Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Carrie pro diváky, kteří nemají rádi klaustrofobičnost, náznak a morální relativismus. Mechanické přesazení klasiky do doby, kdy už nestačí pouhý komunitní výsměch, ale rovnou je třeba i videjko na Youtube. Je celkem příznakové, kolik pozornosti věnuje nová adaptace školním škamnám a jak málo "děsí" situací v domě Carriiny Matky (jeden krvácející Kristus to fakt nevytrhne). Julianne Moore mi (opět) udělala dobře, Chloe Moretz bojuje statečně, byť ne úplně vítězně, ale film pro mě pohřbila druhá polovina. Čekal jsem nářez, který rozmetá tu tendenční high school operetku, ale přišlo jenom unavené a ošklivé béčko s dementním cliffhangerem. Jeden z nejlepších Kingových textů si zasloužil mnohem víc než pár prima hitů (Passion Pit potěšili), přepálených záběrů na zlé krásné lidi a realizačních kopanců - vedle nechutných triků mi místy lezla na nervy bídná návaznost záběrů a mizerná realizace brutálních scén. Je to hajdalácké brnkání na to, že horory pro teenagery občas nečekaně udělají káču. Carrie tuhle penetraci dost odnesla. [40%] ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného remaku, který vznikl vlastně jen proto, že jsou dnešní puberťáci liní koukat na malinko starší filmy. Snímek totiž nepřichází s ničím nový a Kimberly Peirce rozhodně nevyužívá potenciálu předlohy tolik, jak bych čekal. Psychologie nefunguje, z maturitního masakru se dalo také vytřískat víc a ani ten psychický teror není tak silný, jak by si zasloužil.Chloe Moretz se sice snaží seč může, ale do téhle role se zkrátka moc nehodí a většinu práce tak musí odřít dokonale creepy Julianne Moore. Naštěstí to ale hodně rychle uteče a spád tomu přece jen přes všechny nedostatky nechybí. Na originál se to ale nechytá ani náhodou. 50% ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže aktuální stav dnešního Hollywoodu je takový že jedna odhalená bradavka je nepřípustná, 2 tisíce litrů krve nevadí. Ne, že by tedy tento remake byl nějakou hrůzostrašnou násilnickou oázou. Ono to jen tak vypadá, kamera před násilím uhýbá seč ji síly stačí a pro udělání obrázku stačí již scéna ve sprchách, kde jsem se divil že se ty holky nesprchují v ručníku. Pro mě je tohle zcela uprděná dětinsky dostupná verze, které by originál pěkně vyliskal a ještě by ji nechal za trest klečet v koutě. Tenhle zbytečný remake určitě nebrat! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuctový, mdlý, sterilní remake s nešťastným castingem hlavní role. Proti Moretzové obecně nic nemám, i tady se celkem snaží, ale ustrkované, výchovou poznamenané ošklivé kačátko prostě přesvědčivě zahrát nedokázala, přičemž její fyzické predispozice nesou velkou část viny. Nepotěší ani odfláklé triky, nepříliš uspokojivé finále a smutná skutečnost, že v nejdůležitějších chvílích film nedůstojně balancuje na hraně trapnosti a směšnosti (porod, ples, klíčové konfrontace s matkou). Není sice důvod ten film úplně nenávidět - tak mimo jako třeba loňský Texaský masakr to není - ale k větší vstřícnosti mě také nic nenutí. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak teď bych si pro sebe mohl říct, že jsem se zbláznil, když remaku dávám čtyři hvězdičky. Pravda ale je, že tenhle film mě fakt dost bavil. Je to taková teen variace na super hrdinu ze současnosti, ale s trošku jiným průběhem a koncem. Každopádně všechno mi sedlo a na závěr jsem se nemohl načekat. Takové napětí jsem u filmu hodně dlouho nezažil. Možná jenom kdyby Chloe Grace Moretz nebyla tak moc hezká. To bych jí tu šikanu na její osobu věřil daleko víc. Vše ale schopně vynahrazuje Julianne Moore, která si na postavě vysloveně smlsla. Nemůžu říct, že bych z těch jejich monologů neměl strach. Vlastně nejvíc z celého filmu. Dodatek: Po roce jsem shlédl i originální film a musím snížit o jednu hvězdičku. Originální Carrie je přeci jen ještě o pořádný chlup lepší. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Keď sa Carrie (Chloë Grace Moretz) na konci filmu kúpe vo vani od krvi, ťahá kolená k sebe a začne plakať, má veľa krvi na ľavej paži. Na to sa záber zmení a zobrazí ju s oboma rukami čistými. (De Large)
  • Margaret White (Julianne Moore) má vzadu na autě připevněný symbol ryby neboli Ichthys, což je jeden z prvních a zároveň nejrozšířenějších křesťanských symbolů vůbec. (Chipsonator)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama