Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Snesitelná chaumeilovina - věc nevídaná, ale taky vcelku logická, když tentokrát nedostal absolutní tvůrčí volnost (respektive neměl po ruce matlala Gromba). Takhle se dostalo na povinnou fotbalovou referenci i pořádnou atmosféru a pro všechny ostatní případy tu byla komplexní Imogen se všemi jejími best features. Potom musí člověk akorát tím intenzivněji oplakat skutečnost, že Pierce Brosnan stále ještě takříkajíc nepověsil kopačky na hřebík... nebo teda - jak by nejspíš poznamenal jeho Martin - že se ještě stále vejde aspoň na tu lavičku náhradníků. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takové to novodobé drama, které má celkem zajímavý námět a mlátí se mezi komedií a dramatem. Bohužel v tomhle případě se to místy trochu umlátilo, protože jsou zde hluchá místa a je zde závěr, který se mi k tomu prostě nehodí. Začátek dobrý, ale postupně ochabuje. Ještě že jsou zde tak zajímaví herci. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Slibný nápad o setkání čtveřice sebevrahů na jedné střeše se zoufale rozplizne. Výbušnost úvodu vyšumí a nemá už žádnou roli, je pak vcelku jedno, kde a za jakých okolností se potkali, klidně by to mohlo být při zavíračce v baru a nikoliv při osudovém rozhodnutí. Není už vlastně co hrát, protože scénář nic nenabízí. Konec je průhledně očekávatelný. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Říká se, že výjimka potvrzuje pravidlo, takže ne vždy musí být kniha lepší než film. A právě tak je to v tomhle případě. Předloha byla totiž strašná a nudná, neměla tah a opravdu mě těžce nebavila. Film mě oproti tomu velmi mile překvapil, i když jako komedie moc nefunguje, je to spíš takové odlehčené drama. Jak obvykle peskuju, když věci ve filmu nejsou třeba úplně tip ťop podle knihy, tak tady to naopak výrazně pomohlo. Kniha měla totiž otevřený konec, kdežto zdejší, byť naivní happyend byl mnohem lepší. Celkově se film zbavil zbytečností a zůstalo to vcelku milé jádro, které konec konců dokáže dojmout a sem tam i vyloudit úsměv - to kniha taky slibovala, ale nedodržela. Long Way Down je coby film velmi příjemná oddechovka. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším o čem to vlastně bylo. A ani mě to nezajímá, dál už tenhle film nemá vůbec cenu rozebírat. Tenhle mě opravdu o notný kus minul. Sjel po mně, jako večerní deštík po střeše. Rychle, než se člověk naděje, tak je pryč. Po tomhle nezbyla ani nějaká hezčí vzpomínka. Snad jen na Toni Collette, ale pro tu mám slabost, co pamatuju. Zbytek je těžko uvěřitelný příběh, který stojí leda tak za zlámanou grešli. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama