Reklama

Reklama

Oko dravce

  • USA Eagle Eye (více)
Trailer 1
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2008, 118 min

Režie:

D.J. Caruso

Kamera:

Dariusz Wolski

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Ethan Embry, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Fahim Fazli, Cameron Boyce, Marc Singer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladík Jerry Shaw přijíždí na pohřeb svého bratra Ethana, dvojčete, který byl poručíkem americké armády. Po pohřbu Jerry zjistí, že mu záhadně na bankovním účtu přibylo 750 tisíc dolarů a poté ho v jeho bytě překvapí dodávka několika krabic plných zbraní a dusičnanu amonného. V tuchvíli mu zatelefonuje neznámý ženský hlas varující ho, že bude do minuty zatčen FBI. Jerry nestačí utéct a je skutečně zatčen agentem FBI Morganem. Do výslechové místnosti mu znovu zavolá stejný ženský hlas, který mu sdělí instrukce k útěku a Jerrymu se podaří utéct. Díky instrukcím se setkává s mladou matkou Rachel Hollomanovou, kterou stejný hlas vydírá, aby plnil její instrukce, jinak zabije Rachelina syna Sama. Jerry a Rachel se vydávají na útěk před Morganem a tajemný hlas jim na útěku pomáhá např. řízením dopravních světel. Ve Washingtonu mezitím agenti Pérezová a Bowman pátrají po příčinách úmrtí Ethana Shawa. Zjišťují, že Ethan monitoroval inteligentní superpočítač ARIIA, který se však poté, co armádní velitelé neuposlechli jeho rozkaz a díky tomu dopadla vojenská mise v Pákistánu neúspěchem, rozhodl, že bude chránit národní bezpečnost na vlastní pěst a odstraní pro sebe nepohodlné osoby - první z nich byl Ethan... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (910)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hloupý film, který se svoji stupiditu pokouší maskovat (hloupými) akčními scénami a (ještě hloupějšími) rádobyvtipnými a cool dialogy. Někomu to ke spokojenosti stačí, někomu ne. Já patřím k těm druhým, což jste poznali podle hodnocení. Nemůžu popřít, že film rychle utekl, ale převážná většina toho, co se v něm dělo, byla tak příšerně naivní a pitomá zároveň, že se mi chtělo křičet "Stevene Spielbergu, jak jsi mohl!". Kdyby se to celé alespoň nebralo tak vážně! Oko dravce mělo být původně něco jako hi-tech hitchcockovina. Nakonec je to ale prachobyčejná blbost, kterou jsem navíc viděl s českým "Bohdan Tůma mluví asi šest různých postav" dabingem. Brr.__P.S. Mezi žánry mi chybí sci-fi. Hloupé sci-fi. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Oko kritika sledovalo Oko dravce. Oko dravce si u oka kritika oko neudělalo. Oko dravce okamžitě pohled kritický odklonilo, Oko dravce na oční oddělení kritika poslalo. Očař zíral, že prý po psychiatrii se poohlížet mám. Tož pohledem příštím zavadím o jiný film, než o Oko dravce, doufám. Až budu sjíždět divoké Orinoko. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

[ Na sever severozápadní linkou + Já, robot + Nepřítel státu + Die Hard 4 ] x Shiovo charisma= 70% Tomu, abych syntetickému Orlímu oku složila poklonu coby dokonale funkční letní jízdě, brání dva prvky: přespříliš ztlumený humor, jehož jediným nositelem je vlastně postava B. B. Thorntona, a místy zadrhující se motor akčních scén, což v důsledku zapříčinilo, že ačkoli jsem se nudou nezívala, nepřipadala mi Carusova kompilační jednohubka jako časový kompresor. Shia v další roli kluka od vedle nicméně znovu exceluje. Vypadá to, že se z Boy Next Door stane Man Front Door. :) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Pro mě svižné akční překvápko, jež o coul předčilo i letošní Wanted. Ani k tomu nepotřebovalo řvavé vizuální kudrlinky, postačilo nadprůměrné tempo, solidní audiovizuál a do zvoleného žánrového rámce typově skvěle zapadající Shia. Fachá to, fachá, i na kopance adrenalinu dojde. A já se v kině bavil a bavil, téměř nenudil, a na nějaké logické lapsy a prvky spíše z kategorie sci-fi po prvním zhlédnutí zvysoka dlabu! Jen ty čerstvé režisérské naděje by se měly naučit točit automobilové honičky, aby z nich měl divák v hlavě i víc, než jen zmatený bordel... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nelogický spletenec, který napsal nějaká paranoidní šílenec. Technika může zničit svět, ale asi těžko tímto způsobem. Shia LeBeouf cítil další šanci na kinohit "Caruso show" a tentokrát mu to vyšlo jen komerčně. Kvalitou je EE akční prázdnou schránkou, která chtěla být něčím lepším a větším. Akce tu je snad pokaždé na úkor logiky nebo technických možností dnešního světa, ale na druhou stranu ... je ta akce velmi záživná, plynulá a tempo je obrovské. Jenže podle mě, není těžké natočit nelogický film, který je plný výmyslů, které s reálným světem mají společného opravdu pramálo. Jestli to takhle půjde dál, třeba se dočkáme honby za "největším filmovým nesmyslem století". ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Dvojice hlavních hrdinů ujíždí policii ve voze Porsche Cayenne. Jedná se o tzv. „crossover“ vyráběný od roku 2002 v Lipsku. Jeho cena po uvedení filmu dosahovala 2 227 000 kč. (Ostrovan211)
  • Při natáčení honičky hlavních hrdinů s FBI bylo zničeno 38 aut. (zigot7)
  • Některé scény se natáčely na přísně střežených územích Pentagonu. (zigot7)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Praštit, či nepraštit kladivem?

Praštit, či nepraštit kladivem?

30.09.2008

Marvel teda umí překvapit. Když jsme naposledy psali o komiksové adaptaci Thor, ve které je student Donald Blake vlastně převtělením vikingského boha a používá k boji se Zlem své magické válečné… (více)

Reklama

Reklama