Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (199)

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Druhý Rio s uměle vytvořeným primitivním příběhem doplněný šílenými songy, aby se natáhla stopáž, mě příliš radosti neudělal. Pokračování animovaného filmu Rio je ještě vetším propadákem než jsem čekal a potvrdilo se jen, že pokračování animáků je vždy velkou chybou. Jednu hvězdu dám za fotbalové utkání..... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vezměte nejklasičtější zápletky z animáků, spojte to dohromady a BUM! - máme tu Rio 2! Rio 2, které má v sobě hned několik propojených zápletek - nalezení rodiny Perly, načež Blu, který je s Perlou ve vztahu a má s ní potomky, se neshodne s otcem Perly, do toho se zdá kácí a zároveň zachraňuje deštný prales, který nějaká zlá firma chce zničit stůj co stůj, samozřejmě se vrací vedlejší postavy z minulého dílu, některé zde hledají talenty a některé se chtějí zbavit Blua jednou pro vždy, do toho je tady několik písniček, "vtipných" scén založených na padání hlavních postav a navíc to celé je dost nudné. Prvních 10 minut vypadalo překvapivě dost slušně, ale pak jsem se začal nudit a šlo to celé do háje. Je tu sice velké množstvích neskutečně roztomilých postaviček, ať už z Bluovy rodiny, tak i třeba ta žába a všechny bych si nejradši vzal domů, kamarádil se a mazlil se s nimi, ale k čemu to všechno, když je to celé nezábavná nuda s tupým příběhem. 2* ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Animáky jsem už viděl lepší i horší, především jsem neviděl první díl Ria, což nevím, jestli je dobře nebo špatně. Dohánět už to asi nebudu, ale Rio 2 má na víc než aktuálních 59 %. Kromě vtipné jedovaté žáby a nezbytného ekologického poselství stojí za zmínku zdařilé obsazení dabérů (Jamie Foxx, Anne Hathaway, Jesse Eisenberg, Leslie Mann). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Rio 2 nemá veľmi plynulý dej, čo je veľká škoda. Z plejády charakterov si vybrali takmer dvadsať, ktorým sa venujú a zrejme iba deti po dvojnásobnom videní budú ovládať všetky mená, prípadne aj ich charaktery. Niektoré sú menej podstatné, iné viac a viem si predstaviť, že detský divák bez problémov túto snímku zvládne aj 2x po sebe, aby si všetko užil. Čo nedokáže postaviť súvislý dej, to nahrádza režisér Carlos Saldanha množstvom niekoľkominútových scén, kde si užije každá postava a i divákovi sa väčšinou darí baviť sa s nimi. Džungľa filmu náramne prospela, hoci animákov z prírody sme už videli stovky a pritom si zachová ešte aj typické prvky pre rodiacu sa sériu ako zopár dobrých piesní, troška prepracovanej choreografie alebo aj mimoriadne pestrý vizuál. Že sa trošku recykluje, cítiť napríklad pri soundtracku. Zatiaľ čo prvý diel uviedol niekoľko pamätných piesní, tu sa sčasti opakujú a z nových mi zatiaľ nerezonuje ani jedna. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Come on, lady, don’t let me down.“ Druhé Rio jsem vydržel do konce jen s obrovskou dávkou trpělivosti. Příběh nemohl být šablonovitější, postavy nemohly být stereotypnější a otravnější. Vysloveně protivné byly hlavní mužské postavy, člověk Tulio a papoušek Blue s debilní ledvinkou. Oba dva jsou parodií na veškeré aspekty mužnosti. Neumí se orientovat, jsou to srabi, oba se spoléhají na techniku více než na svoje smysly a oba jsou hrozní podpantofláci. Celou dobu mi vrtala v hlavě otázka, proč? Odpověď jsem nenalezl, ale je jasné, že tento film je výborným příkladem současné krize maskulinity ve filmech nejen z USA. Ale zpět k příběhu. Ten je veskrze nudný, je t oboj hodných proti zlým. Postavy za celou dobu projdou jen malinkatým vývojem, navíc dopředu zcela očividným. Písniček bylo na můj vkus až příliš, takže film ve výsledku působí jako nepovedený muzikál. Animace byla dobrá, ale to je v dnešní době standard. Rio 2 tedy rozhodně nedoporučuji. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Stejně jako u prvního filmu Rio (2011) vznikly i u pokračování speciální úrovně pro hru "Angry Birds". (R.K.)
  • Výroba a autorizovaná distribúcia filmu podporila viac ako 12 000 pracovných miest. (Laslo)
  • V raných fázach scenára sa uvažovalo o tom, že Fernando, sirota bez domova z predchádzajúceho filmu, bude adoptívny syn Lindy a Tulia a bude ich sprevádzať na ich ceste džungľou. Nakoniec bola jeho rola skrátená len na malé cameo na začiatku filmu, kde vidíme, že od prvého filmu o nejaký čas zostarol. (patrik1177)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama