Reklama

Reklama

Sammyho dobrodružství 2

  • Česko Sammyho dobrodružství - Útěk z ráje (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sammy a Ray, dva nerozluční želví přátelé, si užívají života u korálového útesu. Jednoho dne je však uloví pytlácká loď a oni se ocitnou v zajetí ohromného akvária v Dubai. Želvy se ovšem jen tak nevzdávají a za pomoci svých mláďátek Rickyho a Elly jsou rozhodnuti dokázat nemožné a dostat se zpět na svobodu. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak bál jsem se, jak dopadne pokračování, ale nakonec to asi bylo zbytečné - je to fajn. Zatímco jednička je takový přírodopisný "něco jako dokument" o dospívání želvy a jejich dobrodružstvích, dvojka už je klasický animák a funguje to i tak. Sice je to poněkud komornější a žádnou originální zápletku to nenabídne, ale dobře se na to dívá, pobaví to (až na ten občasný fekální humor) a většina postav tu je sympatických, takže proč ne. Navíc se mi moc líbilo (navzdory jednoduchosti děje), že jsou zde osudy všech postav uzavřeny a že se s nimi nějak pracovalo. To se mi líbilo hodně. A té roztomilosti v tom možná bylo krapítek moc, ale ne tolik, aby mě to rušilo. Sedlo mi i to komorní zpracování bez přehnané akce. Stejně jako u jedničky to mám mezi silnými 3* a slabými 4*, ale jednička byla přece jen o něco lepší a tak se přikloním spíš k variantě č.1. Nevím čím přesně to bylo, ale sedlo mi to, i přes jisté mínusy (kromě těch, co už jsem vyjmenoval, tak to nemá zrovna málo zbytečných scéna konflikt s mořským koníkem přišel též docela pozdě než měl). Silné 3* ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pokračování prvního Sammyho není zase o tolik horší než první díl. Pravda je, že tento chycením v akváriu dějově trochu upadá. Ze všeho tak vyčnívají barvy a krásně vytvořené exteriéry oceánu. A pak hudba. To jsou ty nejlepší devízy snímku. Jinak film nemá zrovna co nabídnout. V tomhle snímku už výrazně chybí to zmiňované dobrodružství... Také humor, tohle děti nemá šanci zaujmout. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Film pokračuje presne v duchu prvého dielu, prekvapilo ma ale, že kvalita animácia je rovnaká ako spred 2 rokov, aj čo sa týka sympatičnosti postavičiek. Príbehovo je to možno ešte pre menšie deti, ako prvý diel. Na druhej strane, animák obsahuje viac vtipu a napätia, aj ked len takého infantilného, ale ráta sa to. Hodnotenie: 55% ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Po slibném začátku strašlivá nuda, která bohužel nic moc nenabízí. 3D za chvilku omrzí a přestane fungovat a naopak začne využívat ty nejlacinější prostředky (cvakání klepet proti kameře atd.). Animace zvířat ještě jakž takž ujde, ale u lidí vyniká zřejmě malý rozpočet a nezkušenost - animace ja na nich strašně poznat a jejich pohyby nejsou úplně přirozené. Zaráží také to, že při pohybu ryb se voda ani nepohne, pořád je klidná, netvoří bublinky atd. Příběh je nezajímavý, klišovitý a v podstatě nudný. Vtípků tu moc nenajdeme a hrozně se to táhne. Sympatické je, že po většinu času se to vyhýbá jednoduchým vtípkům cíleným na nejmenší populaci. Ke konci to ale bohužel nevydrží a začne se padat a dělat všemožná triviální legrace. Hodně barev už postupem času taky leze krkem. Zkrátka jde o animák, který mohl jít rovnou na video, protože v zámořské konkurenci, která je v tomto případě kvalitnější, nemá šanci uspět. Dabing slušný, hudba taky. 40% ()

Norino12 

všechny recenze uživatele

Čakal som možno o kus viac ale som si istý, že by to deti zabavilo minimálne tri krát viac ako mňa. Je to o zvieratkách, je to pekné, milé a celé to beží v peknom prostredí. Určite sa oplatí vidieť hlavne ak máte deti, ktoré neviete ako zabaviť. Myslím si, že tu netreba priveľmi rozoberať príbeh a podobné veci, ktoré sú pri podobných animovaných filmoch nepodstatné. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (2)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna krátka scéna. (MikaelSVK)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli aj názvy A Turtle's Tale 2: Sammy's Escape from Paradise či Sammy's Great Escape. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama