Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohled do světa teenagerů, jejichž rodiče se nenarodili v Čechách.
Jednotlivé díly:
1.-Mari a Lili
2.-Jak byla Jitka chudá
3.-Rihla
4.-Aňa, Lesha a Vania (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Cyklus, jehož díly výrazně kvalitativně stojí a padají s osobnostní zralostí těch, kdo stojí před kamerou. 4* - díl 1 // 2-3* - díly 3+4 // 1-2* - díl 2 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na dokumentární seriál prý přispěla americká vláda a v tom případě musím konstatovat, že by si měli američtí poplatníci hlídat, jak jsou jejich penízky investované, jelikož jde evidentně o vyhozené peníze. Je to jeden z těch případů, kdy se plní tzv. veřejnoprávní funkce, ale na obsah a formu se nehledí. Erika Hníková neví, co je střih, a její dokument má kvalitu průměrného domácího videa na Youtube. V titulcích je uvedeno pár profesí, které jsem ve filmu zoufale postrádal. Celkový dojem (podotýkám za jediný díl věnovaný vietnamským teenagerům): 25 %, a to výhradně za téma. ()

Reklama

Peregrina odpad!

všechny recenze uživatele

no, pohled na cikány z hlediska pohledu jedné mladé slečny a kluka čistě bílé pleti a jeden cikán řeší svoje učení ve zvláštní škole...pohledy na rozpadlý průhledný panelák v Chanově a zároven jejich (těch tří)entuziasmus při točení "filmu", tohle fakt nemusím...zvláště pohled na "herečku", tlustou oteklou cikánku, která "hraje" matku tří dětí závislou na perníku...ach bože, do čeho jsi to zase rozum dal. Tento díl dokumentu je naprosto zbytečný, o ničem nevypovídající. Jen se nám to snažilo říct, že i cikán z Chanova může studovat střední školu.....no a co jako? Kolik dětí je například postižených, fyzicky, nemůžou dostudovat, ale hlavně, že cikánští hrdinové natočí "dokumentární film" o tom, jak se strašně moc snaží dostat se na střední školu. A já si tu říkám: "A co má sakra bejt? Nejsou přece jediný!!" Zhnuseně jsem to vypnula, nedokoukala jsem to.Taková amatérština! A výsledný dojem má být jako jaký? Že i cikáni jsou lidi a chtějí studovat? O to přece neustále "bojují", to je ten "razyzmus" od nás. Nemusí o tom točit přihlouplé dokumenty. No nic. Dávám odpad, protože to odpad je. Vybraný vzorek cikánskké populace, který je líbivý a přímo útočí na to, že "jsme přece hodní a hezcí a točíme filmy a nekrademe a neděláme vůbec žádnej bordel" je k smíchu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Čtveřice dokumentů o mládeži z různých etnických skupin, které se usadily v ČR. Autentické, syrové. ČT to nijak zvlášť neučesala. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama