Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (835)

verbal 

všechny recenze uživatele

Carrie kokot tu zase spustil tu vlnu nevole? Ano, některé ze zde prskajících, slepých entit mají částečně pravdu. Výběr titulní obludy nebyl dvakrát šťastný. Na rozdíl od ultraodporné slečny Špačkové by nejeden pedofil to kolo o Chloe nadšeně opřel! Avšak jinak se jedná o naprosto pohodový, zábavný, dobře natočený rymejk, u něhož vás nenatahuje z hlavní hrdinky, co do záživnosti naprosto předčí Palmový originál, a každý p*ř*e*ch*y*t*ř*e*l*ý tlučhuba, co nesouhlasí s mým objektivním hodnocením, by zasloužil ucpat sterilně použitým, morálně relativním tampónem. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Nerad bych byl nepříjemnější, než je třeba. Tenhle film si totiž (navzdory nálepce "remake") hate nezaslouží. Herci fajn, Moretz na roli sice příliš hezká, ale v rámci možností se s ní poprala se ctí. Moore to (vzhledem k jednosměrnosti scénáře) uhrála nejlépe, jak to šlo. Ale co ten scénář a režie? Scénář přes kopírák (ne, aktualizace s mobilem to nezachrání) a režie stejně nenápaditá. Od Peirce bych čekal cokoli, jen ne to, že udělá podobně otrocký přepis, jako kdysi Gus Van Sant Psychem. Člověk by byl asi i smířlivější k takovému pohodlnému přístupu, kdyby bylo finále stejně syrové, jako u De Palmy. Jenže místo děsivého skoromonstra se Carrie ukáže být de facto spravedlivým andělem pomsty. No budiž. Aspoň jedna změna. Celek má nicméně docela tempo, nuda se dostavuje minimálně, zmínění herci dělají, co mohou a sem tam se filmu nedá upřít atmosféra. To mi ve výsledku dává neutrálních 50%. Navíc původní film už dnes zdaleka tolik netáhne (jeho jatka působí spíše jako roztomilé retro), takže nová verze jistý smysl má. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tuctový, mdlý, sterilní remake s nešťastným castingem hlavní role. Proti Moretzové obecně nic nemám, i tady se celkem snaží, ale ustrkované, výchovou poznamenané ošklivé kačátko prostě přesvědčivě zahrát nedokázala, přičemž její fyzické predispozice nesou velkou část viny. Nepotěší ani odfláklé triky, nepříliš uspokojivé finále a smutná skutečnost, že v nejdůležitějších chvílích film nedůstojně balancuje na hraně trapnosti a směšnosti (porod, ples, klíčové konfrontace s matkou). Není sice důvod ten film úplně nenávidět - tak mimo jako třeba loňský Texaský masakr to není - ale k větší vstřícnosti mě také nic nenutí. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak teď bych si pro sebe mohl říct, že jsem se zbláznil, když remaku dávám čtyři hvězdičky. Pravda ale je, že tenhle film mě fakt dost bavil. Je to taková teen variace na super hrdinu ze současnosti, ale s trošku jiným průběhem a koncem. Každopádně všechno mi sedlo a na závěr jsem se nemohl načekat. Takové napětí jsem u filmu hodně dlouho nezažil. Možná jenom kdyby Chloe Grace Moretz nebyla tak moc hezká. To bych jí tu šikanu na její osobu věřil daleko víc. Vše ale schopně vynahrazuje Julianne Moore, která si na postavě vysloveně smlsla. Nemůžu říct, že bych z těch jejich monologů neměl strach. Vlastně nejvíc z celého filmu. Dodatek: Po roce jsem shlédl i originální film a musím snížit o jednu hvězdičku. Originální Carrie je přeci jen ještě o pořádný chlup lepší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $35,266,619Tržby Celosvetovo $80,297,909Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ dosť sklamanie, režisérka ešte menej dokáže ťažiť z atmosféry než predchodca originál z 1976, trikové hrátky tu skôr ubližujú deju, herecky nie moc zvládnuté, postavy ploché a to už nehovoriac o Julianne Moore tá úplne prehráva vo svojej úlohe, ďalšia zbytočnosť a len potvrdenie že američania sa topia v povrchnosti remakov bež štipky progesu /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Carrie pro diváky, kteří nemají rádi klaustrofobičnost, náznak a morální relativismus. Mechanické přesazení klasiky do doby, kdy už nestačí pouhý komunitní výsměch, ale rovnou je třeba i videjko na Youtube. Je celkem příznakové, kolik pozornosti věnuje nová adaptace školním škamnám a jak málo "děsí" situací v domě Carriiny Matky (jeden krvácející Kristus to fakt nevytrhne). Julianne Moore mi (opět) udělala dobře, Chloe Moretz bojuje statečně, byť ne úplně vítězně, ale film pro mě pohřbila druhá polovina. Čekal jsem nářez, který rozmetá tu tendenční high school operetku, ale přišlo jenom unavené a ošklivé béčko s dementním cliffhangerem. Jeden z nejlepších Kingových textů si zasloužil mnohem víc než pár prima hitů (Passion Pit potěšili), přepálených záběrů na zlé krásné lidi a realizačních kopanců - vedle nechutných triků mi místy lezla na nervy bídná návaznost záběrů a mizerná realizace brutálních scén. Je to hajdalácké brnkání na to, že horory pro teenagery občas nečekaně udělají káču. Carrie tuhle penetraci dost odnesla. [40%] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SE POKUSIT BÝT NORMÁLNÍ...NEŽ BUDE PŘÍLIŠ POZDĚ.…“ /// Na svět přišla potichu. V krvi a bolesti. Dítě BOŽÍ? … Abych pravdu řek, ze starý (Carrie) si hovno pamatuju. To pro pořádek. Su rád, že když už se recykluje, tak s fajnovým vobsazením. Mezi holkama to v těch několika okamžicích krásně ,,jiskří“, včetně dialogů jako … vod Poa? (Edgara Allana debile!). Že je to vodvážnější v sexu asi nepřekvapí. Tak se jen čeká, až se holka nasere a …Román pro uťápnutý teenagery, zakončenej jejich snem, kterej je díky vobsazení něčím víc, než jen nešťastnou puberťáckou romancí. A za sebe si přeju, aby Chloë Grace Moretz trumfla Dakotu Fanning. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem tušil, že Ďábel spí v kříži… 2.) Když míchat, tak jen Bloody Carrie! 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Sony , Screen Gems // Počet premietajúcich kín v USA: 3,157 // Otvárací Víkend v USA: $16,101,552 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Povedený Remake! Nová Carrie se nese ve stejném duchu jako originál,ale příjde mi svižnější,zábavnější a Finále je mnohem razantnější a drsnější. Výtka snad jen k Moretzové,která se na roli plaché a ošklivé holčičky nehodila,ale na druhou stranu žádnou ošklivou,známou a dospívající herečku neznám,takže mu to nemůžu brát za zlé. Za mě je to spíše rodinná hororová pohádka pro teenejdžry,při které jsem se slušně bavil.70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne o ničom. De Palmovu verziu pokladám za takmer majstrovskú, ale tento remake (nové filmové spracovanie knihy?). je úplne zbytočný. Čo by nevadilo. Ak by to bol dobrý horor. Lenže nie je. A strašidelný, tak to nie je už vôbec. A ani desivý, znepokojivý, intenzívny, či mrazivý. Scenár je absolútne predvídateľný, Chloë Grace Moretz je mi úplne ľahostajná a Julianne Moore je pre mňa jednou z najnesympatickejších herečiek Hollywoodu. Mínusom je i aktualizovanie deja do súčasnosti. Scény, v ktorých Carrie objavuje čaro internetu (alebo sa dozvedá o existencii menštruácie), pôsobia ako keď svojho času obľúbený, milovaný a zbožňovaný Krokodíl Dundee odišiel z austrálskeho buša a uveličene kráčal rušnými ulicami New Yorku. Dám aspoň blbých 20% za drsné finále. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ja bych to tak tragicky, jak napovida zdejsi hodnoceni, rozhodne nevidel. Film je na tom vlastne stejne, jako kniha, tudiz zadnej zazrak, ale dobre odvedena prace. Navic oproti knize je film precejen trochu strasidelnej. Ocekavane se vse toci kolem trech zasadnich scen, coz odpovida knize, z ty kdyz si clovek vyjme vsechny ty rozhovory a rozbory, nic moc dalsiho mu stejne nezbyde a nedovedu si predstavit, jak by se to dalo zadaptovat do filmu. Co se tyce hercu, Moretz je skvela, stejne tak fanaticka Moore, triky sice misty trochu haprujou, ale nejsme na letnim blockbusteru, ale na hororu, takze nic hroznyho. Ostatni herci, tj. nejakej ten ucitel, par pipinek a par frajirku ocekavane nijak uzasne nehraje, ale nic, co by rusilo. Na filmu me tak nasral akorat zaver, do ty doby se film docela slusne drzi predlohy a nektery rozhovory jsou do puntiku stejny, ale zaver je tu totalne prevoranej a i kdyz na nejakou tu destrukci dojde, v knize to bylo daleko lepsi, tady to misty vyzniva krapet nesmyslne az smesne. Ale celkove jsem se vetsinu casu dobre bavil a nuda fakt nehrozi, takze nevidim duvod nedat slusny hodnoceni. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto hororový expert jsem tedy čekal mnohem více. V dnešní době by měl každý remake dosahovat minimálně o třídu větších kvalit než jeho předchůdce. Vždyť stačí vzpomenout na to, jak ve stejném roce Fede Alvarez prostřednictvím svého remaku Evil Dead dočista deklasoval Raimiho originál. No a tady z toho byla pouze upachtěná výhra na body. Kimberly Peirce ve své hororové prvotině zklamala. Musím jí mimojiné vytknout obsazení Chloë Grace Moretz do role outsiderky Carrie. Moretz bych osobně neobsadil do žádného hororu, protože jí schází potřebná hororová jiskra, což Peirce jakožto hororem dosud nepolíbená režisérka evidentně nepostřehla. Snímek samotný sice disponuje nadějným rozjezdem, ale nastavenou laťku neudrží. V průběhu se začínají objevovat hluchá místa a závěr už je vyloženě trikový chaos bez jasného směru. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Není to ani trochu strašidelné, ale sleduje se to překvapivě příjemně. Sám se tomu svému vysokému hodnocení divím. Je to tak trochu čtyřhvězdička proti své vůli (nakonec změněno na tříhvězdičku, přotoče ty čtyři hvězdy vysílaly jiné signály, než jsem zamýšlel :-D). Nová Carrie je explicitnější a zhuštěnější, nesnaží se překvapovat něčím, co každý předem ví. Chytré to je, jak jen adaptace Kinga být může - tedy vzhledem k celkové schematičnosti a přehnanosti to nepůsobí nonstop vyloženě debilně, i když přepjatost je teda značná. Nejdřív mi vadilo extrémně přepálené záporáctví osazenstva školy a vlastně všeho, ale kdybych se vydal touhle cestou, musel bych film odsoudit z fleku - takhle ho řadím mezi zábavné jednohubky, které svou zpatlaností pobaví a neurazí... leckdy trochu mimo svůj záměr, kdy se bavím tím, co mělo být strašidelné. Trochu zbytečný remake, v němž potěší leda Kamil Střihavka v roli Julianne Moore, ale opět - rozhodl jsem se tyhle základní potíže přehlížet. 3 a 1/2 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Nezabudnuteľný zážitok. Kimberly Peirce vzala to najlepšie z predlohy, vypožičala si pár nápadov z prvej adaptácie a doplnila o pár vlastných. Dej zasadený do prítomnosti dáva zmysel, výraznejšiu vernosť Kingovej nemožno upierať a už len kvôli vynikajúco natočenému a vygradovanému finále má táto verzia zmysel. Možno to nie je klasický horor, ale to nebola ani kniha. Výraznejšia výčitka tak môže byť adresovaná snáď len castingu hlavnej postavy, ale nakoľko sa šikana skutočne neodvíja len od vzhľadu, u mňa padá aj táto. Patrične retro a pritom aj dostatočne moderné spracovanie, ktoré ma držalo od úvodu do konca. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších současných remaků hororových klasik, což jde na vrub hlavně silnému příběhu a solidním hercům, kteří mají co hrát. Na originál to samozřejmě nemá, de Palma je de Palma, ale jako jeho decentní oprášení pro dnešní teenagery, proč ne. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Z původního filmu jsem viděl jen dvě scény, tu, jak si Carrie sedla prvně do jahod a pak tu na plese, kde došlo k nemilému incidentu. Už to bylo tenkrát dost deprimující. Toto zpracování nepřináší v podstatě nic nového, alespoň v oněch dvou stěžejních scénách, jen tvůrci učinili film atraktivnější pro dnešní dobu. A mně se líbil. SPOILER. Tady vidíte, jak na prd je přísná katolická morálka v domě staré hajtry. Ještě štěstí, že ta její holka byla obdařena super sílou, jinak nevím, jak by se té fanatičky zbavila, jak by se od ní osvobodila. Leč příběh nabízí trochu jiné vyústění, ona se od ní ne a ne odstřihnout. Divné, ale příjemně děsivé. Filmařsky se jedná o zdařilý počin. Možná mohli více času věnovat Carriinino objevování své síly, než žvástům na plese. Čas a trpělivost diváka je vždy nedostatkové zboží. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo chce zkoušet šikanu, bude mrštěn o stěnu! De Palmovo zpracování příběhu o „něžných“ dotecích jedné středoškolské medúzky sice nebylo žádným zázrakem, ale alespoň mělo tvář. Verze Kimberley Pierce ji má taky, ale zkroucenou bolestí bídně vystavěné atmosféry, hloupých triků, chytrých telefonů a mýdlové vody teenage oper. Už jsem jen čekal šouravý příjezd profesora Xaviera, co by nebohou Carrie přijal do klubu a vysvětlil jí, že strejda Magneto je zlobivý.. Remake zbytečný jak dildo v šuplíku nočního stolku paní Whiteové. Že si raději neudělali jelitový prejt.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Rozjezd slibný a naznačující i drobný tematický upgrade... a pak... pak to jde komplet cestou připosraného, doslovného a absolutně neatmoferického "modern standard" remaku. Kde je napětí? Asi u Peirceové doma. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný horor, ktorý je remakom slávneho originálu. Má celkom dobrý príbeh o mladej stredoškoláčke s nebezpečnými telekinetickými schopnosťami, ktorá je ale kvôli svojej fanatickej matke utiahnutá, nevie zapadnúť do kolektívu a tak je svojim spolužiakom nasmiech. Ale po jednej nepríjemnej udalosti sa jej predsa len spolužiačka rozhodne pomôcť a prehovorí svojho priateľa, aby ju vzal na všetkými očakávaný ples, čo aj urobí, no ľudí, ktorí jej chcú uškodiť je stále dosť a kvôli jej schopnostiam to môže mať pre všetkých katastrofálne následky. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Až na pár prakticky nepodstatných detailov je dej úplne totožný s originálom, takže vlastne len jedna prekopírovaná scéna strieda druhú, no to som našťastie aj očakával a tak ma tento fakt ani nesklamal. Horšie je skôr to, že tá prvá, rozbehová hodina mi na rozdiel od originálu prišla až príliš taká vlažná, chýba tomu ten správny náboj, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať.No od samotného príchodu na ples si ma to už získalo a paradoxne práve táto najmierumilovnejšia časť, teda ples pred hlavnou akciou, kedy je hlavná hrdinka konečne šťastná sa mi z celého filmu páčila najviac, toto bolo výborne zvládnuté, čo ma vzhľadom na žáner aj dosť prekvapilo. Ale aj následne sa je na čo pozerať, takže tento zvyšok filmu ma už bavil. Čo sa týka hororovej stránky, o nejakej atmosfére alebo napätí tu nemôže byť ani reči, ale aspoň tých pár akčnejších scén je celkom zábavných, aj keď som čakal trochu viac. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce si nemyslím, že práve Chloë Moretz je pre postavu outsiderky najvhodnejšia, ale aj tak ma bavila, k tomu Julianne Moore v úlohe matky a obstojne zložená skupina spolužiakov. Réžia a technická stránka mi prídu len mierne nadpriemerné, poteší vizuálna stránka, ale to je už prakticky všetko. Originál som videl len pár mesiacov pred týmto filmom, takže medzi obľúbené klasiky sa u mňa nezaradil, ale aj tak bol o triedu lepší, čo bolo vidieť hlavne na omnoho kvalitnejšej réžii a lepšie zvládnutej rozbehovej hodine, ktorá mi neprišla tak obyčajná. Takže tento remake je vlastne úplne zbytočný film, keďže je to aj tak len prekopírovaný originál a samozrejme v horšej kvalite, ale keďže som sa celkom bavil, nemám dôvod byť zbytočne kritický. 63% ()

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama