Reklama

Reklama

Snížek, bílý kožíšek

  • Španělsko Copito de Nieve (více)
Trailer 1

VOD (1)

Malý gorilí sameček Snížek ví, jaké to je být jiný. Jeho sněhově bílý kožíšek ho odlišoval od tlupy goril, už když se narodil v hluboké džungli. Nyní žije daleko od svého domova, v ZOO v Barceloně, kde je pro návštěvníky tou největší senzací. Jenže ostatní gorily ho kvůli jeho jiné barvě odhánějí. Snížek má plán! Chce utéct a tajně navštívit mocnou čarodějku z cirkusu, která by mu mohla splnit jeho největší přání: být jako ostatní, stát se obyčejnou gorilou… S pomocí svých kamarádů – červené pandy Ailura, který si ovšem myslí, že je černý panter a chytré holčičky Pauly - se vydává do džungle velkoměsta. Za zdmi ZOO číhá nebezpečí! Luc de Sac je bezcitný darebák, kterého stále pronásleduje smůla. Je přesvědčen, že kletbu zlomí, jen když získá vzácný amulet – živou bílou gorilu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Jednou se stalo to, že se narodila gorila lišící se od ostatních goril barvou kožíšku. Tato gorila byla bílá. Albíni to v přírodě (ne tak v laboratořích) mají vůbec těžké. Ale ač v přírodě by nepřežila, v Zoo se stala jednou z hlavních atrakcí. V životě se dějí věci, jako že se vyvede ne zcela šablonovitý exemplář svého druhu, a ten to pak má v rámci svého sociálního okolí těžké a to je tak všechno, co si z toho lze odnést. Bílá gorilka z plakátu mi připadala roztomilá a chtěla jsem na film jít do kina, jsem ráda, že jsem to neudělala. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Netušil som, že tento animák bude i kombináciou s hraným filmom. Možno by to nevadilo, keby scenár a hlavne humor nebol tak neskutočne prízemný. Postavičky celkom slušné, hlavne "kožíšek" , ale po čase sa začnú nudiť i deti. Čo potom my dospelí? 40%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

průměr nejprůměrovatější, je pravda, že duševně nezcela běžné děti, s kterejma jsem v kině byl se smáli a bavili, ale i tak se od jiných koutů kina slabým hláskem ozývalo "mamííí, když už to skončí?" Celkově by se dalo říct, že film rozhodně nudit nebude, ale že by unesl pozornost a diváka si podmanil, to taky rozhodně tvrdit nelze. Kéž by scénárista vyškrtl zápornou, klišovitou postavu, nebo ji alespoň základně překopal, protože každá scéna, kde se ona ona postava zjevila patří mezí nejnudnější z celého filmu, zato oba malí herci příjemně překvapili. Brát v potaz se, chtě nechtě, musí i velice pěkně podané poselství, že být jiný je úplně normální. Místy zábavné vtípky mířené na dospělého celkem pobaví (tedy pokud je onen dospělý znalý alespoň trochu fotbalu), Panda červená je taky skvělou postavou, škoda tedy ne zrovna nejlepšího scénáře. "bílý? Ještě si budou myslet, že fandím Realu!" ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jako první asi musím poznamenat, že bych se fakt nechtěla jmenovat Kebule :) Za další musím říct, že český dabing, hlavně tedy těch děcek, byl strašný, ale tak to nemůžu brát jako negativum samotného filmu. Bohužel v originále jsem to nesehnala - a že bych se na to ráda podívala ve španělštině. Je tu pár vtipných okamžiků, pár nádherných záběrů jako na park Güell apod. a pár příjemných postav a samozřejmě nějaké to ponaučení pro děti. Čekala jsem tedy něco lepšího, bohužel mě to lehce zklamalo, ale i tak to jsou krásné 3*. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Panda červená je asi nejlepší postava ve filmu, bohužel nic jiného mě moc nezaujalo ...Škoda, vypadalo to slibně na začátku, ale herecké výkony se nepovedly tak jak jsem očekával.. HODNOCENÍ: 35% (2*) ()

Stallone 

všechny recenze uživatele

I když to nejbližší multikino máme přes 60 km, snažíme se ho s mojí krásnou přítelkyní (modelkou) navštěvovat pravidelně. Nakoukáno tam toho máme opravdu hodně. Snížek, bílý kožíšek byl zatím jediným filmem ze kterého jsme během promítání odešli. To se opravdu nepovedlo. Nezajímavý příběh bez nápadu. Panu scénáristovi a režisérovi chybí potřebný um. Doporučuji na nedělní deštivé odpoledne. Za nápad bílé gorily symbolicky jedna hvězda. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Snížek je postavený až príliš pre deti, takže zaujímavejší humor nečakajte. O to málo humoru, čo tam je, sa stará iba červená panda, ale nič z toho mi neprišlo vtipné. Príbeh nie je zlý, má isté kladnejšie prvky, ale ako som už spomenul, je až príliš rodinného rázu. Zato animácia je vcelku velmi kvalitná, nemusela by sa hanbit ani pred tou americkou, vykreslenie detailov je tiež solídne, animačné postavy sú sympatické. Horšie je už spojenie animovaných a hraných sekvencií. Hodnotenie: 45% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Moc pro děcka. I to, co má byt vtipny, je spiš roztomily a místo fakt vtipnejch situací slouží jako náhrada ruzny gagy, pády a neštěstí. Ale jinak nápad s bílou gorilou celkem ok a zkloubení animace a hranyho se dycky libilo. Když jsme u té animace, tak ta byla docela povedená. A když sme u toho povedenyho, tak uplnej opak povedenyho, to byla ta hraná část. Nejen že byla uplně trapná a dementní, ale často nedávala smysl, postavy se chovaly uplně idiotsky, hráli idiotsky a cely to prostě bylo idiotsky. Výběr herců uplně katastforální, když nepočitám hlavniho padoucha, kterej zaujal aspoň vtipnym vzhledem (ale to je tak všechno). A tak nám zustaly akorát ty animovany roztomily zviřata... a jinak je to film fakt nudnej a já být režisér, tak bych se rači posral, než něco takovyho natočit... ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Zvířátka docela ušli, ale děj byl hrozná nuda. Mohli to udělat aspoň trochu víc zábavný nebo to zkrátit o nějakých 20 minut a mohl to být průměr, ale takle 40%. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Snížek, bílý kožíšek je průměrný, tuctový film, který ničím nepřekvapí. Na druhou stranu většině dětí dokáže vnutit své hlavní poselství - jiný neznamená zlý nebo špatný a všichni by se měli zaměřit na to, co je spojuje, ne na to, co je rozděluje. Klišé je ovšem přespříliš - chytré děti, hloupí či nevšímavý dospělí, outsider v hlavní roli, jež si ovšem nakonec všechny získá, hlavní padouch je neschopný packal... Silnější dvě hvězdičky. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Snížek je bílá gorila a díky své barvě velice vzácná. Tedy mezi námi lidmi. Naopak ostatní gorily k němu přistupují jako k nějakému ošklivému káčátku. I proto se vydává na útěk ze ZOO do barcelonských ulic, mezi kterými nejvíce vynikne park Güel. Jeho cesta je dobrodružná výprava pro celou rodinu. Souputníka mu dělá červená panda s rozdvojenou osobou, jelikož si myslí, že je panter. Snížek je kombinací hraného a animovaného filmu. Zatímco zvířata jsou animovaná, vše ostatní je hrané. A že se film odehrává v Barceloně není poznat jen podle ulic, ale i trefné narážky na Real Madrid: "Bílý? Ještě si budou myslet, že fandím Realu!" [644. hodnocení, 20. komentář, 46%] ()

lobo87 

všechny recenze uživatele

Priemerný rodinný film, ktorý je určený najmä pre detského diváka. Filmu chýba humor (až na ten Real), ktorý by zaujal aj dospelých. Animácia fajn, možno by nebolo zlé celý film natočiť animovaný.. 45% ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Film spíše pro menší děti. Hlavním hrdinou je malá gorila jménem Snížek, která se stane novou atrakcí barcelonské ZOO. Bohužel kvůli své bílé srsti není přijat stávající gorilí rodinou, tedy spíše hlavním samcem (tatínkem). Jeho malé dceři se ale docela líbí. Jelikož chce zapadnout mezi ostatní gorily rozhodne se, že se stane za každou cenu černou gorilou. Za pomoci červené pandy Ailury, která se cítí být černým panterem, uteče ze ZOO a vydá se přes celé město za čarodějkou, která právě přijela do města, ale má tam být pouze jeden den. Ta, jak doufá, by mu měla pomoci. Jeho útěk ale brzy není tajemstvím, zjistí to malá holčička Paula, u její rodiny dříve bydlel. Ta se se svým kamarádem Danielem vydá po jeho stopách. A do toho se ještě přimotá Luc de Sac, jehož trápí nehorázná smůla a je přesvědčen, že mu od ní pomůže pouze kouzlo, ke kterému potřebuje srdce bílé gorily. Docela solidní podívaná, menším dětem by se film mohl líbit. ()

Muf911 

všechny recenze uživatele

Je to částečně animovaný dětský film o bílé opičce, co se snaži integrovat se do majoritní gorilí společnosti. Samozřejmě je to hlavně pro menší děti, takže se to nedá hodnotit pohledem dospělého, ale co mě potěšilo byla barevná retro atmosféra 60. let a hezké dobové dopravní prostředky. Animace je na dnešní dobu slabší, asi Španělé neměli zas tak velký rozpočet. Aspoň že gorilka i panda červená vypadají roztomile. ()

Tominko12 

všechny recenze uživatele

Na španielsku rozprávku som bol dosť zvedavý a aj keď takmer ničím neprekvapila, tak ani nesklamala. Biela gorila, ktorá sa vydala na dobrodružnú cestu do mesta, aby zapadla medzi ostatné gorily a stala sa čiernou. Do toho nechýba záporná postava na štýl Gargamela zo Šmolkov. Každopádne dobrá oddychovka. 50% ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Takový klasický rodinný film na jedno podívání, který ničím extra nezaujme. Ale není to ani něco na co by se nedalo podívat do konce. Zkrátka čistý průměr. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Pozor! Vzácná bílá gorilka na útěku! :) Rodinné dobrodružství Snížek, bílý kožíšek kombinuje hraný a animovaný film. Zatímco prostředí zoo a lidé jsou skuteční, hlavní hrdina a ostatní zvířata v zoo jsou animovaná. Snížek byl nominován na španělskou filmovou cenu Gaudí Award v kategoriích Nejlepší animovaný film a Nejlepší vizuální efekty a získal si přízeń dětských i dospělých diváků. ()

Reklama

Reklama