Reklama

Reklama

Carrie White je plachá dospívající dívka, která je díky přísné výchově své fanaticky věřící matky totálním outsiderem. Ve škole prožívá hotové peklo – její oblíbenější spolužáci (a hlavně spolužačky) ji neustále šikanují a krutě si ji dobírají. Ale Carrie má tajemství: jednoho dne zjistí, že byla obdařena vzácnou, a zároveň děsivou mocí telekineze. Toto nadání se umocňuje a vymyká kontrole při přílišném nervovém nebo emocionálním vypětí. Postupem času začne své síly využívat proti lidem ve svém okolí, kteří ji ubližují. Příběh vyvrcholí v momentě, kdy je Carrie pozvána na maturitní ples, kde se stane obětí velmi krutého žertíku svých zákeřných spolužáků. Carrie se její skryté schopnosti naprosto vymknou kontrole a všichni, kdo ji znemožnili, dostanou lekci: Pokud si budou hrát s ohněm, spálí se. Změní se studentský večírek v krvavá jatka, nebo vše dopadne úplně jinak? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (835)

paascha 

všechny recenze uživatele

Další z řady new age idiot remake. Původní verze nejsou dost kůlové a noví MBA menažéři nějak musí plnit kvóty, halt jednou musí dojít i na kousky, na které b jim stud a soudnost neměl dovolit sahat. Je nová doba!!! Host vyhazuje číšníka!!! a zmrdi kurví ikony!!! Zaplbuch, Carrie je jen jedna a tahle sračka na tom nic nemění! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Carrie byla mojí první Kingovkou a jako taková mě hodně zasáhla. Fascinace krví, matka náboženská fanatička, text psaný jako zpráva po katastrofě, hezky to všechno do sebe zapadalo. Oproti tomu je původní adaptace se Sissy Spacek poměrně zbytečně brutální a dneska už člověk neocení ani toho mladistvého Travoltu. Nová Carrie je zas hodně pohádková, minimálně co se týče Carriny schopnosti a pochopení telekineze jako takové, Julianne Moore je zase jak z jiného filmu, ale sama o sobě je hodně dobře švihlá. Výsledek je nicméně zábavný, ovšem konec je dělaný jen čistě pro efekt. Čili pokud bych měla vybrat jedinou Carrie, která je ta pravá, paradoxně mi jako nejlepší pořád vychází ta televizní s Angelou Bettis. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typický příklad zbytečného remaku, který vznikl vlastně jen proto, že jsou dnešní puberťáci liní koukat na malinko starší filmy. Snímek totiž nepřichází s ničím nový a Kimberly Peirce rozhodně nevyužívá potenciálu předlohy tolik, jak bych čekal. Psychologie nefunguje, z maturitního masakru se dalo také vytřískat víc a ani ten psychický teror není tak silný, jak by si zasloužil.Chloe Moretz se sice snaží seč může, ale do téhle role se zkrátka moc nehodí a většinu práce tak musí odřít dokonale creepy Julianne Moore. Naštěstí to ale hodně rychle uteče a spád tomu přece jen přes všechny nedostatky nechybí. Na originál se to ale nechytá ani náhodou. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný horor, ktorý je remakom slávneho originálu. Má celkom dobrý príbeh o mladej stredoškoláčke s nebezpečnými telekinetickými schopnosťami, ktorá je ale kvôli svojej fanatickej matke utiahnutá, nevie zapadnúť do kolektívu a tak je svojim spolužiakom nasmiech. Ale po jednej nepríjemnej udalosti sa jej predsa len spolužiačka rozhodne pomôcť a prehovorí svojho priateľa, aby ju vzal na všetkými očakávaný ples, čo aj urobí, no ľudí, ktorí jej chcú uškodiť je stále dosť a kvôli jej schopnostiam to môže mať pre všetkých katastrofálne následky. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Až na pár prakticky nepodstatných detailov je dej úplne totožný s originálom, takže vlastne len jedna prekopírovaná scéna strieda druhú, no to som našťastie aj očakával a tak ma tento fakt ani nesklamal. Horšie je skôr to, že tá prvá, rozbehová hodina mi na rozdiel od originálu prišla až príliš taká vlažná, chýba tomu ten správny náboj, ale aspoň sa na to dá bez problémov pozerať.No od samotného príchodu na ples si ma to už získalo a paradoxne práve táto najmierumilovnejšia časť, teda ples pred hlavnou akciou, kedy je hlavná hrdinka konečne šťastná sa mi z celého filmu páčila najviac, toto bolo výborne zvládnuté, čo ma vzhľadom na žáner aj dosť prekvapilo. Ale aj následne sa je na čo pozerať, takže tento zvyšok filmu ma už bavil. Čo sa týka hororovej stránky, o nejakej atmosfére alebo napätí tu nemôže byť ani reči, ale aspoň tých pár akčnejších scén je celkom zábavných, aj keď som čakal trochu viac. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce si nemyslím, že práve Chloë Moretz je pre postavu outsiderky najvhodnejšia, ale aj tak ma bavila, k tomu Julianne Moore v úlohe matky a obstojne zložená skupina spolužiakov. Réžia a technická stránka mi prídu len mierne nadpriemerné, poteší vizuálna stránka, ale to je už prakticky všetko. Originál som videl len pár mesiacov pred týmto filmom, takže medzi obľúbené klasiky sa u mňa nezaradil, ale aj tak bol o triedu lepší, čo bolo vidieť hlavne na omnoho kvalitnejšej réžii a lepšie zvládnutej rozbehovej hodine, ktorá mi neprišla tak obyčajná. Takže tento remake je vlastne úplne zbytočný film, keďže je to aj tak len prekopírovaný originál a samozrejme v horšej kvalite, ale keďže som sa celkom bavil, nemám dôvod byť zbytočne kritický. 63% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Carrie pôsobí na svoje okolie ako plaché dievča. Jedine jej matka tuší, že s jej dcérou predsa len nie je niečo v poriadku. Prvý krát si začína uvedomovať svoje schopnosti po chúlostivom incidente so spolužiakmi. Postupom času začína chápať svoj "dar". Dokáže, ale ovládať svoje emócie? V troch štvrtinách snímok neponúka nič, čo by sme už niekde milión krát nevideli. Nejaké to lietanie knižiek, zdvíhanie postele, či praskanie zrkadla už nijak nevystraší. Snímok nedisponuje takmer žiadnou mimoriadnou atmosférou či gore zábermi. Nechal ma úplne chladným. O záverečnej polhodinke neviem čo si myslieť. Boli síce fázy, scény, ktoré zaujali, potešili, no zároveň mi prišli ( ozaj neviem prečo ) smiešne a zbytočné. Najmä tá úplne posledná. Carrie je tuctový snímok, ktorý neponúka nič nové, nič výnimočné. Za vzhliadnutie zo zvedavosti, ale stojí - 50%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (42)

  • Román "Carrie" je jednou z nejzakazovanějších knih na amerických školách. (dopita)
  • V scéne, keď Carrie (Chloë Grace Moretz) stojí v bazéne, sa za ňou striedavo objavuje a mizne dievča sediace na okraji bazéna. (mjmartin167)
  • Součástí reklamní kampaně se stala webová stránka www.findcarrie.com, kde si lidé mohou prohlédnout dům z filmu. (Cheeker)

Související novinky

Návrat Kingových zombie zvířátek

Návrat Kingových zombie zvířátek

01.11.2013

Nová Carrie nebyla dvakrát dobře přijata ani kritiky, ani diváky (komerční výsledky prozatím nejsou nijak oslnivé), ale přesto se připravuje další remake / nová adaptace klasiky Stephena Kinga.… (více)

Reklama

Reklama