Reklama

Reklama

Třicátník Jacky Bonnot je talentovaný kuchař a ctitel velkého kuchařského umění. Sní o úspěchu a o tom, že si jednoho dne otevře vlastní restauraci. Finanční situace jej nutí přijímat podřadné práce, které si však není schopen udržet. Život se mu změní ve chvíli, kdy mu cestu zkříží slavný šéfkuchař Alexandre Lagarde. Zavedenou pozici Alexandra Lagarde totiž ohrožuje finanční skupina vlastnící síť jeho restaurací… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (201)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako světově uznávaný horolezec, filozof a ekonom jsem samozřejmě i skvělým kuchařem. Sice jsem včera přeslechl, jak na mě hranolky volají "Osol nás!", ale těsně před skončením konzumace mi to stejně intuitivně došlo. Nicméně se od hlavních hrdinů tohoto snímku přeci jen nepatrně liším, neboť před miniaturními delikatesami za dlouhé peníze preferuji cokoli smaženého. Takže pokud bych na stůl dostal neviditelnou laskominu a pak by mi kuchař vynadal za špatný výběr nápoje, tak bych ho i s jeho mlsným jazýčkem semlel do separátu, ať má výrobní salám správný základ. Pominu-li však samotné kulinářství, tak jsem se vcelku pobavil nad pracovními i osobními problémy kuchařů, k čemuž samozřejmě přispěl zejména Jean Reno neustále podezřívavě strkající nos do horkých hrnců. Podruhé bych si stejnou krmi patrně nevybral, ale jako jednohubka se Oui, šéfe! dá v pohodě zbaštit. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jean Reno prostě nezklame. Jsem ráda, že se objevil zase v nějaké francouzské komedii. Samozřejmě na toto to v žádném případě nemá, co si budeme namlouvat že....ale je to příjemná komedie s dobrými herci a k tomu přiměřenými výkony z oblasti kuchařského umění. Michaël Youn - btw. myslám první film, kde jsem ho viděla - byl skvělý jako v podstatě geniální kuchař. Zvládat vést dvě kuchyně a po čas obědů dělat dvě menu....vtipné a úctyhodné. Takže díky Renovi zase za jeden krásný a pobavený večer. ()

Reklama

Wewerush 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá francouzská komedie postavená na odlišnosti dvou hlavních herců. Není to sice nic světoborného, ale musím se přiznat, že mě to stačilo. Jean Reno ze své komediálnosti z dob Návštěvníků nic neztratil a Michaël Youn, kterého jsem viděla v tomto filmu poprvé, rozhodně obstál vedle takové hvězdy. Já si prostě nemůžu pomoct, ale mě to fakticky bavilo. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Typicky francouzská pohodovka o jídle, posedlosti jídlem a kuchařích. A taky o rodinných trampotách s finále, které svou kompletní happyendovostí strčí do kapsy všechny pohádky. Humor šlape, tempo taky, vše je na svém místě, vše má typicky francouzský šmrnc. V podstatě je to klasický francouzský recept na komedii pocházející nejspíš tak z osmdesátých let. Vymakaný, časem ověřený. Bylo opravdu příjemně strávených devadesát minut, ale přesto, nebylo to nic tak převratného, že bych si to někdy musel zopakovat. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Tuto francouzskou komedii, která nabízí pohled do zákulisí jedné z nejlepších gastronomií světa, jsem dlouho dobu očekával. Nutno podotknout, že výsledek mně mile překvapil, protože jsem dostal přesně to, co jsem jsem chtěl. Jinými slovy řečeno mi režisér Daniel Cohen předepsal dokonalý recept na pohodu, jelikož dobrá nálada z této komedie doslova srší do všech stran, příjemný příběh utíká jako voda a přitom se nesnaží za každou cenu zbytečně tlačit na pilu. Navíc stárnoucí Jean Reno vypadá stále skvěle a dokazuje, že nepatří do starého železa, jelikož v tomto filmu podává skvělý výkon a společně s Michaelem Younem vytvořili neodolatelnou dvojku, která dokáže zabavit. Zejména scéna, kdy se společně vydají na špionáž konkurenční restaurace je dokonalá. Závěrem musím říci, že se jedná o příjemnou komedii, která pohladí na duši a rozhodně bych vám ji doporučil jako lék na špatnou náladu. Moje hodnocení 80% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (5)

  • Michaël Youn musel kvůli natáčení absolvovat kurzy vaření. Jeanu Renovi naopak stačila jen návštěva kuchařské školy Alaina Ducasseho, aby se naučil, jak se kuchaři pohybují, jaká mají gesta a jak se k vaření staví. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)
  • Premiéra snímku proběhla na festivalu Berlinale 2012. (Krissty)
  • Režisér Daniel Cohen si chtěl původně ve filmu i zahrát. Na radu producentky však od tohoto záměru raději upustil. [Zdroj: Deník Metro] (hippyman)

Související novinky

Dny francouzského filmu

Dny francouzského filmu

10.02.2013

Ve dnech 14. až 20. 2. v kině Lucerna a 21. až 24. 2. v kině Atlas proběhne přehlídka Dny francouzského filmu. V Lucerně ji odstartuje jeden z nejskloňovanějších snímků posledních dnů, film Michaela… (více)

Best Film Fest 2012

Best Film Fest 2012

08.12.2012

Volné seskupení čtyř klasických artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 13. do 19. prosince tohoto rokuBEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů… (více)

Reklama

Reklama