Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jo, to znám, vyhýbejte se mi obloukem, když mám krámy... Nalejme si čistého čuča: literární předloha je poměrně fajnová, protože pan spisovatel Štěpán Král umí perfektně pracovat s psychologií postav. Napsal i lepší romány, přesto má jeho prvotina "Carrie" cosi do sebe. Jenže převedením z písmenek na obraz se část kouzla vytratila, jen málokterý kousek natočený podle Kinga nepůsobí jako slátanina (velké díky za to minimum povedených). Prakticky jediné, co se dá na filmu vylepšit nebo zkazit je úroveň efektů a obsazení. Z De Palmova výtvoru jsem odvařená nebyla a tenhle do současnosti stylizovaný remake imho není horší. Ze Sissy Spacek se tehdy nepodařilo udělat ani na okamžik svůdnou labuť a Chloë Moretz pro změnu nebyla ani vteřinku ošklivým káčátkem. Zato Julianne Moore padla role fanatické matky jak oprátka na krk masového vraha... nebo oikofobního politika (že, frau Merkel?). A teď si představte, jaký dramatický náboj by "Carrie" získala, pocházet z muslimské rodiny: úvodní koupelnová scéna v burce, kbelík prasečí krve by rozpoutal džihád, hlavní hrdinka by tudíž ušetřila své paranormální síly a mohla nechat řádění na souvěrcích... pokud by ji teda dřív neukamenovali a jejímu šamstrovi, vyznavači lehce odlišných pohádkových bytostí, neupižlali hlavu až u samé prdele - za nadšeného jásotu multikulturalistů. Zdejších 57% je odpovídající hodnocení: film neohromil, nezklamal, knížka zůstala nepřekonána, howgh! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nejsem zarytým odpůrcem remaků, spíše naopak - pokud se mi stará verze (v tomto případě i kniha) líbila, tak se na remake rád podívám. Carrie se ale bohužel nepovedla. Není to úplně tragický, ale vidím v tom pár zádrhelů. Hlavním problémem je velmi špatná závěrečná půlhodinka (do té doby to bylo celkem v pohodě), která měla být vyvrcholením filmu, ale místo toho se podle mě vůbec nepovedla. Druhým, menším problémem je nevhodný výběr herečky pro postavu Carrie. Já mám sice Chloë rád, ale do této role se nehodila, navíc si myslím, že si to tu poslední půlhodinku těžce nedávala. Když to celý porovnám s původním počinem, který je téměř o 40 let starší, tak mu tento moderní remake nesahá ani po kotníky a to především po stránce atmosférické. 40% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak teď bych si pro sebe mohl říct, že jsem se zbláznil, když remaku dávám čtyři hvězdičky. Pravda ale je, že tenhle film mě fakt dost bavil. Je to taková teen variace na super hrdinu ze současnosti, ale s trošku jiným průběhem a koncem. Každopádně všechno mi sedlo a na závěr jsem se nemohl načekat. Takové napětí jsem u filmu hodně dlouho nezažil. Možná jenom kdyby Chloe Grace Moretz nebyla tak moc hezká. To bych jí tu šikanu na její osobu věřil daleko víc. Vše ale schopně vynahrazuje Julianne Moore, která si na postavě vysloveně smlsla. Nemůžu říct, že bych z těch jejich monologů neměl strach. Vlastně nejvíc z celého filmu. Dodatek: Po roce jsem shlédl i originální film a musím snížit o jednu hvězdičku. Originální Carrie je přeci jen ještě o pořádný chlup lepší. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pro chvilku štěstí by snad i vraždila aneb proč na mě ta holka celou dobu tak tupě zírá??!! Čert vem, že je Carrie remake, ale z tohohle filmu už od samého úvodu vyloženě cítíte, jak se bezmála dětinsky těší na předepsaný kultovní finále. V důsledku toho se první 2/3 vlastně snaží jen tak z povinnosti prolítnout. Nechápu to, Kimberly Peirce už dokázala sugestívně rozbrečet kluky, ale tady jako by jí studio tlačilo devítimilimetrovým tamponem mezi lopatky. Proč musí být sarkra všechno poplatný dílčím možnostem digitálu, když jako celek je to naivní, místy směšný, bez atmosféry, která ani nedostává šanci vzniknout, natož fungovat? Carrie vlastně vůbec není ústředním motivem, jen takovej maňásek, prostředník k naplnění paranormálních skečů kolem. Že se pak zdá být Chloë Moretz spíš vyjukaným retardem než telepatem, že jindy skvělá Julianne Moore okatě přehrává, to už jsou jen důsledky výše zmíněného. Jo, vsadil bych na skromnej rozpočet, psychologii na úkor samoučelný levitace a třeba i úplně neznámý tváře, ze kterých by se v každým druhým záběru nedalo tak snadno číst "uděláme to hezčí a líbivější". Pro mě zpravidla platí, že u hororu znamená málo často víc a i když se povrchnost stává posledností doby, Carrie 2013 absolutně postrádá šmrnc, náboj, zhoubu, zlobu, cokoliv, co by se dalo (znovu) prožít. Prefabrikovaná kremace "ošklivý" klasiky pro smartfounovou generaci, u mě za [final rate: 45%] ()

juta 

všechny recenze uživatele

Carrie si každý musí představit jako né moc obdařenou dívku, tak jakto že hlavní roli dostala Chloë? :-) Remake se drží zuby nehty originálu z roku '76, neuškodilo by příběh trochu inovovat, ale co... efekty jsou super a příběh byl zasazen do současnosti, takže se měsíčkobraní objeví i na youtube. Dal bych i plný počet, Chloë promine, ale ten její výraz při běsnění na maturiťáku nebyl to pravé a maskérku bych nakopal do půlek, jak byly herečky vyphotoshopované, ale jinak dobrá atmosféra a zážitek. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Julianne Moore, představitelka Margaret White, uvedla: „Hraju v obnošených šatech bez make-upu, o účesu nemluvě, vypadám prostě příšerně. Když jsem si po jednom natáčení vlasy vyfoukala a trochu se namalovala a normálně se oblékla, nemohla mě matka hlavní hrdinky Chloe Grace Moretzové ani poznat.“ (Verka13)
  • V scéne, keď Carrie (Chloë Grace Moretz) stojí v bazéne, sa za ňou striedavo objavuje a mizne dievča sediace na okraji bazéna. (mjmartin167)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama