Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Energický a neúplatný revident bankovní filiálky v Renešově Popelec Hadimrška je vyslán do Prahy se závažným úkolem zachránit před bankrotem velkoobchod s gramofony, firmu Zlatník a spol. Její mladý majitel se totiž víc než o obchody stará o kabaretní zpěvačku Mici Angoru. Popelec vtrhne do podniku jako vichřice s pevným úmyslem uvést vše do naprostého pořádku za každou cenu. Mimo jiné oznámí panu Zlatníkovi, že se musí oženit s Astou, dcerou bohatého konzula Wielanda. Ta se sice nebrání sňatku s mužem, který jí byl poněkud nezvyklým způsobem vybrán, ale chce se přesvědčit, jaký je. Domluví se s dívkou ucházející se u Zlatníka o místo sekretářky, aby se mohla s budoucím manželem co nejlépe seznámit. A Popelec se pouští do boje s Mici Angorou, která se nehodlá vzdát snadného života z peněz Zlatníkovy firmy. (TV Nova)

(více)

Recenze (181)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Ježiš, jak já miluju tu scénu, když Hadimrška ve sprše dělá tu "šroubovici" a řiká "pojte si pro mě"...... Nebo jak uklízí gramofonový desky :- )) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu s Burianem se spoustou nezapomenutelnejch scenek, vynikajicim flashbackem a naprosto bezchybnym Vlastou Burianem. Navic ma Hadimrska uzasny hlasky a scenky a prakticky porad dela nakou kokotinu. Skvele jsem se bavil. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Burian házející gramofonové desky do polic, nebo zpívající na policejní stanici s vyšetřovatelem Janem Richterem byl skvělý. Vaše meno? Ne, vaše meno ! To všechno jestli byla jen improvizace tak to klobouk dolu..Jinak tedy takový lepší průměr. Až čas ukázal, že později byli natočeny i daleko lepší filmy, a ani se spolu nemuseli dělit o spolu-režii tak významní režiséři oné doby jako Karel Lamače a Martin Frič. To Nejlepší vytvořily právě samostatně. Ale zas pravda, byl to jeden z prvních Burianovských úspěšných filmů, který mu určitě pomohl k následnému velikému vzestupu v jeho herecké kariéře. Plachta byl v roli sluhy Puntíka rovněž skvělý. Jeho výrok "Krasavice inteligentní", který dnes už takřka zlidověl, poté co se otočil za elegantní Marií Grossovou, a kdy se potom tak pěkně smyslně usmál, a protřel svůj vous, byl v tu chvíli přesně vystižený. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další skvělá komedie s králem komiků Vlastou Burianem, který opět exceluje. Není to nejlepší komedie co natočil, ale několik okamžiků je nezapomenutelných (hádání na policejní stanici :-))..... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Počátky frisbee jsou datovány do univerzitních kruhů v USA někdy ve 40. letech dvacátého století, ale kdo tohle tvrdí, asi nezná Hadimršku a jeho úklid gramofonových desek.. Exhibice lidového baviče, který jako ztřeštěný revident s mottem „ubrat peněz, přidat práce“ staví své herecké kolegy do úloh pouhých nahrávačů a statistů. Pár momentů pobaví, ale že by se mi Popelec za čas nevyelektroluxoval z paměti, to nemohu říct.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších českých filmů z prvního období zvukového filmu u nás je zajímavý z více zorných úhlů. Pomineme-li špičkové herecké výkony značné části protagonistů (Plachta, Burian, Marvan, Šlégl, Fiala), projevuje se ve valné části děje výrazně jevištní herectví příznačné pro lidové prostředí Burianova divadla (platí to zejména pro scény a výstupy v Angořině vile, zlomkově jsou zachyceny i některé projevy burianovského podbízení a proslulého přihrávání ostatních herců svému hereckému řediteli a šéfovi). Neobvyklé jsou i retrospektivy a vcelku slušně zvládnuté náběhy na parodování sladkobolných příběhů rodokapsu, braku a červené knihovny právě tak jako snaha představit Buriana jako chlapce. Honičková scéna, prvoplánově inspirovaná americkou groteskou němé éry, jen dále dotváří poměrně členitý půdorys scénáře i režie filmu. Připočteme-li k tomu dobově nadprůměrný scénář, úspěšnou Lamačovu snahu o vytvoření souvislého příběhu a ne jen volně navázaného řetězce kabaretních skečů (tak dopadl např. Honzlův a V+W PUDR A BENZÍN) i organicky včleněné reminiscence bouřlivě nastupující hospodářské krize (s dokumentárně zajímavou vězeňskou scénou), objevuje se jeden z nejpřesvědčivějších a nesporně nejzdařilejších Burianových filmů. Tato kvalita je současně špičkou celé tehdejší české kinematografie československého období české státnosti. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých dětských lásek, která mi pomohla určit životní poslání. Kongeniální spolupráce Lamače, Friče, Buriana, Rubíka, Šlégla, Valentové a Grossové je natolik dynamická, že nemám problém prosmát se každou reprízou. "Brávo, číčo!" Pozorný divák si též všimne hudebního námětu z předchozího filmu Lamače, Friče a Buriana, kterému vévodila Ondráková - On a jeho sestra. Doporučit mohu i německou verzi. - - - Populární veselohra s Vlastou Burianem a Medou Valentovou. Navštěvujte tato sobotní noční představení. Bio "SIBIŘ", Praha II., Na Poříčí. ()

Happykubas 

všechny recenze uživatele

Opět se nedá říci, že by tato komedie nesplnila to co autoři zamýšleli...Úkol - Rozesmát a pobavit. Jakmile se postaví před kameru Vlasta Burian, tento úkol se režisérům plní sám od sebe,ehm...tedy spíše sám od Vlasty :-D Někteří tu píší: průměrný Burian, průměrný Burian. Promintě, ale pro mě je průměrný Burian za pět hvězd bezdiskuze. V této komedii mě navíc pobavila píseň To neznáte Hadimršku, která se mi po zhlédnutí neodbytně přehrávala v hlavě pořád dokola. Jen mě mrzí, že takových komiků už dnes moc není a ty dnešní komedie opravdu za moc nestojí. :-( No co už, mezi filmy máme skvosty a budeme si je uchovávat, cenit a pouštět si je dál a dál. Toť vše. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vlastu Buriana je prostě radost sledovat. Jeho grimasy, gesta a celkový herecký projev nemají chybu. Některé scény s Hadimrškovým úřadováním jsou neskutečně zábavné, stejně jako jeho záchvaty, zejména ten ve sprše. :) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Mitzi angora, Femme Fatale Popelce Hedimršky, se mně osobně zdá přitažlivá pramálo, zato mám pochopení pro jeho stavy odpoutání se:-))))))) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdepak Míru Kalouskovýho, Hadimršku na nás! Nejen, že by se konečně začalo doopravdy šetřit, ale také by konečně byla opravdová sranda. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Moc vykrmovay pány herce během tohoto filmu. A vůbec - ono to bylo celkově jako z nějakého fast foodu ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keby som Hadimršku nespoznal, nič tragické by sa nestalo. Je to síce dobrák, ale zároveň vôl na kvadrát, žeby sa aj Homer mohol uňho veľa veciam priučiť. Film mi občas pripomenul Diggers of 1933 a celkovo štýl nablýskaného Hollywoodu, lenže bohužial som nikdy neprišiel Burianovi na chuť a tak jeho komediálne výstupy považujem na rozdiel od úplne všetkých užívateľov za najväčšiu slabinu filmu. Ja som sa pri nich ani raz nezasmial. Potešilo vykreslenie ženských postáv ako silných osobností, ktoré si robia s mužmi čo len chcú, čím snáď ešte len predbiehajú zlatú dobu Hollywoodu. Je otázne, či je značne prekombinovaný scenár na takýto typ komédie vhodný, mne už bolo po čase jedno, ako to celé skončí a záver je asi vhodným vyústením absurdity celého scenára. Samozrejme myslené v dobrom. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery!Hláškami napráskaná záležitost, které se podařilo řádně provětrat moji bránici. Opravdu neskutečný Vlasta Burian, jeho odkaz by měl zůstat věčným. Snímek, při kterém je člověk hrdý na svůj původ. Pokud je Vlasta na scéně, tak zkrátka neexistuje slabá pasáž. Pravda, pokud zrovna na plátně chyběl, tak se moje pozornost malinko rozplývala, ale chápu, že tvůrci nechtěli diváky zavraždit a bylo třeba dopřát tu a tam bránicím odpočinek. Jediný zásadní problém jsem měl s tou brutálně ošklivou paní. Neskutečně mě po celou dobu iritovala a kazila mi můj divácký zážitek. Musím hodně mhouřit oči a tlačit jí pryč z paměti, abych mohl hodnotit maximálně. Dost se mi líbilo Vlastovo závěrečné povýšení na starostu Renešova a ptám se: "Kde se sakra skrývá pokračovaní?" Skutečně impozantní záležitost! ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ani herecké kvality Vlastu Buriana nemôžu tento podpriemerný film zachrániť pred dvoma hviezdičkami. Ostatne veľa tých hereckých kvalít môj obľúbenec ani nepredviedol. Jeho výstupy mi pripadali silené a poznačené hľadaním optimálneho výrazu, ktorý ho neskôr preslávil. Ani spojenie Lamača s Fričom neprinieslo vyššiu kvalitu, než by dokázal ktorýkoľvek z nich sólo. Okrem Buriana a jeho najbližších (Marvan, Šlégl) je to príbehová i herecká mizéria, ktorú znásobuje aj výnimočne poničená kópia. Záujem o tento film je odôvodnený iba u študentov filmových škôl a nekritických obdivovateľov všetkého, v čom sa veľký Vlasta vyskytol. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Popelec Hadimrška - sympaticky nesympatická postava Vlasty Buriana rozehrává eskapádu gagů v další typicky burianovské veselohře s notoricky známou skladbou To neznáte Hadimršku a famozně vtipnou etudou na policejní stanici ()

Reklama

Reklama