Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé vesnice Babovřesky přijíždí mladý kněz. Pro místní vesnické drbny je jeho příjezd velké zklamání, ony si představovaly někoho staršího. Jenže to není jediná novinka. Drbna Horáčková, která dělá místnímu starostovi Stehlíkovi sekretářku, zažije šok. Na úřadu se objeví mladá a krásná Ivana, která se uchází o místo sekretářky. A protože Stehlík má Horáčkové plné zuby, Ivaně místo přislíbí. Jenže ona o práci moc stojí, a tak si před Stehlíkem doslova klekne na kolena. To uvidí Horáčková a dojde k přesvědčení, že se jedná o orální sex. A hned to samozřejmě roznese po celé vesnici. Do Babovřesk přijíždí Hálovi, kteří po smrti stoleté Trudy zdědili lukrativní pozemky se starým domem. Na ně má ale zálusk zdejší starosta a jeho povedený příbuzný. Jenže pozůstalí se rozhodnou, že si dům nechají. Když ho začnou opravovat, zjistí, že tam straší. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (1 471)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Urážet Trošku nehodlám, tak jako vždy jeho komedie beru. Babovřesky jsou úsměvná komedie a pár scén, u kterých jsem se pobavil. Čekal jsem jich víc, protože jsem se na film připravil, tak jak se patří. Vypnul mozek a snažil hledat jenom klady, což znamená hlavně neřešit a nehledat někde příběh. Nemohu si pomoc, ale občas ty scény byly o ničem a kdyby mi bylo deset let, tak se zasměji, ale teď se cítím trapně za pana Trošku. Na druhou stranu je tam pár překvapivých scén, jako například výbuch. To dokáži ocenit a bavilo mě to. Slunce seno to není a srovnávat se nedají, Troškovi dokonce ani tleskat nebudu, ale jednou se to zvládnout dalo. Měl by ubrat na délce a šel bych s hodnocením klidně výš, ale těch hluchých míst je tam spoustu .. 4/10 = 40% ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak a mam to za sebou zadnej jinej film asi letos nezpusobil vetsi vasne nez tenhle ani se o nem tak nepsalo nediskutovalo a nehadalo abych film k necemu pripodobnil mam tu takove male srovnani je to asi takhle predstavte si ze poprve prijdete do nove restaurace a date si tam pokrm ktery vam velice zachutna tak se tam vratite chcete neco jineho ale dostanete to samy jenom jinak koreneny bohuzel pokazdy kdyz se vratite naserviruji vam to stejny navic uz pomerne mdle chuti a jeste prinesou ti hajzlove plnej talir aby se to just jo nedalo sezrat no a podobny je to z timhle filmem potazmo z celou Troskovou tvorbou na rovinu proti Slunce seno nic nenamitam prostredni dil serie dokonce povazuju za nejlepsi ceskou komedii vsech dob pak se vrhnul na pohadky no Princezny ze mlejna jeste usli Z pekla stesti dopadli uz o dost hur no a pak prisel Kamenak s mizernym ale jeste koukatelnym prvnim dilem zbejvajici dva to jsou pak uz totalni sracky no a Babovresky to uz je definitivni absolutni dno nevim no kdo tohle zere fakt je ze divat se pres dve hodiny na stary hnusny pomlouvacny baby jak urazej udavaj a chlastaj panaky v hospode neni zrovna terno Troska byl kdysi mistr buransky komedie predevsim tim ze si z ty typicky cesky malosti zavisti a trapnosti umel vkusne udelat srandu bohuzel Babovresky uz podobny nadhled naprosto postradaji a Troska tu hrde prezentuje jakoz to totalne chory a namachrovany clovek ktery uz uplne ztratil jakykoliv kontakt z realitou neco z ceho si presne delal prdel v predchozich filmech ne tohle je bohuzel uz bez prdele zcela vazne minena oda na buranstvi a ubohost bohuzel svoji cilovou skupinu si to v teto zemi najde ale i kdybych byl obvinen ze zaujatosti tak musim namitnout ze jsem k tomu pristupoval jako ke komedii a pokud se behem dvouhodinove komedie zhruba 3x zasmeju a opravdu vtipna byla jenom ta scenka kdy chtel starosta sejmout ptaka co mu sral na auto a místo nej trefil farare a sestrelil ho ze stromu pak je opravdu neco spatne nektery fory jsou pak predvidatelny od zacatku napriklad halo tady impulsovi kazdej musel vedet ze to tam driv nebo pozdeji bude a v jaky forme to tam bude a samozrejmne ze je treba si delat pulku filmu prdel z toho ze farar se jmenuje soustal no a jako vrchol trapnosti to zabili ty dedkove na konci co predstirali ze v jakesi pojebane barabizne po zdechle stolete babe strasi a hrali si na strasidla v maskach z vriskotu no nic to by stacilo nebudu to dal rozvadet to by bylo na dlouho vyjadril jsem se jasne tak vzkaz tem co jste to dosud nevideli je to jeste vetsi sracka nez jsme doufali ale koukejte to ty 2 hodiny taky vydrzet prezil to Wacoslav1 prezijete to taky ono obcas trochu toho sadla masla neuskodi a rika se ze zkusit se ma vsechno... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co mi vadilo, je přepálená stopáž. Spousta scén je zbytečně dohrávaná za hranice pointy, až už scéna není vtipná. Samotná zápletka se záměnami toho, co bylo vidět, a co se skutečně dělo, je vachrlatá a na celý film by nevystačila, a tak není divu, že se brzy objeví i Truda a její dům. Podle toho také vypadá rozvíjení děje, které spíše připomíná televizní seriál nebo sitcom, než film. Přesně vidět, kde by v televizi byl předěl na další díl. Fakt škoda té natahované, zbytečně natahované stopáže, protože jinak se mi film líbí. Vtipy nejsou všechny fekální, velmi dobře to postihuje pokrytectví některých věřících, kteří lezou do kostela jen ze zvyku, ale jinak kradou a lžou, a i ta určitá situace na venkově je podle mne solidně vystižená. A to obojí říkám jako věřící a chlápek z venkova. Některé hlášky jsou dokonce skvělé, ale není jich až tak moc. Také vesnice mi přijde méně zalidněná, než třeba u Sluncí a sen - vlastně tu je sedm "statečných" babek, farář, dva dědci a starosta s rodinou, teprve časem přijede Dolanský, ale pořád je to na vesnici nic moc. Ale přes výhrady se mi to prostě líbí, často mi hrál úsměv na rtech, a docela jsem chápal, oč panu režisérovi šlo, a co přesně chtěl říct. (Mimochodem, velmi dobrá kamera.) ()

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Tak trochu v duchu Slunce, seno, když vystříháte všechno vtipný co bylo ve Slunce, seno. Zdeňkovi asi nějakej milenec natrhnul prdel až k lopatkám a při orálu mu zajel ptákem až do mozku, kterej mu kompletně pocákal mrdkou. Výsledkem takto poškozeného mozku je tato "komedie" a toho spermohlta rejžu ode dneška nazývám jménem Zdeněk TROSKA. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

,,…NO HOLKA, CO SE TU VŠECHNO ZA TENHLE TEJDEN SEMLELO, SE TU NESTALO OD VÁLKY. TEČKA .…“ /// ÚVOD: To vám takhle do mě manželka asi šest (možná i pět) měsíců hučela, proč ještě neviděla Troškův novej biják. Styděl jsem se, páč pro rodinu všechno, a tak jsem navštívil místní kapličku, dal příslušnej dar, dostal pomazání a při zpovědi slíbil, že budu hodnotit s chladnou hlavou, objektivně, no prostě že se nenechám ovlivnit. (Nikým! Ani tebou Bože!) NĚKOLIK ZÁKLADNÍCH POZNATKŮ: Babka praví: ,,ble, ble, ble…VYPRDNE“ – a teď má asi následovat vodopád (nebo kurva jak se to říká) hurónskýho smíchu. Po 5ti minutách jdu tajně zvracet (přece nebudu kurvit rodině zážitek…). Sbírka přestárlejch holek a kluků, starosti protivnejch socek a jinejch duševně chorejch magorů – ano, to vznikne, když smícháte Kameňáky s Hošticema. Vydru nahradil (a návrat k taťkovi oslavil) Kikinčuk, silně věřící drbny – no to je fakt úplně jedno. Nejhůř mi bylo, když jsem zjistil stopáž – TY KRÁVO: DVĚ HODINY! No to ses posral v kině…. Škoda, že ten fór s tím koncem (líbil se mi!) byl jen fór… ZÁVĚR: Co si dát takhle křesťanský odpuštění? Tak aby bylo jasno – za mě NIKDY! Boží mlejny melou … a Troško – ON Tě vidí! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Auto mám neustále posraný vod holubů (počkej vole, se nenavážím do vesničanů….voni jsou i ve městech přece…ty ptáci samozřejmě…). 2.) Příjmení Šoustal mě zabaví na dvě hodiny. (a pak si vo tom doma vyprávíme a smějeme se, máma upeče buchty a zase se smějeme…). 3.) Když se v jednom filmu objeví příjmení Šoustal a pak i kuřba – kdy kurva vyjde ten blúray? /// PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (52)

Zajímavosti (25)

  • Pojmenování Babovřesky vzniklo přesmyčkou v názvu obce Žabovřesky, kde bydlí spoluautor scénáře Marek Kališ. (kobrahokej)
  • Chyba ve filmu:
    V interiéru kostela si můžeme všimnout dvou oken v zadní části. Když však "věřící" vycházejí z kostela, na jeho zadní zdi žádná okna nejsou. Exteriéry totiž byly natáčeny u kostela sv. Vavřince v Pištíně, kdežto interiéry v kostele sv. Dismase v Dříteni. (Zdroj: filmovamista.cz) (ČSFD)
  • Herečka Lucie Vondráčková si za každý natáčecí den vydělala 13 tisíc korun a dohromady jí na kontě přistálo 300 tisíc. Veronika Žilková na tom byla s denní gáží o něco lépe, ovšem její postava se ve filmu neobjevuje zase tak často, takže si v součtu přišla "jen" na 180 tisíc. Další herci jako například Jan Dolanský nebo představitelka drbny Kudláčkové Jana Synková dostali oba podle magazínu Sedmička po 200 tisících. [Zdroj: centrum.cz] (hippyman)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama