Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak při tomohle filmu filmu rozhodně nehorzí že bych smíchy sral karbánatky. Frantíci nám na bránice už x krát zaůtočili mnohem, mnohem učiněji. Na voraz po náročným dni docela dobrý, ale to flusání na holuby taky. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $8,680,000▐ taká oddychovka, ktorá neotrávi, neponúkne zbytočné otravnosti ale nedá ani nič na vrch /50%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Francouzský levoboček Steva Martina si plní své kulinářské ambice a byť tato hřejivá komedie zachutná, tak ve výsledku z toho žádné výraznější dojmy, které by nutily dávat si jí pravidelně, nezanechává. A když jsou ty tři hvězdičky takovým Lagardeovým snem, tak nemám to srdce mu je nedopřát... I proto, že Ratatouille zvládl nemlich to samé lépe a s větší grácií. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,ANO ŠÉFE! VÝBORNÝ ŠÉFE! FANTASTICKÝ ŠÉFE!“ ... ,,ZAČÍNÁTE MI LÍZT NA NERVY“....“ /// Já tak rád jím… (jasně i vařím. To vezmeš ten pytlík vod Maggi – a kurva, zatáh jsem ,,Product placement“ na Csfd… ne POMO, pokutu néééé…)… Jacky je člověk, kterej šeptá zelenině do ouška. Žádná molekulární kuchyně (neser se do mýho pytlíku! (Vod Maggi.)), ale poctivý ,,Sole meunière“ nebo ,,Chateaubriand steak“ … (takový ty vobyčejný jídla k večeři..), a protože má ze začátku trochu prekérku, film baví nejen optimistickou kuchařskou vlnou. Jo,celkem dlouho je to pohodová podívaná. Ke konci si to sice vobčas šáhne do trapnějšího soudku, ale všechno záleží jen a jen na úhlu pohledu. Vzpomínáte na Křidýlko nebo stehýnko? (jo to byly časy…) Tak tady není Funés, ale na jedno použití v pohodě doporučím. Prostě jsou věci, který už ani Francouzi neuměj dotáhnout k dokonalosti. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Při krájení baklažánu se mu vždycky dívám se mu do očí (abych slyšel, jestli neřve! To dá rozum…). 2.) Chcu natočit film s Pohlreichem, Babicou a tím Italem. 3.) Thx za titule ,,mmaaja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Staromilská pohoda, která vypadá, jak kdyby čekala třicet let někde v šuplíku. Nesází na překvapení nebo originalitu, ale ten feel-good pocit z gastronomických superzážitků všechno vynahradí. Michaël Youn s Jeanem Renem se očividně hledali. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem filmy o varení a tento je navyše z Mekky kulinárstva a hrá v nej Jean Reno. Bohužiaľ, neupiekli to dobre. Ani to neochutili.Atmosféra biedna, kuchárske scény majú niečo do seba, ale nie je to žiadny zázrak. Postavy nezaujímavé a príbeh plný klišé a tiež nezaujímavý. Reno fajn, ale bez brady to nie je ono a tak zďaleka najlepšou súčiastkou tohto filmu zostáva jeho sexi dcéra Salome Stévenin. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako světově uznávaný horolezec, filozof a ekonom jsem samozřejmě i skvělým kuchařem. Sice jsem včera přeslechl, jak na mě hranolky volají "Osol nás!", ale těsně před skončením konzumace mi to stejně intuitivně došlo. Nicméně se od hlavních hrdinů tohoto snímku přeci jen nepatrně liším, neboť před miniaturními delikatesami za dlouhé peníze preferuji cokoli smaženého. Takže pokud bych na stůl dostal neviditelnou laskominu a pak by mi kuchař vynadal za špatný výběr nápoje, tak bych ho i s jeho mlsným jazýčkem semlel do separátu, ať má výrobní salám správný základ. Pominu-li však samotné kulinářství, tak jsem se vcelku pobavil nad pracovními i osobními problémy kuchařů, k čemuž samozřejmě přispěl zejména Jean Reno neustále podezřívavě strkající nos do horkých hrnců. Podruhé bych si stejnou krmi patrně nevybral, ale jako jednohubka se Oui, šéfe! dá v pohodě zbaštit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Francúzska gastronómia a komédia má určite vo svojom repertoári väčšie lahôdky, no ako predjedlo to nebolo zlé. Jean Reno tradične príjemný, ostatní herci trošku premotivovaní, scenár miestami kolíše, ale neurazí a hlavne veľmi svižne ubieha. 60%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem milá jednohubková komedie made in France, která sice nenabízí nijak odzbrojující vtipné momenty. Na jeden příjemný večer to s těmi několika fajn scénami bohatě stačí. Jeden z těch filmů, který bych se kdykoliv nebál pustit rodičům, i když z něj budeme mít všichni hlad. Jenom je škoda, že Jean Reno už pomalu vypadá, jak kdyby vyžral všechny zásoby tamní kuchyně. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přílišná sázka na jistotu. Na filmu si takhle v podvečer když v televizi nic není určitě pochutnáte, ale nebudete mít potřebu si jej zopakovat. Jean Reno je natolik zkušeným hercem, že svou roli zvládá samozřejmě na jedničku. Z Oui, šéfe! šlo určitě vytřískat mnohem více legrace. PS: Samozřejmě celý film vykrádá ve své podstatě Ratatouille. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Není to úplně koncetrovaná komedie, při které se každou minutu divákovi servírují vtípky k popukání, ale příjemný svižný film z kuchyně. Variace na zápletku o outsiderovi, co zazáří, funguje dobře, Jean Reno jako mistr šéfkuchař bez inspirace také. K tomu špetka francouzské atmosféry a nepřepálená stopáž. Nezbývá než uznat, že i když jde v zásadě o naprosto klasický recept, chutná to dobře. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Neubránila jsem se pocitům deja vu, přišlo mi, že sleduju Ratatouille bez animace a myši, ačkoli ony jsou tyhle filmy vesměs všechny brané přes kopírák. Když mě prostě jídlo baví a je fuk, jestli ho chystám, pojídám, nebo jenom sleduju. A tady ho bylo požehnaně. 60% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Komedie, která má srdce, ale právě v humoru… trochu zaostává. Přesto se díky jídlu na obrazovce nudit nebudete. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Milá gastronimická volovinka, která je plná dobrého jídla a špatného humoru. Mnohem pravděpodobněji vám navodí hlad než cokoli jiného. Sonda do klasické francouzské kuchyně, kde se vaří dobře, ale málo. Přesto se po zhlédnutí nijak otráven necítím. Slabé 2*. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, u které jsem se opravdu od srdce zasmála! Oba hlavní aktéři jsou skvělí a číší z nich optimismus a talent. Příběh je vynikající a vůbec nenudí, nepřestává překvapovat. C'est magnifique! ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Typicky francouzská pohodovka o jídle, posedlosti jídlem a kuchařích. A taky o rodinných trampotách s finále, které svou kompletní happyendovostí strčí do kapsy všechny pohádky. Humor šlape, tempo taky, vše je na svém místě, vše má typicky francouzský šmrnc. V podstatě je to klasický francouzský recept na komedii pocházející nejspíš tak z osmdesátých let. Vymakaný, časem ověřený. Bylo opravdu příjemně strávených devadesát minut, ale přesto, nebylo to nic tak převratného, že bych si to někdy musel zopakovat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Někomu se bude líbit Jean Reno, jinému zase Michaël Youn (mně nejvíc Raphaëlle Agogué). Pěkně se před filmem najezte, na konci by vám po vaření pod Eiffelovkou mohlo kručet v břiše. Více v mojí prosincové recenzi v kultu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazně vtipná, ale velice příjemná komedie z kuchařského prostředí. Klasická zápletka neohromí, ale sympatické herecké obsazení a celková pohodovost snímku, zajišťují nenáročnou zábavu. ()

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama