Zlá krev

Krimi / Romantický

Francie, 1986, 116 min

Leos Carax

• Houdini

Zlatý Medvěd - výběr(17.5.2006)

Fascinující snímek pohybující se na pomezí romantické komedie a kriminálního thrilleru, formálbě si pak beroucí inspiraci snad úplně ve všem, surrealismem a německým expresionismem počínaje (Alexovo vykouknutí zpoda schodů), přes čistotu plakátu z Ikey až po videoklipovou poetiku (Lavant zde navíc silně připomíná Nicka Cavea) a obrazy samostatně fungující jako umělecká díla. Mimoto zaujme mimořádně vytříbeným filmovým jazykem a překrásnou kamerou, sladkými herečkami, živelným Lavantem.. A v neposlední řadě také mimořádně působivým, komplikovaným a přitom přehledným příběhem. Výsledek? Jeden z nejopojnějších, nejčistších a nejkrásnějších zážitků, které mi doposud světová kinematografie nabídla...(18.3.2010)

Skvělý zvuk.(19.4.2011)

Všetko, čo nefungovalo dobre v Boy Meets Girl, tu pasuje na 100%. Čistá a nádherná audiovizuálna poetika okorenená brilantnými hereckými výkonmi. 10 / 10(5.8.2009)

Jemný příběh francouzského neo-baroka... Výborné po obsahové stránce i zpracováním. Zajímavá kamera, skvělý střih, ani byste neřekli, že film byl naatočen už více než před dvaceti lety..(2.8.2009)

úplne geniálne herecké výkony a pôvabné poetikou nabité scény sú najsilnejšími prvkami cez detaily rozprávaného príbehu jedného z trojice neobarokových francúzov, ktorí svojim postmoderným pohľadom na svet začali novú cestu filmárčiny. až primitívne jednoduchá mainstreamová zápletka thrillerového charakteru je servírovaná netradične, cez odkazy a citácie, cez reminiscencie a mozaiku paradoxov a geniálne napísaných scénok(18.9.2006)

Krásná hra s filmem... Tohle mi definitivně potvrzuje, že Carax je mnohem chytřejší, citlivější a talentovanější než Besson..(21.11.2010)

Hodně stylizovaný snímek. Zajímavé vizuální ztvárnění a práce se zvukem. Trochu Godard, hodně EMO!(19.4.2011)

• noneto

nesnesitelně intelektuální nuda o totálním hovnu(1.8.2009)

35. LFŠ Styl pana Caraxe je mi ze všech neobarokistů nejbližší a tento film vůbec nejlepší. Obdivuhodně krásný.(3.8.2009)

Osobitý francouzský thriller s neskutečně originálním vizuálním viděním - rychlý střih se střídá s pomalu vychutnanými pohledy na "kočkovitou" Juliette Binoche, nezvyklé úhly kamery. Z filmu vyzařuje jakási neutěšenost, bezprizornost, melancholie... Všichni herci jsou výteční, Juliette je k nakousnutí.(7.8.2008)

Zde jsem si uvědomil, že ženy mnohokrát milují spíše proto že chtějí být milovány, než z ryzosti citu. Dennis La Vant je démonický herec, temný undergroundový příběh o lásce, velmi klidný, velmi francouzsky dekadentní. S výbornou hudbou mimo jiné Davida Bowieho.(1.10.2003)

Pozoruhodný, ba podivuhodný film, který se zadře pod kůži. Někdy je v životě všechno špatně; jenomže i outsideři touží po lásce a uznání (ale i za ten nejprchavější okamžik štěstí se platí)... Velmi silné 4*.(29.4.2010)

• xkupka07

...(9.3.2007)

Hodně přemýšlivý poetický thriller ;-)(31.10.2007)

Zase někdo, kdo umí mluvit (zpívat ? snít ?) obrazem. Paráda. Kdyby měl můj život rytmus jako tento film, ani by mi nevadilo, že trvá dvě hodiny.(3.6.2007)

Nejsou to úplně přesvědčivé 4°, ale je za tu osobitost rukopisu si to zaslouží.(2.8.2009)