Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (202)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Díky tomu jídlu je tu taková fajn atmosféra, a u spousty pokrmů máte hned chuť si je někde objednat a taky ochutnat. Ale to je prostě tak vše. Pořád je to komedie, a tady těch vtipů, či vlastně i pokusů o ně je vážně minimum. Tvůrci spíš spoléhaj na to, že se naladíte na tu příjemnou kuchařskou notu a vezmete to jako čistou oddechovku, čemuž je přizpůsobena i délka, ale na lepší hodnocení to prostě nestačí. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Nuž, pozrime sa na klady tohto filmu. V hlavnej úlohe gastronómia a skvelý Jean Reno, ten môže hrať aj hovoriaci zemiak a stále to bude skvelé a bude to priťahovať pozornosť. Na druhej strane však takmer žiadna hudba, nulový humor, nulová iskra a nezaujímavý Michael Youn, ktorý bol doslova fádny. Tento film je opäť raz ťažký priemer, ktorý som si pozrel zo zvedavosti, lebo mám rád filmy o jedle, no čakal som, že to bude mať aspoň iskru ako napríklad zfilmovaná verzia šou s Pohlreichom Áno, šéfe! To by mohli sfilmovať a zaručene by to bolo vtipnejšie ako tento priemerný pokus zaujať masové spektrum európskeho diváka. Pochybujem totiž, že za morom by to vzbudilo nejaký ohlas. Pozitív strašne málo a negatív mnoho. Pre túto francúzsku snímku je vlastne kompliment, že ju radím do priemeru. ()

Reklama

Merenre 

všechny recenze uživatele

Kuchařské filmy bývají absolutně debilní. Snaží se svézt na vlně gastroteroru, která nám už skoro dvacet let cpe pod rypák jeden kucharský porad za druhým - od českého ano, šéfe po všelijaké pekelné kuchyně a nevim co. Tento film je nudný a vynucený, chybí mu jakýkoli humor, ale nelze v něm hledat ani drama nebo romantiku. Uniká mi důvod jeho vzniku, kromě toho nejprvoplánovějšího. Divím se, že se Reno chytil na neco takového. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Poznáte ten stav, keď sa v duchu usmievate a zo sledovaného filmu máte hrejivý pocit. Tento nenápadný snímok vám ho dopraje celým priehrštím. Kulinárska komédia nejde v šľapajách klasických francúzskych komédií, ani sa nebudete od smiechu chytať za brucho. Ale pobavite sa. Mohlo to byť ešte lepšie, keby sa látky ujal skúsený režisér a scenárista mal lepší deň. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ANO ŠÉFE! VÝBORNÝ ŠÉFE! FANTASTICKÝ ŠÉFE!“ ... ,,ZAČÍNÁTE MI LÍZT NA NERVY“....“ /// Já tak rád jím… (jasně i vařím. To vezmeš ten pytlík vod Maggi – a kurva, zatáh jsem ,,Product placement“ na Csfd… ne POMO, pokutu néééé…)… Jacky je člověk, kterej šeptá zelenině do ouška. Žádná molekulární kuchyně (neser se do mýho pytlíku! (Vod Maggi.)), ale poctivý ,,Sole meunière“ nebo ,,Chateaubriand steak“ … (takový ty vobyčejný jídla k večeři..), a protože má ze začátku trochu prekérku, film baví nejen optimistickou kuchařskou vlnou. Jo,celkem dlouho je to pohodová podívaná. Ke konci si to sice vobčas šáhne do trapnějšího soudku, ale všechno záleží jen a jen na úhlu pohledu. Vzpomínáte na Křidýlko nebo stehýnko? (jo to byly časy…) Tak tady není Funés, ale na jedno použití v pohodě doporučím. Prostě jsou věci, který už ani Francouzi neuměj dotáhnout k dokonalosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při krájení baklažánu se mu vždycky dívám se mu do očí (abych slyšel, jestli neřve! To dá rozum…). 2.) Chcu natočit film s Pohlreichem, Babicou a tím Italem. 3.) Thx za titule ,,mmaaja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • V Polsku je snímek uváděn pod názvem Faceci od kuchni, což lze přeložit jako „Kluci z kuchyně“. Španělští diváci zase do kin půjdou na El chef, la receta de la felicidad, tedy „Šéfkuchař, recept na štěstí“. (Beer Ceps)
  • Daniel Cohen psal scénář, aniž by počítal předem s účastí Jeana Rena. Poté, co se ukázalo, že roli Alexandra hrát bude, bylo nutné některé repliky přepsat, aby byl Reno spokojený. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama