Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ak bol na niečo dobrý remake Carrie, tak na to aby som spätne docenil DePalmov originál. Tento remake je inak totálne spackaná fušerina. Scenár, konkrétne práca s postavami a ich motivácie, je slušne povedané na úrovni 80s béčka a vôbec neide s dobou. Dnes už proste takéto jednorozmerné naliňajkované charaktery neprejdú. No čo ma sklamalo najviac sú herci. Julianne Moore je nedôveryhodná, no to čo predvádza inak moja obľúbenkyňa Chloe Grace Moretz je na úrovni dedinskej ochotníckej adaptácie. Totálne nezvládnutie role. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Carrie byla mojí první Kingovkou a jako taková mě hodně zasáhla. Fascinace krví, matka náboženská fanatička, text psaný jako zpráva po katastrofě, hezky to všechno do sebe zapadalo. Oproti tomu je původní adaptace se Sissy Spacek poměrně zbytečně brutální a dneska už člověk neocení ani toho mladistvého Travoltu. Nová Carrie je zas hodně pohádková, minimálně co se týče Carriny schopnosti a pochopení telekineze jako takové, Julianne Moore je zase jak z jiného filmu, ale sama o sobě je hodně dobře švihlá. Výsledek je nicméně zábavný, ovšem konec je dělaný jen čistě pro efekt. Čili pokud bych měla vybrat jedinou Carrie, která je ta pravá, paradoxně mi jako nejlepší pořád vychází ta televizní s Angelou Bettis. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Carrie kokot tu zase spustil tu vlnu nevole? Ano, některé ze zde prskajících, slepých entit mají částečně pravdu. Výběr titulní obludy nebyl dvakrát šťastný. Na rozdíl od ultraodporné slečny Špačkové by nejeden pedofil to kolo o Chloe nadšeně opřel! Avšak jinak se jedná o naprosto pohodový, zábavný, dobře natočený rymejk, u něhož vás nenatahuje z hlavní hrdinky, co do záživnosti naprosto předčí Palmový originál, a každý p*ř*e*ch*y*t*ř*e*l*ý tlučhuba, co nesouhlasí s mým objektivním hodnocením, by zasloužil ucpat sterilně použitým, morálně relativním tampónem. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zarytým odpůrcem remaků, spíše naopak - pokud se mi stará verze (v tomto případě i kniha) líbila, tak se na remake rád podívám. Carrie se ale bohužel nepovedla. Není to úplně tragický, ale vidím v tom pár zádrhelů. Hlavním problémem je velmi špatná závěrečná půlhodinka (do té doby to bylo celkem v pohodě), která měla být vyvrcholením filmu, ale místo toho se podle mě vůbec nepovedla. Druhým, menším problémem je nevhodný výběr herečky pro postavu Carrie. Já mám sice Chloë rád, ale do této role se nehodila, navíc si myslím, že si to tu poslední půlhodinku těžce nedávala. Když to celý porovnám s původním počinem, který je téměř o 40 let starší, tak mu tento moderní remake nesahá ani po kotníky a to především po stránce atmosférické. 40% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuctový, mdlý, sterilní remake s nešťastným castingem hlavní role. Proti Moretzové obecně nic nemám, i tady se celkem snaží, ale ustrkované, výchovou poznamenané ošklivé kačátko prostě přesvědčivě zahrát nedokázala, přičemž její fyzické predispozice nesou velkou část viny. Nepotěší ani odfláklé triky, nepříliš uspokojivé finále a smutná skutečnost, že v nejdůležitějších chvílích film nedůstojně balancuje na hraně trapnosti a směšnosti (porod, ples, klíčové konfrontace s matkou). Není sice důvod ten film úplně nenávidět - tak mimo jako třeba loňský Texaský masakr to není - ale k větší vstřícnosti mě také nic nenutí. 5/10 ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Chloë Grace Moretz je první v roli Carrie, která se věkem přibližuje svému předobrazu v předloze. V době natáčení jí bylo 15 let. Sissy Spacek bylo v době natáčení 26 let, Angele Bettis dokonce 29 let. (Paulie88)
  • Keď Tommy (Ansel Elgort) pozýva Carrie (Chloë Grace Moretz) po druhý raz na ples pred jej domom, kríž na jej krku niekoľkokrát zmení polohu. (De Large)
  • Před odjezdem na maturitní ples si Carrie (Chloë Grace Moretz) připíná růžičku na levou stranu šatů, v následujícím záběru ji má ale na pravé straně. (SniperG1)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama