Reklama

Reklama

Rodinná tradice velí, že šťastný sňatek bývá až ten druhý a proto Isabelle již deset let otálí s vdavkami s mužem, jehož miluje od prvního okamžiku, kdy se setkali. Její sestra ale vymyslí plán, který přivede Isabelle do cesty trochu praštěného redaktora. A všechno je najednou jinak... Valerie trpí rozvodem se svým mužem a následnou osamělostí, kterou nedokáže ničím nahradit. Její sestřenice však vytáhne správný kalibr utěšování - příběh své sestry Isabelle. Ta se poddala rodinné tradici, podle níž je šťastné vždy až to druhé manželství. Když se tedy chce provdat za svou lásku, zubaře Pierra, musí nejdřív prožít jeden "nepovedený" vztah. Podle sestry spočívá řešení v Dánsku, kde se může vdát a ihned rozvést. Plán selže, protože po internetu domluvený ženich se neobjeví. V letadle se Isabelle seznámí s reportérem Jeanem-Yvesem. Isabelle s ním odjede od Afriky, kde se za něj provdá při masajském obřadu. Netuší, že on dal mezitím jejich "sňatek" v Paříži prohlásit za právoplatný a ona se tudíž nemůže provdat za Pierra. Snaží se po návratu do Francie sehnat svého nového "manžela", aby jí podepsal rozvodové papíry. Když ho konečně najde a přesvědčí k podpisu, Jean-Yves zjistí, k čemu opravdu posloužil. Jakmile papíry podepíše, Isabelle už ví, že udělala chybu. (TV Nova)

(více)

Recenze (108)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Chaumeil se nezapře a opět servíruje výpravnou dobrodružnou romanťárnu, která je jak vystřižená ze stránek katalogů cestovních kanceláří. A tak může seznamovací fáze probíhat pod spalujícím sluncem mezi Masaji na úpatí Kilimandžára a tokací pro změnu nad zasněženou Moskvou v letadle při simulaci stavu beztíže. Minule to Chaumeil zabalil do netradičního námětu o agentuře na rozchody, nyní je to rodinné prokletí „kdy dámské větvi rodiny po mnoho a mnoho generací nevychází první manželství, ale až to druhé“. Již z toho je jasné, že tentokrát se to nese spíše v hávu střelené komedie. Celé to má jen dva problémy; oba ovšem zásadní. Je to zbytečně dlouhé a ústřední pár je ztělesnění vší nesympatičnosti. Ona neví co chce, chová se jak hrom do police a je necitlivá kravka; on je poněkud přihlouplý a s chováním burana. Chaumeil tak může Diane nožky a Danymu hnáty zulíbat, že ty postavy vzdor jejich nesympatičnosti dokáží prodat tak, že jim nakonec přeci jen to společné štěstí přát spíše budete než nebudete. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nápad, ale zpracování bylo takové slabší. Dokázal bych si představit mnohem vtipnější verzi. Nějak více jsem se zasmál tak 3x, pousmál tak 2x. Byla to spíše romantika než komedie. A musím říct, že po 3/4 filmu mě totálně vytáčel hlavní mužský protagonista. Na druhou stranu nutno říci, že se na to fajn koukalo, vyloženě to nenudilo a celkem rychle to utíkalo, až je to s podivem. Každopádně celkově jsem čekal více. Po druhé bych se na to už nedíval. Slabších 60%. Howgh! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom roztomilá romantická komédia. Hneď je vidno, že si námet nezobrala do svojich pazúrov hollywoodska mašinéria, ktorá by z toho urobila jeden patetický blábol. Ide o jednoduchý príbeh so sympatickými hercami, no predsa len by som prijal o trochu viac humoru. Ale tá scéna s levom bola výborná. Keby takých zábavných pasáží bolo viac... Lepší priemer. 65/100 ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Komedie, která si svou cestu na výsluní razí dosti neobratně, neboť vybrané způsoby, vkus a elegance jsou jí cizí. Leč její svérázný, poněkud humpolácký až buranský styl vás možná zaujme - záhy seznáte, že si na nic nehraje ... a než si toho stačíte povšimnout, omotá si vás kolem prstu - svou neomalenou výřečností i střelenými nápady. Budiž jí přáno ... takže nakonec (trochu v rozporu sama se sebou) jí přihazuju solidní 4*. ()

GrgaPitic 

všechny recenze uživatele

neskutečně kostrbatě vystavěná zápletka, i kdybych přistoupil ne teorii "kletby" tak další eskapády !* pozor spoiler*! bych pochopil tak do Dánska, ale do Keni a Ruska ? Jako vážně ? navíc jestli se dá hovořit o nějaké chemii mezi hlavními postavami, pak mezi těmi nesprávnými . Nuda šeď, 2 hvězdy jen za tu francouzštinu..... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (3)

  • Když Isabelle (Diane Kruger) a Jean-Yves (Dany Boon) pozorují noční oblohu, vyjmenovávají souhvězdí severní polokoule, která jsou v blízkosti Kilimandžára jen stěží vidět. (veronikajel)
  • Jedná se o druhé společné setkání Diane Kruger a Danny Boona před kamerou. V roce 2005 se oba objevili ve snímku Šťastné a veselé. (claudel)
  • Film sa natáčal okrem iných lokalít i v Moskve. (dyfur)

Reklama

Reklama