa natáčali aj scény z filmu Kick-Ass 2 (2013), tiež s Chloë v hlavnej úlohe. Škola, v ktorej sa film odohráva, je Northern Secondary School priamo v Toronte. A v tomto meste sa natočili aj všetky štúdiové zábery - v Pinewood Toronto Studios. (De Large)
  • Keď sa Carrie (Chloë Grace Moretz) na konci filmu kúpe vo vani od krvi, ťahá kolená k sebe a začne plakať, má veľa krvi na ľavej paži. Na to sa záber zmení a zobrazí ju s oboma rukami čistými. (De Large)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama