Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (202)

DanielP. 

všechny recenze uživatele

a just tomu dám 5* :) Opravdu jsem se zasmál a zvedlo mi to náladu i jsem si u toho příjemně odpočinul. Tohle od komedie opravdu očekávám a to se i v tomto případě povedlo přesně jak mělo. Není to sice film na pravidelné puštění, ale o tom to není. Když si člověk tu a tam pustí takovouhle komedii i když v delším časovém intervalu myslím, že tak to má i fungovat. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

S klidným srdcem můžu dát 75 %. Je to komedie a přece se u ní nezasmějete, který komik tohle dokázal a přitom jeho filmy jsou klenot francouzské filmografie? Lous de Funes. Tady se to podařilo i Renovi. Jediný minus pro mě by Michaël Youn v druhé z hlavních rolí. Nějak mi nesedl, ale to není problém filmu. ()

Reklama

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Je dis OUI, CHEF!!! Myslím, že film není hanbou klasické francouzské komedii... Měla bych připomínky k českým titulkům, které občas byly až příliš strohé, což ubíralo na kouzle některým slovním výměnám. Oběma hlavním představitelům role sedly, trio pomocníků v kuchyni mě taky bavilo, krásné Francouzky jen potvrdily můj názor na to, že mají nějaké skryté tajemství na život. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Vaření a filmy, to je pro mě úžasná kombinace, která mě vždy potěší. Filmy s tematikou vaření a honění hvězdiček mají sice všechny stejnou šablonu, velmi podobný scénář a řadu klišé, ale mě přese vše baví. A v tomto případě jsem se bavil srdečně, smál jsem se i plakal a jsem tak nějak naměkko. Výborná zábava, ústřední dvojici to klape, Julien Boisselier je dokonale slizký a krásné Francouzky ve vedlejších rolí tomu dodávají ten správný francouzský esprit. Kde jinde by měly vznikat filmy o vaření než ve Francii nebo Španělsku. Příště San Sebastian prosím! ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Možná jsem byla tak natěšená, že jsem z filmu pak byla až trochu zklamaná. Námět je zajímavý a prostředí restaurací (navíc těch francouzských) je jako stvořené pro komedie, které můžou pořádně zahřát u srdce a poškádlit naše chuťové pohárky a oči. Ale tady se tak moc nedělo. Ani linka lásky mě moc nenadchla. Možná mi trochu vadilo, jakého ze sebe Michael Youn dělal šaška, až chvílemi působil jako padlý na hlavu, takže jsem mu jeho ambice dostat se do nějaké dobré kuchyně bohužel nevěřila. Ani to nebylo tak vtipné, jak by mohlo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
  • Daniel Cohen psal scénář, aniž by počítal předem s účastí Jeana Rena. Poté, co se ukázalo, že roli Alexandra hrát bude, bylo nutné některé repliky přepsat, aby byl Reno spokojený. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama