Reklama

Reklama

Oko dravce

  • USA Eagle Eye (více)
Trailer 6
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2008, 118 min

Režie:

D.J. Caruso

Kamera:

Dariusz Wolski

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Ethan Embry, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Fahim Fazli, Cameron Boyce, Marc Singer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladík Jerry Shaw přijíždí na pohřeb svého bratra Ethana, dvojčete, který byl poručíkem americké armády. Po pohřbu Jerry zjistí, že mu záhadně na bankovním účtu přibylo 750 tisíc dolarů a poté ho v jeho bytě překvapí dodávka několika krabic plných zbraní a dusičnanu amonného. V tuchvíli mu zatelefonuje neznámý ženský hlas varující ho, že bude do minuty zatčen FBI. Jerry nestačí utéct a je skutečně zatčen agentem FBI Morganem. Do výslechové místnosti mu znovu zavolá stejný ženský hlas, který mu sdělí instrukce k útěku a Jerrymu se podaří utéct. Díky instrukcím se setkává s mladou matkou Rachel Hollomanovou, kterou stejný hlas vydírá, aby plnil její instrukce, jinak zabije Rachelina syna Sama. Jerry a Rachel se vydávají na útěk před Morganem a tajemný hlas jim na útěku pomáhá např. řízením dopravních světel. Ve Washingtonu mezitím agenti Pérezová a Bowman pátrají po příčinách úmrtí Ethana Shawa. Zjišťují, že Ethan monitoroval inteligentní superpočítač ARIIA, který se však poté, co armádní velitelé neuposlechli jeho rozkaz a díky tomu dopadla vojenská mise v Pákistánu neúspěchem, rozhodl, že bude chránit národní bezpečnost na vlastní pěst a odstraní pro sebe nepohodlné osoby - první z nich byl Ethan... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 6

Recenze (910)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Disturbia (výrazně více) i Zloděj Životů mě od D.J. Carusa bavily a proto jsem se těšil i na Eagle Eye. Verdikt: očekávaní naplněna vrchovatě a stoprocentní spokojenost po návštěvě kina. Jako výrazně akčně laděná popcornová jednohubka je tento film takřka bez chyby. I když je někdy dost věcí na hraně, nikdy nepřeskočí přes hranici únosnosti. U akce s Porsche Cayenne mě místy trochu vadil zběsilý střih a tím pádem vzniklá nepřehlednost, jediná chybička v akčních pasážích. Triky na vysoké úrovni, stejně jako herecké duo Shia LaBeouf [Jerry Shaw] (tohle „chlapce“ čím dál více žeru) a Michelle Monaghan [Rachel Holloman] žádná velekráska, ale zato herecky nadprůměrná a dost sympatická. Jediný herec, který mi totálně nesedl do role a místy iritoval byl „komediant“ Billy Bob Thornton [Agent Thomas Morgan] – sorry ;-)) -9/10* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hloupé, nesmyslné, neoriginální. Prakticky vše v tomhle filmu je okopírované odjinud. Nejvíc asi z Vesmírné odysey a Já, robot. Shia je mi tu navíc neuvěřitelně nesympatický a jeho kukuče mi vážně nestačí. Každý zvrat je vykonstruovaný a jeden je hloupější než druhý. Dobře, uznávám, že jsem se nenudil a je to docela "jízda", ale to mi zdaleka nestačí. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Oko kritika sledovalo Oko dravce. Oko dravce si u oka kritika oko neudělalo. Oko dravce okamžitě pohled kritický odklonilo, Oko dravce na oční oddělení kritika poslalo. Očař zíral, že prý po psychiatrii se poohlížet mám. Tož pohledem příštím zavadím o jiný film, než o Oko dravce, doufám. Až budu sjíždět divoké Orinoko. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

No, řekla bych, že Shia je docela dobrej. Na to, že do tý doby byl ukázkovej lůzr a vsadím se, že se živil jenom plesnivýma sýrama a starým vínem a jezdil autem bez střechy, dovedl napoprvý skoro bez míření ustřelit bezpečnostní kameru... To už je výkon. Já jsem na deset ran v klidu na terč ze zěmě trefila jenom roh papíru a trojku. Asi proto nikdy nebudu herečka. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Eagle Eye [4:36] ,2. Main Title [3:54] ,3. Final Manipulations [4:26] ,4. Escape [4:16] ,5. Honor [2:58] ,6. Chutes [2:43] ,7. Ladders [3:41] ,8. Ariia [4:57] ,9. Dead End Clues [2:37] ,10. Loss of a Twin [1:53] ,11. Clutch Then Shift [6:24] ,12. Picking Up The Trail [2:46] ,13. The 36th Floor [1:59] ,14. The Case [3:10] ,15. Copyboy [1:53] ,16. Special Delivery [2:54] ,17. Hidden Message [2:41] ,18. Further Instructions [1:52] ,19. Injection [2:06] ,20. Operation Guillotine [6:20] ,21. Potus 111 [6:33] ,22. End Title [2:30], ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu si zahráli i skuteční vojáci. (zigot7)
  • Filmaři obdrželi mimořádně povolení točit pod sloupy vysokého napětí. (zigot7)
  • Na bezpečnostních kamerách si můžeme všimnout, že finální scéna se odehrává 26. ledna 2009, ačkoliv měl film premiéru 26. září 2008. (c.tucker)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Praštit, či nepraštit kladivem?

Praštit, či nepraštit kladivem?

30.09.2008

Marvel teda umí překvapit. Když jsme naposledy psali o komiksové adaptaci Thor, ve které je student Donald Blake vlastně převtělením vikingského boha a používá k boji se Zlem své magické válečné… (více)

Reklama

Reklama