Reklama

Reklama

Oko dravce

  • USA Eagle Eye (více)
Trailer 4
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2008, 118 min

Režie:

D.J. Caruso

Kamera:

Dariusz Wolski

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Ethan Embry, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Fahim Fazli, Cameron Boyce, Marc Singer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladík Jerry Shaw přijíždí na pohřeb svého bratra Ethana, dvojčete, který byl poručíkem americké armády. Po pohřbu Jerry zjistí, že mu záhadně na bankovním účtu přibylo 750 tisíc dolarů a poté ho v jeho bytě překvapí dodávka několika krabic plných zbraní a dusičnanu amonného. V tuchvíli mu zatelefonuje neznámý ženský hlas varující ho, že bude do minuty zatčen FBI. Jerry nestačí utéct a je skutečně zatčen agentem FBI Morganem. Do výslechové místnosti mu znovu zavolá stejný ženský hlas, který mu sdělí instrukce k útěku a Jerrymu se podaří utéct. Díky instrukcím se setkává s mladou matkou Rachel Hollomanovou, kterou stejný hlas vydírá, aby plnil její instrukce, jinak zabije Rachelina syna Sama. Jerry a Rachel se vydávají na útěk před Morganem a tajemný hlas jim na útěku pomáhá např. řízením dopravních světel. Ve Washingtonu mezitím agenti Pérezová a Bowman pátrají po příčinách úmrtí Ethana Shawa. Zjišťují, že Ethan monitoroval inteligentní superpočítač ARIIA, který se však poté, co armádní velitelé neuposlechli jeho rozkaz a díky tomu dopadla vojenská mise v Pákistánu neúspěchem, rozhodl, že bude chránit národní bezpečnost na vlastní pěst a odstraní pro sebe nepohodlné osoby - první z nich byl Ethan... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (910)

imf 

všechny recenze uživatele

Nepřítel státu meets Terminátor meets Matrix meets me... uplynul víc než rok a Shia pořád těžce ruluje. Kupředu ho popohání D.J. Caruso nadopovaný slušným rozpočtem, lišáckým scénářem a spoustou dobrých nápadů. V každé zatáčce se bojíte, že se ten film vyseká, ale je to jako kdyby do sporťáku od Japonců někdo narval technologii od NASA. Všechno sedí, všechno drží a když to akceleruje, tak se vám obličej protahuje do slastného úsměvu. Největší překvapení babího léta. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dalsie prekvapenie tohto roku, pricom som necakal, ze sa mi scenar s dobrymi napadmi bude az tak pacit. Zapletka je zaujimava, ale nechcem nic prezradzat, snad len tolko, ze tvorcovia vyuzili vymozenosti dnesneho pretechnizovaneho sveta podobne, ako aj vo filme SMRTONOSNA PASCA 4.0 (2007). Cim menej budete o filme vediet, tym viac vas bude zaujimat, kto je to ta zena na druhej linke a pokial filmu odpustite prehnane sceny, ktore by mohli v skutocnom zivote dopadnut omnoho dramatickejsie a par zle dostrihanych a neprehladnych nahanaciek, mohli by ste byt spokojni. Predsa len je to skor popcornova zabava a ja som sa s chutou bavil, i ked treba uznat, ze napriklad poziciu vasho mobilu sa da uz dnes bez problemov najst. Hudba je taktiez pekna, hlavne v tych smutnych scenach. O tom, ze nova mlada hviezda Shia LaBeouf ma velky talent a stale dokaze perfektne zahrat sa sami presvedcite, ale ani Michelle Monaghan alebo Billy Bob Thornton nie su na zahodenie... 15.10.2008 ______ Shia LaBeouf - (Jerry Shaw) +++ Michelle Monaghan - (Rachel Holloman) +++ Rosario Dawson - (Zoe Perez) +++ Billy Bob Thornton - (Agent Thomas Morgan) +++ Hudba: Brian Tyler +++ Výkonný producent: Steven Spielberg +++ (Videl v kine 14.10.2008) +++ ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Je to našlapaný, peláší to jak splašený nadopovaný kůň za nejkrásnější klisnou, jedno překvápko střídá další, opravdu netušíte kudy se děj bude nadále ubírat, jenomže... Množství nelogičností a ptákovin ke konci stoupá neuvěřitelně, rozmluvy o synkovi a bráchovi většinou otravují a brzdí tempo (vystříhat, hned bychom se dostali někam k velice příjemným 90 minutám), stopáž je přepálená, konec natahovaný a vůbec, nejsem nespokojený, ale čekal jsem podstatně víc. Podruhé do kina i přesto vyrazim, protože jsem se bavil perfektně od začátku do konce. Jenom mám trošinku problém s vyprcháním z hlavy, protože už si po nějakých dvou hodinách vybavuju úplný kulový. 3*+ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak po povedeny Disturbii natocil Caruso dalsi film s Shiou a opet to je slusna zabava. Samozrejme musi se prekousnout fakt, ze kolikrat to je spis jak sci-fi, pribeh neni nic kdovijak originalniho a clovek to nesmi brat tak vazne, jak to berou tvurci. Pak, i kdyz jsou 2 hodiny lehce prehnany, si to az na par hluchejch mist perfektne uzijete, pac je to v podstate nepretrzita akcni honicka. Se slusnejma trikama, slusnou hudbou a slusnym obsazenim. Ktery je ale v tomhle pripade celkem zbytecny. Monaghan ma urcite na vic, nez delat sidekicka pubertakovi, Dawson se tu jen parkrat mihne a Thornton tu nema moc co hrat a navic pusobi stare a unavene. Ale aspon, ze vypad z tech stupidnich komedii. Ale stejne tu de o Shiu, kterej hraje celkem solidne, sem tam prohodi nakou tu hlasku a akci opet zvlada uveritelne. Ale stejne furt pusobi jen jako kluk, i kdyz mu tvurci na hubu nalepili to chmyri. Ale film jako celek je fakt zabavna jizda, takze jsem si ho paradne uzil. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Glenn & Trevis, Adam Wright, Dan McDermott, Hillary Seitz | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Steven Spielberg, Alex Kurtzman, Robert Orci, Pat Crowley, Ed McDonnell | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks | Rozpočet: 80 miliónov $ | Tržba: 178,966,569 $ || ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu si zahráli i skuteční vojáci. (zigot7)
  • Na bezpečnostních kamerách si můžeme všimnout, že finální scéna se odehrává 26. ledna 2009, ačkoliv měl film premiéru 26. září 2008. (c.tucker)
  • Na DVD a Blu-Ray vyšel film už tři měsíce po premiéře. (Karlos80)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Praštit, či nepraštit kladivem?

Praštit, či nepraštit kladivem?

30.09.2008

Marvel teda umí překvapit. Když jsme naposledy psali o komiksové adaptaci Thor, ve které je student Donald Blake vlastně převtělením vikingského boha a používá k boji se Zlem své magické válečné… (více)

Reklama

Reklama