Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Já vlastně s Troškou ani jeho filmy problém nemám. Protože je nevyhledávám, nebo vím, že jsou přesně takové, jaké jsou, tedy ne nějak zvlášť pro mně. I když u Kaměňáků jsem se i tu a tam zasmál. A nemám problém ani s tím, že na zrovna jeho filmy lidi chodí. Prostě tomu tak je. Není to asi nic reprezentativního, jenže ten problém nesymbolizuje jen Troška. A celý ten poprask kolem Babovřesk mi připadal dost směšný. Tím tuplem teď, když jsem je viděl. Vždyť podobně bezduchých filmů se u nás točí několik do roka. Proč se ten humbuk nestrhl kolem nich? Protože do Trošky se strefuje jednoduše a je velké procento jistoty, že vám to každý odkýve. A to se pak rýpe a shazuje levou zadní. Babovřesky jsou strašně nudný film. Vlastně jsem se u něj ani jednou nezasmál. Trošku mě zklamalo, že se Troška prostě snažil natočit Slunce, seno 4, jen věděl, že přímo by mu to neprošlo. A neprošlo mu to ani takhle oklikou. Ten film není nějak extra hloupý, jen je nijaký, bezduchý a primárně útočící na první signální a hlavně strašně prázdný, o ničem, možná proto nefunguje. Taky jasně, třeba výběrem hudby, ukazuje, na koho je ten film cílen. Nechápu ale jen jednu věc. Proč Troška všem hercům, i těm, kteří to normálně umí, zakázal hrát? Každopádně, určitě jsem viděl nějaký český porevoluční film, který je horší než tohle. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Což o to, je to blbé, ale jaksi úmyslně blbé a již z prvních minut je jasné, že za kamerou sedí tvůrce trilogie Slunce, seno. Velká většina scén by v normálním životě nikdy nefungovala, protože by se daly jednoduše vysvětlit, ve filmu se ale postavy chovají zcela nerealisticky, aby se mohl divák zasmát. Pro nenáročné české obecenstvo, které se určitě v mnohých postavách a situacích zhlédne, je to trefa do černého. Pavel Kikinčuk je jednoduše borec a už v Okresním přeboru byl k pokukání. Zato Langmajer v roli kněze je totálně mimo. To už bych dřív uvěřil mravenci, že dokáže dostat do kolenou slona. Každopádně být to o půl hodiny kratší, vůbec bych se nezlobil. Navíc co měl znamenat ten konec proboha? Borec odhodí sirku, výbuch, střih, titulky? To je Troškova představa o napínavém zakončení filmu? SPOILER: Výbuch měl zcela nulový dopad na děj ve druhém dílu, protože se všichni tváří, že se nic nestalo. Od Trošky očividně nelze očekávat, že by se řídil nějakými pravidly filmařiny :). Mnohem vtipnější než celý film jsou nepovedené scény. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Po poněkud delší odmlce jsem se vydal do kina na nový Troškův film Babovřesky. Čekal jsem něco ve stylu Slunce, seno a musím říct, že si rozhodně tak nízké hodnocení nezaslouží. Celkem dobře jsem se pobavil, Troška si i zašpásoval ke konci s nečekaným výbuchem. Když porovnám sledování filmu v kině a doma, tak jednoznačně je to lepší doma. Film si můžete stopnout, pokud se nedíváte na televizi, můžete ho sledovat v jakékoliv poloze, zatímco v kině vás celou dobu bolí zadek, jak se nemůžete vůbec pohnout, abyste někoho nerušili, ani opřít ruce o opěrku si nemůžete, protože je společná se sousedem (malé kino no), ostatní diváci se smějí tak hlasitě, že poté neslyšíte co říkají ve filmu. Navíc za váma musí sedět debil, který když se směje, tak si musí i 3x tlesknout rukama, to bylo dost otravný. Nejradši bych mu dal pěstí, protože vybuchoval smíchy i za situace, kdy se normální člověk tomu jen pousměje a navíc měl taky otravný smích. I když jsem byl v maloměšťáckém kině, tak i zde se už podával popkorn, který v kině nesnáším. Jak se lidé smějí, tak jejich výpary z úst jdou na vás a z toho bych se za chvilku poblil, tentokrát to nebylo tak hrozné, jako když jsem byl na filmu Vratné lahve. ()

Isherwood odpad!

všechny recenze uživatele

Zvěsti nelhaly. A co víc, navíc jsme v partě lidí na projekci proměnili bílé víno v červené. Tím, jak nám do něj kanuly krvavé slzy. Tohle není lidová zábava, tohle je tupost, která nemá s humorem nic společného, protože tomu chybí základní znak filmového díla – souvislý děj. Víc jak dvě hodiny utopené v herecké trapnosti a bezbřehé tvůrčí debilitě. Ty prachy měli dát na charitu, idioti! ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Jaj, bože můj, panebože, tady přistuj při mně a hoď tam tu sůl na někoho, tam z okna! –– Jestli chcete vědět moji budoucnost, jak jsem trpěl a neustále truhlil, když na Babovřesky se díval, budete muset jít se mnou, z vesnicí do vesnicí! A já cejtím s váma, kdo jste to viděli celý! To není normární, to je zlá nemoc, todleto! A všem tady vám ukazuju tenhleten názor, teď tady vám ho dávám! Tohle za totalitě, by to bylo zakázaný! Jak vidíte to, všechno ukazuje se čistě jenom… je to opravdu sračka. Viděl jsem tam velký špatný, česká kinematografie, nespěte! Všechno se to bouří! Další díl Babovřesek? Jéžiš, co budeme dělat? Ale tak vždy ze sraček můžete vytáhnout se. Zdeňku, chlape nešťastný, odejdeš tam, kde žiješ, hodně vysoko míříš, hodně vysoko, do sraček! Tady máte odpada, lodě míří vysoko, no, je mně to lito, mně to je lito! A až to budou dávat na Nově, hlavně přepínejte kanela! ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Stejně jako v předchozích filmech Zdeňka Trošku se i zde kromě herců objevilo i značné množství obyvatelstva konkrétních vesniček, kde se natáčelo. (Sufferer)
  • Poté, co se farář Šoustal (Lukáš Langmajer), Ivanka (Lucie Vondráčková) paní Stehlíková (Veronika Žilková) a starosta (Pavel Kikinčuk) usmíří a farář se starostou se objímají, je možné si nahoře všimnout mikrofonu. (TheStitch630)
  • O pokračování bylo jasno již před koncem natáčení, scénář pro další díl byl dokonce hotov už před premiérou filmu. (sonnycz)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama