Reklama

Reklama

Oko dravce

  • USA Eagle Eye (více)
Trailer 1
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA / Německo, 2008, 118 min

Režie:

D.J. Caruso

Kamera:

Dariusz Wolski

Hudba:

Brian Tyler

Hrají:

Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Billy Bob Thornton, Ethan Embry, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Fahim Fazli, Cameron Boyce, Marc Singer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladík Jerry Shaw přijíždí na pohřeb svého bratra Ethana, dvojčete, který byl poručíkem americké armády. Po pohřbu Jerry zjistí, že mu záhadně na bankovním účtu přibylo 750 tisíc dolarů a poté ho v jeho bytě překvapí dodávka několika krabic plných zbraní a dusičnanu amonného. V tuchvíli mu zatelefonuje neznámý ženský hlas varující ho, že bude do minuty zatčen FBI. Jerry nestačí utéct a je skutečně zatčen agentem FBI Morganem. Do výslechové místnosti mu znovu zavolá stejný ženský hlas, který mu sdělí instrukce k útěku a Jerrymu se podaří utéct. Díky instrukcím se setkává s mladou matkou Rachel Hollomanovou, kterou stejný hlas vydírá, aby plnil její instrukce, jinak zabije Rachelina syna Sama. Jerry a Rachel se vydávají na útěk před Morganem a tajemný hlas jim na útěku pomáhá např. řízením dopravních světel. Ve Washingtonu mezitím agenti Pérezová a Bowman pátrají po příčinách úmrtí Ethana Shawa. Zjišťují, že Ethan monitoroval inteligentní superpočítač ARIIA, který se však poté, co armádní velitelé neuposlechli jeho rozkaz a díky tomu dopadla vojenská mise v Pákistánu neúspěchem, rozhodl, že bude chránit národní bezpečnost na vlastní pěst a odstraní pro sebe nepohodlné osoby - první z nich byl Ethan... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (910)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nelogický spletenec, který napsal nějaká paranoidní šílenec. Technika může zničit svět, ale asi těžko tímto způsobem. Shia LeBeouf cítil další šanci na kinohit "Caruso show" a tentokrát mu to vyšlo jen komerčně. Kvalitou je EE akční prázdnou schránkou, která chtěla být něčím lepším a větším. Akce tu je snad pokaždé na úkor logiky nebo technických možností dnešního světa, ale na druhou stranu ... je ta akce velmi záživná, plynulá a tempo je obrovské. Jenže podle mě, není těžké natočit nelogický film, který je plný výmyslů, které s reálným světem mají společného opravdu pramálo. Jestli to takhle půjde dál, třeba se dočkáme honby za "největším filmovým nesmyslem století". ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hlavně fofrem, fofrem, ať u toho proboha nikoho nenapadne přemýšlet... Tohle si bezpochyby říkal DJ Caruso, když mixoval tenhle svůj set - a kupodivu mu to i celkem vyšlo. Zasmát jsem se dokázal jen na pár místech, jako třeba když se nahackované dráty vysokého napětí roztrhly a efektně usmažily maníka, který se v té scéně objevil, jen aby mohl být efektně usmažen;) Ve zbytku mi to přišlo dostatečně cool a od hlavního záporáka chytře vymyšlené, abych se pobavil tím správným způsobem. A myšlence umělé inteligence korigované americkou Ústavou (která skutečně má vznešené ideje a už Asimov nás naučil, že stroje to chápou daleko lépe než my a nekurví se postupem času a rostoucím počtem svých "nezbytných" kompromisů) tleskám, z nějakého důvodu mi to bylo sympatické. Dost možná to byl kontrast takové malé podivnosti se zhovadilostí überbratra, jeho zhola bezúčelných ale zato všemocných zlatých koulí a úvodní dvojčecí premisy:) Bohužel DJ nemá ten správný beat, kromě těch vtipných a "designových" si nepamatuju jedinou scénu ani záběr, prostě nemít hledajícího a nacházejícího se Shiu aka Jerryho Shawa, může se tenhle jeho Nepřítel Státu Evo 6 jít zahrabat. Váhám mezi šedesáti a sedmdesáti procenty, ale vzpomínka na sprint policajta chodbou do sněmovní síně mě přece jen vede k té vyšší hodnotě. Takže 70%. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Glenn & Trevis, Adam Wright, Dan McDermott, Hillary Seitz | Hudba: Brian Tyler | Produkcia: Steven Spielberg, Alex Kurtzman, Robert Orci, Pat Crowley, Ed McDonnell | Distribúcia: DreamWorks Pictures | Štúdio: DreamWorks | Rozpočet: 80 miliónov $ | Tržba: 178,966,569 $ || ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ze začátku velmi neobvykle a neotřele se tvářící hi-tech thriller se postupen času díky sestupné kvalitě zápletky mění v těžkopádný a v závěru dokonce i banální akčňák, který má sice brutálně rychlé tempo, technické hračky lepší než v jednou tak drahé Die Hard 4, neposednou kameru a fantasticky natočené výbuchy a autonehody, ovšem pod vším tímhle cool na okrasu haraburdím se skrývá jeden až banálně jednoduchý úder železnou tyčí. Na konci se člověk zcela jistě pobaví nejvíce, bohužel v tom negativním slova smyslu. Průměr za první půlku snímku, která je strhující, nepředvídatelná a zručně technicky natočená. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hloupé, nesmyslné, neoriginální. Prakticky vše v tomhle filmu je okopírované odjinud. Nejvíc asi z Vesmírné odysey a Já, robot. Shia je mi tu navíc neuvěřitelně nesympatický a jeho kukuče mi vážně nestačí. Každý zvrat je vykonstruovaný a jeden je hloupější než druhý. Dobře, uznávám, že jsem se nenudil a je to docela "jízda", ale to mi zdaleka nestačí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (20)

  • Filmaři obdrželi mimořádně povolení točit pod sloupy vysokého napětí. (zigot7)
  • Hlas počítača ARIIA, ktorý používa Pentagon, patrí v skutočnosti herečke Julianne Moore, ktorá však chcela zostať v anonymite, a tak jej meno nie je uvedené ani v záverečných titulkoch. (Tolf)
  • Ve filmu si zahráli i skuteční vojáci. (zigot7)

Související novinky

Honba za předělávkami

Honba za předělávkami

12.12.2009

Tohle bolí. Ne že bych si nedovedl představit remake Honby za diamantem, ale chtělo by to schopného režiséra a hlavní představitele, kteří alespoň vzdáleně napodobí chemii, jiskřící v té době mezi… (více)

Praštit, či nepraštit kladivem?

Praštit, či nepraštit kladivem?

30.09.2008

Marvel teda umí překvapit. Když jsme naposledy psali o komiksové adaptaci Thor, ve které je student Donald Blake vlastně převtělením vikingského boha a používá k boji se Zlem své magické válečné… (více)

Reklama

Reklama