Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného remaku, který vznikl vlastně jen proto, že jsou dnešní puberťáci liní koukat na malinko starší filmy. Snímek totiž nepřichází s ničím nový a Kimberly Peirce rozhodně nevyužívá potenciálu předlohy tolik, jak bych čekal. Psychologie nefunguje, z maturitního masakru se dalo také vytřískat víc a ani ten psychický teror není tak silný, jak by si zasloužil.Chloe Moretz se sice snaží seč může, ale do téhle role se zkrátka moc nehodí a většinu práce tak musí odřít dokonale creepy Julianne Moore. Naštěstí to ale hodně rychle uteče a spád tomu přece jen přes všechny nedostatky nechybí. Na originál se to ale nechytá ani náhodou. 50% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Za začátku jsem se i těšil, pak se začlo proslýchat něco o průseru, takže jsem se zase netěšil, teď jsem to viděl, a upřímně .... zas tolik tomu k total failu nechybí. Jako při očekáváních snížených na nulu jsem film ani neměl potřebu vypnout, takže nějaké ty 2* dávám, ale s originálem to ani srovnávat nebudu. Tato Carrie na diváká z projekčního zařízení vyloženě huláká "Jsem cílovka 12+! Jestli je Ti 18+, rychle mě vypni!". Pochybnosti o Chloe se m taky potvrdily, ale musím uznat, že až v samém závěru při řezbě na plese, tam si to pěkně nedala. Julianne Moore si svoji pánbíčkářku jakš takš odehrála, o tom žádná, ale jinak je tento remake slabota a očekávané zklamání. 49% ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Pro chvilku štěstí by snad i vraždila aneb proč na mě ta holka celou dobu tak tupě zírá??!! Čert vem, že je Carrie remake, ale z tohohle filmu už od samého úvodu vyloženě cítíte, jak se bezmála dětinsky těší na předepsaný kultovní finále. V důsledku toho se první 2/3 vlastně snaží jen tak z povinnosti prolítnout. Nechápu to, Kimberly Peirce už dokázala sugestívně rozbrečet kluky, ale tady jako by jí studio tlačilo devítimilimetrovým tamponem mezi lopatky. Proč musí být sarkra všechno poplatný dílčím možnostem digitálu, když jako celek je to naivní, místy směšný, bez atmosféry, která ani nedostává šanci vzniknout, natož fungovat? Carrie vlastně vůbec není ústředním motivem, jen takovej maňásek, prostředník k naplnění paranormálních skečů kolem. Že se pak zdá být Chloë Moretz spíš vyjukaným retardem než telepatem, že jindy skvělá Julianne Moore okatě přehrává, to už jsou jen důsledky výše zmíněného. Jo, vsadil bych na skromnej rozpočet, psychologii na úkor samoučelný levitace a třeba i úplně neznámý tváře, ze kterých by se v každým druhým záběru nedalo tak snadno číst "uděláme to hezčí a líbivější". Pro mě zpravidla platí, že u hororu znamená málo často víc a i když se povrchnost stává posledností doby, Carrie 2013 absolutně postrádá šmrnc, náboj, zhoubu, zlobu, cokoliv, co by se dalo (znovu) prožít. Prefabrikovaná kremace "ošklivý" klasiky pro smartfounovou generaci, u mě za [final rate: 45%] ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSÍM SE POKUSIT BÝT NORMÁLNÍ...NEŽ BUDE PŘÍLIŠ POZDĚ.…“ /// Na svět přišla potichu. V krvi a bolesti. Dítě BOŽÍ? … Abych pravdu řek, ze starý (Carrie) si hovno pamatuju. To pro pořádek. Su rád, že když už se recykluje, tak s fajnovým vobsazením. Mezi holkama to v těch několika okamžicích krásně ,,jiskří“, včetně dialogů jako … vod Poa? (Edgara Allana debile!). Že je to vodvážnější v sexu asi nepřekvapí. Tak se jen čeká, až se holka nasere a …Román pro uťápnutý teenagery, zakončenej jejich snem, kterej je díky vobsazení něčím víc, než jen nešťastnou puberťáckou romancí. A za sebe si přeju, aby Chloë Grace Moretz trumfla Dakotu Fanning. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem tušil, že Ďábel spí v kříži… 2.) Když míchat, tak jen Bloody Carrie! 3.) Thx za titule ,,Bac“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po pravdě jsem nečekal vůbec nic, ale dostal jsem docelo dost. Na rozdíl od idiotskýho remaku z roku 2002 se tento ještě v rámci možností vydařil. Teda ne, že by to nebyl kapku zbytečnej film, ale po pravdě u kterýho remaku to tak není? A tenhle má aspoň nějakou kvalitu i když víc si to užije ten kdo původní Carrie neviděl. Tohle je totiž totálně obšlehnutá kopírka původní verze, takže pokud jí znáte nazpaměť budete předem vědět co se bude dít i jak to skončí. Horor to samozřejmě není o nějakým strachu se mluvit nedá, ale bylo by trochu nefér to filmu vyčítat, protože původní Carrie u mě taky zrovna horor moc není i když uznávám, že tu dobovou atmosféru ve který vznikla napodobit nelze. Jinak co se castingu týče tak obsazení samotné Carrie opravdu není moc šťastnou volbou, ale i když Spaceková nebyla na rozdíl od Moretzové úplná krasavice, tak vyložená šereda taky ne. Je fakt, že pár scén mi přišlo zbytečných (porod na začátku, auto napraný do benzínky, debilně zpomalený rádoby cool 3D efekty) a jeden dialog je vyloženě WTF (zabila jsem svoji matku a teď jí chci zpátky) ale po pravdě čekal jsem to o dost horší. Julianne Moore roli šílený matky uhrála z přehledem a se ctí a prostor měla tak akorát v tomhle směru fakt těžko něco kritizovat, protože je to fakt docela věrná kopie toho původního filmu a je na vás či to přijmete nebo odmítnete koncept jako takovej. Jak už jsem uvedl trochu zbytečnej film to je a nic novýho nepřináší, ale mě nijak neurazil a domnívám se, že i když kvalit původního filmu nedosahuje, tak ostudu mu rozhodně nedělá.50% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Jedná se už o třetí, počítámě-li pokračování Carrie 2 (1999) čtvrté, zfilmování knihy "Carrie" Stephena Kinga. (VerenaLord)
  • Chloë Grace Moretz je první v roli Carrie, která se věkem přibližuje svému předobrazu v předloze. V době natáčení jí bylo 15 let. Sissy Spacek bylo v době natáčení 26 let, Angele Bettis dokonce 29 let. (Paulie88)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama