Reklama

Reklama

Zvonilka: Tajemství křídel

  • USA Tinker Bell: Secret of the Wings (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Zvonilka: Tajemství křídel je fantastickým příběhem, ve kterém se Zvonilka vydává napříč zapovězenou hranicí ze svého domova do tajemných Zimních lesů, kde se setkává s celou řadou nových zimních víl a odhaluje kouzelné tajemství – Zvonilka má totiž sestru, stejně veselou a hravou Modrovločku. Ta se s ní na oplátku vydává na návštěvu do Zvonilčina domova. Když se o jejich pouti dozví královna Clarion a král Milori, vládci Zimních lesů, varují obě před tím, že už nikdy nesmějí zapovězenou hranici překročit, a vysvětlují jim oběť, kterou sami museli za podobný přestupek podstoupit. Zvonilka a Modrovločka ale nemohou ovlivnit přírodu. Když stroj na výrobu sněhu, který Modrovločka při svém putování po Zvonilčině domově používá, začne ohrožovat strom, jenž je zdrojem kouzelného prášku víl, jsou obě sestry nuceny sjednotit letní a zimní víly a vše napravit dříve, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Živě si pamatuju dobu, kdy Chirurgové začínali třetí řadu, a už se člověk dočítal o "kultovním seriálu" - Zvonilka by podle této logiky musela být superkultovka:) A vlastně proč ne, má značnou výhodu v tom, že ačkoliv je taky do značné míry o mezilidských vztazích, mohou se na ni s dětmi dívat i rodiče, což u Chirurgů dost dobře nejde:) A navíc je to víla, takže má na nějaký ten drobný oltářík plné právo;) Rozhodně větší než Patrick Dempsey (budiž mu seriálová země lehká) na označení herec:) Ale abych konečně řekl něco k Tajemství Křídel... Tajemství křídel je už čtvrtý film o Zvonilce ze Země Nezemě, a je opět o dost výrazný kus zkrácený oproti "plnotučnému" třetímu dílu. Nicméně možná právě proto je to nejlíp fungující část ze série. Neříkám nejlepší, to pozor - hlavně proto, že tu tvůrci dost značně ignorují to, co je vidět především v prvním dílu (Zimoles a i zimní víly tam byli normální "součástí systému", nebylo pochyb o tom, že Zvonilka byla jedináček, atd.;)). Ale zkrátka funguje nejlíp. Viděl jsem to díky různým dětským nemocem nejmíň desetkrát, a pořád mi při scéně v knihovně běhá mráz po zádech, hlavně proto, že Joel McNeely složil jedním slovem vynikající hudbu, kterou skvěle spojil s obrazem. Vizuálně technologický pokrok je tu taky znát, a Periwinkle alias Modrovločku zkrátka nejde nemít rád. A jen tak BTW v roce 2012 tu máme nenápadný DVD film s tématem zimy a sesterské lásky. A v roce 2013 se svět zblázní z (co do logiky děje naprosto tragické) megapohádky o zimě a sesterské lásce. Náhoda? Nemyslím si:) Čili ano, i napočtvrté to šlape, a studiu Disney budiž (zase po dlouhé době) chvála. 80% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V rámci série pecka. Každý konflikt sa hneď vyrieši, aby mladučký divák nezačal hysterčiť, animácia na d2video veľmi kvalitná, sympatické postavičky a zápletka... ak vaše deti milujú Cililing, budú nadšené. ;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $58,437,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,494,949 //počet predaných kusov 690,973Tržby za predaj DVD v USA $47,390,563 //počet predaných kusov 2,399,867║ Štandart ktorý nastavila táto séria bol dodržaný, rovnako tak bol príjemný aj príbeh, možno troška zbytočne pôsobilo 3D ale ináč spokojnosť. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jednoduše krásný vílečkový filmeček. Zvonilčina dobrodružství dokáží potěšit a rozzáří i velmi chmurné dny. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Upside down, dá se říct, pro nejmenší. Máte dva světy - zimní a letní, přičemz postavy z jednoho nepřežijí dlouhodobě v tom druhém a tudíž mají zakázano protilehlý svět navštěvovat. Jenže Zvonilka je zvědavá a navíc zjistí, že má tam naproti sestru, prostě Upside down bez romantické linky, a ke všemu není tahle Zvonilka ani tak moc cukrkandelová, jak jsem se z počátku nejen podle přebalu bála. Na kocovinu ideální záplata. 60% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Osobne si myslím, že ide o najlepší diel Tinker Bell filmov. Má dobrý príbeh, pekné animácie, zaujímavé postavy, kreatívne podanie celkovej situácie... deti si v tom určite niečo nájdu a aj ako dospelý sú tu veci, ktoré som obdivoval. Myslím si, že to za pozretie stojí. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne najlepšia časť. Asi aj preto, že sme boli prvý raz na Zvonilke v kine a ešte aj na 3D. Malá bola nadšená a ja s ňou. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Příjemné, milé, není to infantilní a je to první film, na který jsme šli CELÁ RODINA !!!!! Zážitek sám o sobě byl, vidět prťata v kině. Za námi seděli dva chlapečci, taky poprvé v kině. Alexandra a Danielka chvíli komunikovaly, ale pak sledovaly až do konce. V průběhu pasáže, kdy je (SPOILER !!!) Zvonilka nesena sovou do Zimních lesů, se Saška sice začala bát, ucpala si uši, otočila se tvářičkou do sedačky a asi pět minut chtěla jít intenzivně pryč, ale nakonec ji to díky bohu přešlo a teď říká, že na to chce jít znova. Při závěrečných titulcích se s jedním chlapečkem honily asi pět minut pod plátnem. Zuzka (aktuálně 14 let) prohlásila, že si asi Danielka (4 roky) najde kluka dřív, než ona. Prostě rodinný film :). ■ P.S. Skonzumovali jsme kýbl pukanců a nikdo nezvracel. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Určeno převážně pro ty skutečně nejmenší, naštěstí se však nejedná o hloupou pohádku a i rodiče jí se svými ratolestmi přežijí ve zdraví. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Kdyby jste křídla měli, hvězda Maják vedla vás, mohli by jste přistát v moři Květů, včas........... Okřídlené fešandy a fešáci v dalším pokračování o Zvonilce. Krásně kreslený, spousta písniček, prima bonus - prostě pohodička svět. Osloví to dívky okolo deseti let a rozesměje to možná i dospělé. Mě konkrétně rozesmávala myš se jménem Sýr. Jo a Zvonilka a Modroočka jsou zrozené ze stejného smíchu. CITÁT - Váš zákon nás nezastaví......... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Radost na to pohledět! Skutečně jsem si to užila a musím říct, že víc takových pohádek s jednoduchou angličtinou.. aspoň mám, kde procvičovat :). ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jo jo jasně, je to určený hlavně pro děti a hlavně pro malý holčičky, který budou chtít bejt jako Zvonilka, ale mě to taky přišlo super :-D Doufám, že seženu i ty další díly :-) ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak Zvonilka nezklamala. Je tu nádherný příběh, který nás zavede tentokrát do zimního prostředí, kde žijí zimní víly. Opět je v pohádce spousta momentů, které rozehřejí nejednoho malého, ale i velkého diváka. Celá pohádka je natočená tak, aby si jí děti oblíbili (Je tu kouzelné prostředí, spousta roztomilých zvířátek a hlavně žádné zbytečné násilí) Po technické stránce opět nádhera. Hudební doprovod opět sednul. Pro mě je Tajemství křídel jeden z nejlepších dílů série a určitě nejlepší animák tohoto roku. Za mě jasných 100% :) ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl hodnotit 3*, protože je to pohádka pro menší publikum, žádné výrazné vtípky, žádná inovace a nic čím by to bylo nějak ojedinělé. Jenže to celé působí opravdu hrozně hezky, není to najivní, má to pěkné postavy, pěkné zpracování a ve výsledu je to strašně milý, upřímný a pozitivní animák. Je to přesně mezi 3* a 4*, ale spíš to nadhodnotím. Působí to na mě podobně hřejivě, jako staré kreslené filmy. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Popravdě, co světoborného chcete čekat od disney produkce. Příznivci animáků vypnou mozek a v klidu si užijí celkem povedenou animaci a nenáročný příběh. Mladší diváctvo bude jistě uchváceno vykreslením jak hlavních postav, tak i letních a zimních krajin a jistě si oblíbí i "hlavní postavy". ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Většinou píšu zbytečně dlouhé popisy, zde bych se omezil pouze na: Naprostá náááádhera pro menší. Moje první Tinker Bell :) 85% ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Ano, takhle si představuju animovanou fantasy pohádku. Žádná překombinovanost, žádná křeč a hlavně žádné otravně infantilní postavy. Série o Zvonilce zkrátka vládne a doufám, že bude vládnout ještě hodně dlouho. ()

vercza 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro nejmenší, ale já z ní byla naprosto unešená. Dlouho jsem neviděla, tak roztomile kouzelnou pohádku. Určitě budu Zvonilku jednou pouštět svým dětem. ()

Reklama

Reklama