Reklama

Reklama

Vzácní modří papoušci Blu a Perla žijí v brazilském Riu poklidným městským domáckým životem. S nimi tam postupně vyrůstají i jejich tři děti. Nejmladší Raubíř je věrný svému jménu a touží po dobrodružství a to hlavně tehdy, pokud se při něm dá i něco tak trochu zničit. Dalším je Bia, který se tak trochu potatil, díky čemuž všemu rozumí a všechno zná, co nezná, to si rychle nastuduje. Nejstarší z dětí je Karla, která si myslí, že už dospěla do věku, kdy se má pomalu vymanit zpod ochranných křídel rodičů a začít vyjadřovat svou osobnost – třeba pomocí hudby. Když Perla rozhodne, že se všichni musí naučit žít jako opravdoví ptáci, je už jen krůček k zásadnímu rozhodnutí – vyrazit na rodinný výlet do amazonské džungle. Blu si sice od svých přátel vyslechne spoustu důvodů, proč nemá nikam jezdit a jaká nebezpečí tam na ně čekají. Ale nakonec se zařídí podle tukana Rafaela a jeho rady, že šťastná manželka znamená šťastný život. A tak se ocitnou v amazonské džungli, kde se trochu nečekaně setkají se svými příbuznými a tím skončí i jejich přesvědčení, že jsou posledními modrými papoušky na světě. Blu se navíc v džungli necítí zrovna moc jistě. Jednak zde musí nečekaně čelit svému nejobávanějšímu protivníkovi – tchánovi – a zároveň se vyhnout ďábelským plánům na odplatu, kterou pro něj zosnoval padoušský a mstivý kakadu Nigel. (CinemArt)

(více)

Videa (45)

Trailer 1

Recenze (199)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Pekné! Spočiatku som mal obavy, či nebude dvojka až príliš veľký prepad oproti nadpriemernej jednotke, ale napokon to bolo opäť veľmi dobré. Trochu rozpačitý začiatok s cestou do Amazónie, ale potom už to nabralo veľmi príjemnú dejovú líniu okorenenú tým sympatickým dôvtipom rovnako ako v prvom diely. A som rád, že tentokrát to bolo bez toho uslintaného buldoga (hoci pár krát sa tam mihol), no teraz mi pre zmenu išiel na nervy ten tupý mravčiar a ten "dlhovlasý" papagáj, ktorý chcel Blua obrať o jeho milovanú Perlu. Ale inak veľmi fajn, človek si pri tom príjemne oddýchne, dokonca aj zabaví, takže to splnilo očakávania, napriek miernej počiatočnej pochybnosti. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Je to modré, ve 3D, žije to v pralese, který chtějí lidé zničit a není to Avatar .. i když? Rio 2 je jasným důkazem lenosti scenáristů a producentů, kterým ke štěstí v podobě naplněných pokladniček kin stačí obšlehnout něco, co mělo úspěch a už tu dávno bylo, jen do toho rozlili mnohem víc barev a rozezpívali to tak otravně, že mě z toho bude bolet hlava ještě několik dalších dnů .. ()

Reklama

CommanderCZ 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem viděl dávno před několika měsíci, ale na dvojku jsem se těšil, zvlášť, když jsme si film pořídili nedávno na Blu-ray. První část byla nudná, nezajímavá, děj o ničem, a z těch písniček se mi motala už hlava. Další půlka filmu však byla o něčem úplně jiném. Skvělá ukázka Talentu, ale hlavně vtipné provedení fotbalu. Následovaly opět nudné písničky, a naštěstí brzy i konec. Líbila se mi záchrana pralesa, zajímavé provedení do nynější moderní doby a hlavně fotbalová scéna. Zbylý děj byl však nudný. Naštěstí to rychle uteklo. 3* ()

Dejvi21 

všechny recenze uživatele

NEDĚSTE SE TĚCH 5*, I JINÝM ZDE SE TO LÍBILO, ALE NECHTĚLI PŘIZNAT BARVU, KDYŽ TO BYLO V MODRÝCH ČÍSLECH! Kino jsem opouštěl s pocitem, že když jsem dal prvnímu dílu 3*, musím dát tomuto minimálně 4* a ouha, já dal prvnímu dokonce o 1 více. Tím šly spekulace stranou, druhý díl je lepší a tak musím dát i více hvězdiček. Za svým názorem si stojím, takže teď nebudu dávat prvnímu rychle 3*, ale k věci. Málokdy se stane, že druhý díl předčí ten první, leč stalo se a to musím obzvlášť ocenit. Dle mě má Rio 2 lepší příběh, atmosféru, více vtipu, nemastné postavy už nejsou tak nezajímavé, dokonce se mi i docela dostal pod kůži, což už se mi u jakéhokoliv filmu dlouho nestalo. Pro mě osobně veliké překvapení a proto tak vysoké hodnocení. Rio 2 možná nepatří mezi špičku ve světě animáků, ale dokáže pohladit na duši, pobavit a určitě je to alespoň nadprůměr. Vřele doporučuji všem dětem a lidem s depresí, protože takováhle pestrá škála barev rozjuchá snad úplně každého. Skvělá oddychovka, na kterou se vždycky rád znovu podívám. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Grafika a animace jsou na stejně vysoké úrovni jako v prvním dílu, tady bych žádnou vadu nehledal. Dějově je to však už slabší. Příběh by mohl být jistě zajímavější a vtipu bych uvítal také větší porci. Hezky se na všechny ty papoušky dívá, je to všechno krásně barevné, ale že tempo kácení brazilských pralesů by se mělo výrazně omezit, to ví snad každý. Jako hlavní motiv je to pro film trochu málo. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (9)

  • Rio 2 je posledním filmem Dona Rhymera, filmového producenta, který nedlouho po premiéře ve věku 51 let zemřel na rakovinu. (R.K.)
  • Brazílie použila film jako reklamu na oslavu nového roku v Copacabana Beach. (R.K.)
  • V raných fázach scenára sa uvažovalo o tom, že Fernando, sirota bez domova z predchádzajúceho filmu, bude adoptívny syn Lindy a Tulia a bude ich sprevádzať na ich ceste džungľou. Nakoniec bola jeho rola skrátená len na malé cameo na začiatku filmu, kde vidíme, že od prvého filmu o nejaký čas zostarol. (patrik1177)

Související novinky

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama