Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (835)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený Remake! Nová Carrie se nese ve stejném duchu jako originál,ale příjde mi svižnější,zábavnější a Finále je mnohem razantnější a drsnější. Výtka snad jen k Moretzové,která se na roli plaché a ošklivé holčičky nehodila,ale na druhou stranu žádnou ošklivou,známou a dospívající herečku neznám,takže mu to nemůžu brát za zlé. Za mě je to spíše rodinná hororová pohádka pro teenejdžry,při které jsem se slušně bavil.70% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Receptu, ve kterém se společně objevuje fanatická svíčková kráva (hovězí panna) zároveň s mladým kuřetem na Carrie dušeným pod schody, se zdaleka vyhněte. Tím spíš, pokud jste afektovaní, upištění američtí kokoteens, jejichž vrcholem života a středobodem vesmíru je, ano, ŠKOLNÍ PLEŠ! Pominu-li to, že jsem se klasicky pominu-l(i) při těchto (tedy každých) adolescentních rejích v limuzínách, kteréž patří neodmyslitelně k americké nekultuře, největším filmovým klišé a lžím, pak jsem byl velice spokojen, neboť takto elegantně zbavit svět jedné třídní degenerace, to je na medaili. Pokud by byl King ožralý mužik, tato polévková (boršč) redukce zbytečných by se udála na svazácké schůzi vedené soudružkou Natašou Kurvičovovou, tedy o nic lepší prostředí. V kontextu s rýpáním se vlastně v ničem důležitém, mě napadá reklamní slogan určený primárně mně. Máte průjem??? Neposerte se z toho!!! V tomto duchu nemohu vyčítat filmu zde vyčítané a natruc všem ostatním, kterým doporučuji raději návštěvu keš end Kery, jim vmetám do tváře 5 hoven. Nehledě na závěrečného jehelníčka (nůžkovníčka) v kleci, kterého má sladká zrzka excelentně vytvořila z Jůlie Morové Rány, tfuj... tedy juchůůů, kuva....yippéééé. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Carrie" je literárnym debutom známeho amerického spisovateľa Stephena King. Týmto románom odštartoval v roku 1974 svoju úspešnú kariéru. O dva roky neskôr režisér Brian De Palma natočil výbornú filmovú adaptáciu tohoto horrorového príbehu. Titulnú postavu geniálnym spôsobom stvárnila herečka Sissy Spacek. Remake tohto filmu, ktorý mal premieru v roku 2013, je len bezcenná popkornová karikatúra pôvodného snímku. Roztomilá barbie Chloe Grace Moretz v hlavnej úlohe ako Carrie White je úplne zlá voľba. * ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Nečítal som Kinga, nevidel DePalmu a po fajnej kampani (reštika) a s Chloe na čele, som sa na Carrie vyslovene tešil. Výsledok bola hodina únavnej stredoškolskej šikany a večne zhrbenej Carrie, zaklincovanej čajovým besnením bez štipky nápadu. Uspokojenie nula. Tá druhá hviezda je fakt za luxusnú Juliane, ktorá na rozdiel och Chloe aj dačo zahrá. 45% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerad bych byl nepříjemnější, než je třeba. Tenhle film si totiž (navzdory nálepce "remake") hate nezaslouží. Herci fajn, Moretz na roli sice příliš hezká, ale v rámci možností se s ní poprala se ctí. Moore to (vzhledem k jednosměrnosti scénáře) uhrála nejlépe, jak to šlo. Ale co ten scénář a režie? Scénář přes kopírák (ne, aktualizace s mobilem to nezachrání) a režie stejně nenápaditá. Od Peirce bych čekal cokoli, jen ne to, že udělá podobně otrocký přepis, jako kdysi Gus Van Sant Psychem. Člověk by byl asi i smířlivější k takovému pohodlnému přístupu, kdyby bylo finále stejně syrové, jako u De Palmy. Jenže místo děsivého skoromonstra se Carrie ukáže být de facto spravedlivým andělem pomsty. No budiž. Aspoň jedna změna. Celek má nicméně docela tempo, nuda se dostavuje minimálně, zmínění herci dělají, co mohou a sem tam se filmu nedá upřít atmosféra. To mi ve výsledku dává neutrálních 50%. Navíc původní film už dnes zdaleka tolik netáhne (jeho jatka působí spíše jako roztomilé retro), takže nová verze jistý smysl má. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně zápasu matky (Julianne Moore) s dcerou je Carrie (Chloë Grace Moretz) pořezána na lýtku, následně se otáčí, začne se plazit po zpátku a přestože ji jde o život, lze si všimnout, že si upravuje šaty. (Rembrant.F)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama