Reklama

Reklama

Snížek, bílý kožíšek

  • Španělsko Copito de Nieve (více)
Trailer 2

VOD (1)

Malý gorilí sameček Snížek ví, jaké to je být jiný. Jeho sněhově bílý kožíšek ho odlišoval od tlupy goril, už když se narodil v hluboké džungli. Nyní žije daleko od svého domova, v ZOO v Barceloně, kde je pro návštěvníky tou největší senzací. Jenže ostatní gorily ho kvůli jeho jiné barvě odhánějí. Snížek má plán! Chce utéct a tajně navštívit mocnou čarodějku z cirkusu, která by mu mohla splnit jeho největší přání: být jako ostatní, stát se obyčejnou gorilou… S pomocí svých kamarádů – červené pandy Ailura, který si ovšem myslí, že je černý panter a chytré holčičky Pauly - se vydává do džungle velkoměsta. Za zdmi ZOO číhá nebezpečí! Luc de Sac je bezcitný darebák, kterého stále pronásleduje smůla. Je přesvědčen, že kletbu zlomí, jen když získá vzácný amulet – živou bílou gorilu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (20)

majo25 

všechny recenze uživatele

Snížek je postavený až príliš pre deti, takže zaujímavejší humor nečakajte. O to málo humoru, čo tam je, sa stará iba červená panda, ale nič z toho mi neprišlo vtipné. Príbeh nie je zlý, má isté kladnejšie prvky, ale ako som už spomenul, je až príliš rodinného rázu. Zato animácia je vcelku velmi kvalitná, nemusela by sa hanbit ani pred tou americkou, vykreslenie detailov je tiež solídne, animačné postavy sú sympatické. Horšie je už spojenie animovaných a hraných sekvencií. Hodnotenie: 45% ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Film spíše pro menší děti. Hlavním hrdinou je malá gorila jménem Snížek, která se stane novou atrakcí barcelonské ZOO. Bohužel kvůli své bílé srsti není přijat stávající gorilí rodinou, tedy spíše hlavním samcem (tatínkem). Jeho malé dceři se ale docela líbí. Jelikož chce zapadnout mezi ostatní gorily rozhodne se, že se stane za každou cenu černou gorilou. Za pomoci červené pandy Ailury, která se cítí být černým panterem, uteče ze ZOO a vydá se přes celé město za čarodějkou, která právě přijela do města, ale má tam být pouze jeden den. Ta, jak doufá, by mu měla pomoci. Jeho útěk ale brzy není tajemstvím, zjistí to malá holčička Paula, u její rodiny dříve bydlel. Ta se se svým kamarádem Danielem vydá po jeho stopách. A do toho se ještě přimotá Luc de Sac, jehož trápí nehorázná smůla a je přesvědčen, že mu od ní pomůže pouze kouzlo, ke kterému potřebuje srdce bílé gorily. Docela solidní podívaná, menším dětem by se film mohl líbit. ()

Reklama

Muf911 

všechny recenze uživatele

Je to částečně animovaný dětský film o bílé opičce, co se snaži integrovat se do majoritní gorilí společnosti. Samozřejmě je to hlavně pro menší děti, takže se to nedá hodnotit pohledem dospělého, ale co mě potěšilo byla barevná retro atmosféra 60. let a hezké dobové dopravní prostředky. Animace je na dnešní dobu slabší, asi Španělé neměli zas tak velký rozpočet. Aspoň že gorilka i panda červená vypadají roztomile. ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

I když to nejbližší multikino máme přes 60 km, snažíme se ho s mojí krásnou přítelkyní (modelkou) navštěvovat pravidelně. Nakoukáno tam toho máme opravdu hodně. Snížek, bílý kožíšek byl zatím jediným filmem ze kterého jsme během promítání odešli. To se opravdu nepovedlo. Nezajímavý příběh bez nápadu. Panu scénáristovi a režisérovi chybí potřebný um. Doporučuji na nedělní deštivé odpoledne. Za nápad bílé gorily symbolicky jedna hvězda. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

průměr nejprůměrovatější, je pravda, že duševně nezcela běžné děti, s kterejma jsem v kině byl se smáli a bavili, ale i tak se od jiných koutů kina slabým hláskem ozývalo "mamííí, když už to skončí?" Celkově by se dalo říct, že film rozhodně nudit nebude, ale že by unesl pozornost a diváka si podmanil, to taky rozhodně tvrdit nelze. Kéž by scénárista vyškrtl zápornou, klišovitou postavu, nebo ji alespoň základně překopal, protože každá scéna, kde se ona ona postava zjevila patří mezí nejnudnější z celého filmu, zato oba malí herci příjemně překvapili. Brát v potaz se, chtě nechtě, musí i velice pěkně podané poselství, že být jiný je úplně normální. Místy zábavné vtípky mířené na dospělého celkem pobaví (tedy pokud je onen dospělý znalý alespoň trochu fotbalu), Panda červená je taky skvělou postavou, škoda tedy ne zrovna nejlepšího scénáře. "bílý? Ještě si budou myslet, že fandím Realu!" ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film byl nominován na španělskou filmovou cenu Gaudí Award v kategorii nejlepší animovaný film a nejlepší vizuální efekty. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama