Reklama

Reklama

Oko dravce

  • USA Eagle Eye (více)
Trailer 2
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2008, 118 min

Režie:

D.J. Caruso

Kamera:

Dariusz Wolski

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Ethan Embry, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Fahim Fazli, Cameron Boyce, Marc Singer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladík Jerry Shaw přijíždí na pohřeb svého bratra Ethana, dvojčete, který byl poručíkem americké armády. Po pohřbu Jerry zjistí, že mu záhadně na bankovním účtu přibylo 750 tisíc dolarů a poté ho v jeho bytě překvapí dodávka několika krabic plných zbraní a dusičnanu amonného. V tuchvíli mu zatelefonuje neznámý ženský hlas varující ho, že bude do minuty zatčen FBI. Jerry nestačí utéct a je skutečně zatčen agentem FBI Morganem. Do výslechové místnosti mu znovu zavolá stejný ženský hlas, který mu sdělí instrukce k útěku a Jerrymu se podaří utéct. Díky instrukcím se setkává s mladou matkou Rachel Hollomanovou, kterou stejný hlas vydírá, aby plnil její instrukce, jinak zabije Rachelina syna Sama. Jerry a Rachel se vydávají na útěk před Morganem a tajemný hlas jim na útěku pomáhá např. řízením dopravních světel. Ve Washingtonu mezitím agenti Pérezová a Bowman pátrají po příčinách úmrtí Ethana Shawa. Zjišťují, že Ethan monitoroval inteligentní superpočítač ARIIA, který se však poté, co armádní velitelé neuposlechli jeho rozkaz a díky tomu dopadla vojenská mise v Pákistánu neúspěchem, rozhodl, že bude chránit národní bezpečnost na vlastní pěst a odstraní pro sebe nepohodlné osoby - první z nich byl Ethan... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (910)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl před několika lety poprvé, měl na mě zcela jiný efekt a neváhal bych udělit plný počet. Tentokrát však, přestože jsem si nepamatoval téměř nic, mi připadal pouze lehce nadprůměrný a to vzhledem k tomu co jsem si pamatoval a očekával není žádná velká sláva. Což je pravděpodobně následkem velkého množství podobných filmů které se tímto dílem v nadcházejících letech inspirovaly a připravily ho o tzv. wow momenty. Každopádně nápad je to skvělý, aneb co se může přihodit když se zblázní počítač s velkou pravomocí. Dnes už si říkám, že aktuální hodnocení díla je odpovídající, ale můj celkový dojem by mohl být mírně zkreslený směrem nahorů díky nostalgickému prožitku. Ale co, zahrané je to skvěle se sympatickým hvězdným obsazení, je to plné akce a člověk se ani chvíli nenudí. K tomu všemu přičítám body za to, že se jedná o jedno z prvních děl z této branže. 76% ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hloupé, nesmyslné, neoriginální. Prakticky vše v tomhle filmu je okopírované odjinud. Nejvíc asi z Vesmírné odysey a Já, robot. Shia je mi tu navíc neuvěřitelně nesympatický a jeho kukuče mi vážně nestačí. Každý zvrat je vykonstruovaný a jeden je hloupější než druhý. Dobře, uznávám, že jsem se nenudil a je to docela "jízda", ale to mi zdaleka nestačí. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zklamání po všech stránkách. Z hlediska námětového - vykradená Kubrickova Vesmírná odysea. Z hlediska žánrového - podprůměrný a stokrát viděný otřepaný žánrový rastr. Z hlediska marketingu - rafinovaně klamavá reklama, díky které se snímek honosí jménem Stevena Spielberga, přičemž Oko dravce jde přesně proti duchu Spielbergových filmů i tvůrčích postupů. Z hlediska hereckého - Billy Bob Thornton si patrně potřeboval vydělat na novou luxusní nemovitost, proto bere podobné filmy. Herecké výkony tu chybí. Z hlediska zábavnosti - nuda. A to je ona skutečná prohra... Film pouze o efektech a akci... :-( ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Disturbia (výrazně více) i Zloděj Životů mě od D.J. Carusa bavily a proto jsem se těšil i na Eagle Eye. Verdikt: očekávaní naplněna vrchovatě a stoprocentní spokojenost po návštěvě kina. Jako výrazně akčně laděná popcornová jednohubka je tento film takřka bez chyby. I když je někdy dost věcí na hraně, nikdy nepřeskočí přes hranici únosnosti. U akce s Porsche Cayenne mě místy trochu vadil zběsilý střih a tím pádem vzniklá nepřehlednost, jediná chybička v akčních pasážích. Triky na vysoké úrovni, stejně jako herecké duo Shia LaBeouf [Jerry Shaw] (tohle „chlapce“ čím dál více žeru) a Michelle Monaghan [Rachel Holloman] žádná velekráska, ale zato herecky nadprůměrná a dost sympatická. Jediný herec, který mi totálně nesedl do role a místy iritoval byl „komediant“ Billy Bob Thornton [Agent Thomas Morgan] – sorry ;-)) -9/10* ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Jízda na horské dráze se vším všudy - bohužel i s propady, kdy se stále jen těšíte, až zase vyjedete nahoru a hladina adrenalinu ve vaší krvi vystřelí do závratných výšin. Osobně mám trochu problém i s přehledností automobilových honiček a leze mi krkem další variace na kybernetický mluvící centrální mozek, ale Shia je totální frajer a ve chvíli, kdy pobíhá v policejní uniformě vstříc vladním pohlavárům, si mě Caruso totálně získal. A ani ve finále nevadí, že jsou nahackované i ty dráty elektrického vedení a vůbec to celé nedává zhola žádný smysl :). Ubrat mentorských řečiček a rodinných dilemat a šel bych vstříc i tomu absolutnímu souhvězdí o pěti vrcholech. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Některé scény se natáčely na přísně střežených územích Pentagonu. (zigot7)
  • Ve filmu si zahráli i skuteční vojáci. (zigot7)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Praštit, či nepraštit kladivem?

Praštit, či nepraštit kladivem?

30.09.2008

Marvel teda umí překvapit. Když jsme naposledy psali o komiksové adaptaci Thor, ve které je student Donald Blake vlastně převtělením vikingského boha a používá k boji se Zlem své magické válečné… (více)

Reklama

Reklama