Reklama

Reklama

P.K. (Aamir Khan) pristáva na Zemi v indickej provincii. Pochádza z planéty podobnej Zemi, ale v určitých oblastiach dosť odlišnej. Hneď zo začiatku mu Zem ukáže svoju drsnejšiu stránku; chudák P.K. je okradnutý o svoj ovládač. Problém je, že len s pomocou neho sa môže dostať späť na domovskú planétu. Pri pátraní po ovládači spoznáva v Dillí Jaggu (Anushka Sharma), ktorá pracuje ako reportérka. P.K. ju začne zaujímať a ona sa rozhodne, že by bol vhodný na interview.
Film zobrazuje strasti mimozemšťana so stretom inej kultúry, náboženstva a spoločenských pravidiel, na aké bol zvyknutý. Tieto stretnutia občas vytvárajú aj komické situácie. (vander19)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (125)

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Dlhšie som sa tomuto filmu vyhýbala, aj vďaka dosť negatívnym komentárom na tomto serveri. V tomto okamihu to hlboko ľutujem. Tento film je úžasný, skvelá hudba, veľká chyba že neboli preložené piesne, veľká chyba!! V tomto filme všetko funguje vtipy, humor, smútok, šťastie, láska, skvele všetko ladí a vytvára dokonalý obraz. Dovolím si striktne nesúhlasiť s tými, ktorí tu podotýkajú, že v tomto filme boli zosmiešnené náboženstvá. Bolo zosmiešnené presne to čo zosmiešnené byť malo, falošný predstavitelia rôznych náboženstiev, samotná viera (v ktoréhokoľvek Boha) tu neutrpela žiadnu ujmu. Film nesie v sebe hlbokú myšlienku o tom, že by sa mali ľudia zamyslieť nad tým v čo, komu a prečo vlastne veria... Tlieskam autorom, tlieskam Anushke aj Aamirovi, skvelý film, skvelý, skvelý..... ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Složitá věc na hodnocení. Když to zestručním, tak mi moc nesedí to řekněme infantilní pojetí převládající v bollywoodských filmech. A tady mi žel moc nesedl ani představitel hlavní role. Naštěstí se film dostane k zajímavému námětu hodnocení fenoménu náboženství a převládajícího pokrytectví v něm, kde asi na Zemi není zajímavější laboratoře než je právě Indie. Snad jen škoda, že na to jde hlavně cestou: "Bože, teď něco potřebuju, tak mi to dej." Z toho mi vycházelo hodnocení na čistý průměr. Povedl se ovšem závěr a proto zvedám na slabší ☆☆☆☆ ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapený tím, že si zrovna film z Indie tolik utahoval z náboženství (nebo spíš toho, jak ho někteří využívají k vlastnímu prospěchu). Ale byla to překvapivě svěží a vtipná komedie (favoritem jsou tančící auta), která bavila i přes dlouhou stopáž. Osobně bych sice trochu zkrátil začátek, ale to jen kvůli tomu, že zábava začíná až v okamžiku, kdy se na scéně objeví Aamir Khan a postava jeho mimozemšťana. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Komedie o hledání toho pravého boha; boha, který zaručeně pomůže, když jste v nesnázích, se podobá evropským tumultům (samozřejmě ne tak demo(n)kratickým v 16. a dalších stoletích v Evropě. Všechno ale končí v holly/bolly-woodské taneční a pěvecké šou, která je tím nejlepším místem, kde boha hedat. A údajné náboženské předsudy? - ty už se dostaly daleko za zorné pole náboženství. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rajkumar Hirani po skvelých 3 Idiots prináša po 5 rokoch ďalšiu parádnu dramédiu, a opäť s vynikajúcim Aamirom Khanom v hlavnej úlohe. Tentokrát však Rajkumar vsadil na parádnu náboženskú a spoločenskú satiru, ktorú zrealizoval prostredníctvom mimozemského muža nazvaného PK. Začiatok možno trochu rozpačitý, ale potom už to bola satirická dramédia ako sa patrí. Všetko to čo PK prezentoval ohľadom náboženstiev a viery je naozaj na zamyslenie a je možné, že mnoho ľudí v nábožensky rozmanitej Indii tento film trochu pobúri, ale naozaj tá prezentácia veľmi primeraným spôsobom argumentovala mnohé otázky ohľadom viery a cirkvi ako takej (btw. ďalší výborný indický film s podobnou témou náboženskej satiry je aj OMG). Každopádne, PK naozaj nesklamal - skvelý scenár, sympatické postavy, pozoruhodné posolstvá na zamyslenie, príjemný soundtrack (až na tie marťanské zvučky),... celkovo teda vydarený kúsok. 5* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Je to první indický snímek, který v kinech v USA vydělal víc než deset milionů amerických dolarů. (Terva)
  • S filmem byl spojován i indický herec Arshad Warsi. Ten ale později prohlásil, že se nejednalo o oficiální nabídku, a zatímco se veřejně spekulovalo o jeho účasti, připravoval se herec na roli v jiném snímku. (Conspi)
  • Kostýmy, ktoré nosí Aamir Khan vo filme, boli v skutočnosti náhodne pozbierané od verejnosti. (Laslo)

Reklama

Reklama